Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Έτσι θα είναι η νέα ΠΦΥ

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 

Έτσι θα είναι η νέα ΠΦΥ

Για τη διαμόρφωση ενός συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) με διττό χαρακτήρα, που θα αξιοποιεί την πληθώρα των άξιων εξειδικευμένων γιατρών που έχει η χώρα, κάνει λόγο ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, εκφράζει τη βούλησή του να εργαστεί ακούραστα γι’ αυτό το σκοπό.
Περισσότερα

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στο ΕΚΑΒ;

Πολιτική νομιμοποίηση για την ταχύτατη ολοκλήρωση διαγωνισμού προμήθειας 186 ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, που κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα, ζήτησε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας. Τη διασφάλιση της νομιμότητας αξίωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.
Περισσότερα

Αναβολή χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων λόγω έλλειψης υλικών

«Σφίγγει ο κλοιός» των απαιτήσεων πληρωμής από τους κάθε λογής προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, με αφορμή τις σωρευμένες οφειλές. Ενδεικτική των αυξανόμενων πιέσεων που ασκούνται, είναι η άρνηση της εταιρείας που προμηθεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με οξυγονωτές να παραδώσει τα μηχανήματα, εάν δεν προπληρωθεί.  
Περισσότερα

Προμήθειες χωρίς διαγωνισμούς στο Ηράκλειο;

Ερωτηματικά προκύπτουν για τη διασφάλιση της διαφάνειας και του δημόσιου συμφέροντος από τις διαδικασίες προμηθειών, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που ακολουθούνται σε δύο κρητικά νοσοκομεία.
Περισσότερα

Ένδειξη ασφαλείας σε σκευάσματα της AstraZeneca και Takeda ζητά ο FDA

Οι πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας θα πρέπει να αναγράφονται στο φαρμακευτικό σκεύασμα Onglyza της AstraZeneca Plc και το ανταγωνιστικό προϊόν Nesina, της Takeda Pharmaceutical Co, όπως προτείνει η συμβουλευτική επιτροπή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Η έγκαιρη θεραπεία συμβάλλει στην ποιοτική ζωή

Μια φυσιολογική ζωή στους αιμορροφιλικούς εξασφαλίζει η έγκαιρη πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία. Το μήνυμα αυτό αναδεικνύει ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας (17 Απρίλη).
Περισσότερα

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δωρεάν εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον

Δωρεάν εξέταση Parkinson’s προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μέχρι και τις 17 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου, που είναι η 11η Απριλίου.
Περισσότερα

Ημερίδα για την καταπολέμηση της κατάθλιψης από το Δήμο Χαλανδρίου

Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των τοπικών φορέων για τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης, στοχεύει η Ημερίδα που διοργανώνεται την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00, στο Χαλάνδρι.
Περισσότερα

Κόκκινη φωταψία σε δημόσια κτίρια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας

Με κόκκινο χρώμα θα φωτιστούν δύο κεντρικά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας. 
Περισσότερα

Πώς η παρακεταμόλη καταστέλλει τον πόνο και τα... συναισθήματα

Μία άγνωστη έως σήμερα παρενέργεια της παρακεταμόλης, ενδέχεται να ανακάλυψαν ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι υποστηρίζουν σε μελέτη τους πως το εν λόγω φάρμακο μπορεί να καταστείλει τις συναισθηματικές αντιδράσεις εκείνων που το καταναλώνουν.
Περισσότερα

Τριχόπτωση "stop" σε λιγότερο από 44 ημέρες

Αύξηση του αριθμού των τριχών κατά 11% μετά από 3 μήνες και επαναφορά της τριχόπτωσης στο φυσιολογικό σε λιγότερο από 44 ημέρες, υπόσχεται το CG210, της φαρμακευτικής εταιρείας LIBYTEC, που απευθύνεται και στα δύο φύλα.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: