Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γράψε-σβήσε με τις νέες τιμές αναφοράς


logo newsletter
 
 
 

Γράψε-σβήσε με τις νέες τιμές αναφοράς

Κατέβηκαν από τον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ οι νέες ασφαλιστικές τιμές. Αιφνιδιασμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Περισσότερα

Επείγουσα συμπληρωματική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία ζητά η ΟΕΝΓΕ

Την αδυναμία των πρώτων μέτρων του υπουργείου Υγείας και των εξαγγελιών Τσίπρα να δώσουν επείγουσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων, διαπιστώνει η ΟΕΝΓΕ, που συμμετέχει στην πανυγειονομική απεργία της 20ης Μάη.
Περισσότερα

OTCs & Cosmetics Conference 2015: Νέα ημερομηνία διεξαγωγής

Τις στρεβλώσεις, τα οφέλη και τις προοπτικές της αυτοφροντίδας στην Ελλάδα, εξετάζει το OTCs & Cosmetics Conference 2015, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.
Περισσότερα

Παράταση συμβάσεων στο "παρά πέντε"

Την παράταση της σύμβασης με τις ιδιωτικές κλινικές ανακοίνωσε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

"Στις βάρκες" ετοιμάζονται να μπουν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ

Όλο και πιο πιθανος μοιάζει πλέον ο κίνδυνος μαζικών... αποχωρήσεων παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών και μεγάλο Ιδιωτικό Κέντρο.
Περισσότερα

Φύγε claw back Έλα υπο-κοστολόγηση

Μπορεί ο Υπουργός Υγείας να ανακοίνωσε με άνεση την επικείμενη κατάργηση του clawback - πάγιο αίτημα των παρόχων του ΕΟΠΥΥ - αλλά τα χειροκροτήματα ακόμη ν’ ακουστούν... Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα κάνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ.
Περισσότερα

Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα ζητούν οι πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας

«Αιματηρές» είναι οι συμμετοχές που πληρώνουν τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας για την υγεία τους. Οι εξετάσεις και τα φάρμακα, στο επίκεντρο συνάντησης με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Τήλος: Μετακινεί γιατρό από αλλού το Υπουργείο Υγείας

Με έναν γενικό γιατρό-συντονιστή Διευθυντή, θα καλυφθούν οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης της Τήλου.
Περισσότερα

Δικαστήριο απαγορεύει την πώληση αντίγραφων φαρμάκων της Merck&Co

Μπλοκάρει την Glenmark Pharmaceuticals Ltd από την πώληση αντίγραφων φαρμάκων της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck & Co απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Ινδίας.
Περισσότερα

Νέα θεραπευτική αγωγή Bristol - AbbVie για το πολλαπλούν μυέλωμα

Καθυστέρηση επανεμφάνισης της νόσου «έδειξε» η προσθήκη ενός πειραματικού φαρμάκου της Bristol στην βασική θεραπεία για ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα (που έχει επανεμφανιστεί), μειώνοντας παράλληλα τα ποσοστά θνησιμότητας, σύμφωνα με στοιχεία κλινικής έρευνας τελικού σταδίου.
Περισσότερα

Ελπίδες για τη θεραπεία της λεύκης με γαληνικά φάρμακα

Ένας Έλληνας βρίσκεται πίσω από το φάρμακο που θεραπεύει την ανίατη ασθένεια, που προσβάλλει το 1- 2% του πληθυσμού της γης.
Περισσότερα

Μεγάλο το κόστος της κλιματική αλλαγής στην υγεία

Είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν οι επιπτώσεις που θα έχει η αλλαγή του κλίματος στην ποιότητα ζωής, το εισόδημα των νοικοκυριών, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις συνθήκες υγείας, όπως επισημαίνει η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Άμχερστ, Σίλβια Μπραντ, τονίζοντας πως η αλλαγή του κλίματος θα επιδεινώσει πιθανότατα το άσθμα στα παιδιά, καθώς και την εξάπλωση του.
Περισσότερα

Νεογέννητο έζησε 8 ημέρες κάτω από τη γη!

Ένα νεογέννητο που γεννήθηκε με λαγωχειλία και οι γονείς του το έθαψαν ζωντανό μέσα σ' ένα χαρτόκουτο στην Κίνα, έμεινε θαμμένο επί 8 ημέρες πριν το εντοπίσει και το σώσει μια κάτοικος της περιοχής.
Περισσότερα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: