Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Όταν ένα δώρο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή...

  logo newsletter
 
 
 

Όταν ένα δώρο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή...

Ελπίδα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς και τους θεράποντες ιατρούς τους δίνει η επικείμενη δωρεά στο ΕΣΥ 7 σύγχρονων γραμμικών επιταχυντών, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Περισσότερα

«Μπαρούτι» το ωράριο των Φαρμακείων

Τη σωστή συνταγή για το ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων φαίνεται πως ψάχνει να βρει ο Υπουργός Υγείας, που δέχεται «βομβαρδισμό» θέσεων και απόψεων από διαφορετικές τάσεις μεταξύ των Φαρμακοποιών. Που στρέφεται ο Π. Κουρουμπλής.
Περισσότερα

"Κατέρρευσε" το ΑΧΕΠΑ!

Οι ασθενείς που προσέρχονταν στην εφημερία, περνούσαν από διαλογή και είτε διώχνονταν είτε παραπέμπονταν σε άλλο νοσοκομείο αν η κατάστασή τους ήταν σοβαρή, με αποτέλεσμα απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και πιθανό κίνδυνο για την υγεία τους.
Περισσότερα

OTCs & Cosmetics Conference 2015

Τις στρεβλώσεις, τα οφέλη και τις προοπτικές της αυτοφροντίδας στην Ελλάδα, εξετάζει το OTCs & Cosmetics Conference 2015, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.
Περισσότερα

Υποσχέσεις για προτεραιότητα στις παιδιατρικές ανάγκες

Τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τις παιδιατρικές κλινικές βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας. Οι υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας και ο προβληματισμός του Α. Ξανθού.
Περισσότερα

«Ράλι» κερδών για την AbbVie απ' την εξαγορά της Pharmacyclics

Ισχυρές αποδόσεις στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου 2015 εξασφάλισαν για την βιοφαρμακευτική επιχείρηση Abbvie το Humira, και άλλα βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως το Duodopa, και η νέα θεραπεία για την Ηπατίτιδα C (εμπορική ονομασία Viekirax/Exviera).
Περισσότερα

Μείωση τιμών για την θεραπεία της ηπατίτιδας C ζητά ο ΟΗΕ

Μείωση τιμών ζητά η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τα «ακριβά» φάρμακα της ηπατίτιδας C, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να προσθέσει τις νέες θεραπευτικές αγωγές στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων της.
Περισσότερα

Νέο Μεταπτυχιακό για τους Νοσηλευτές ετοιμάζει η ΕΣΔΥ

Το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών απαντά στην ανάγκη κάλυψης ενός τεράστιου κενού στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση των νοσηλευτών.
Περισσότερα

Τα οφέλη της φυσιοθεραπείας και της άσκησης στην Κυστική Ίνωση

Η ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε επίπεδο επιστημόνων υγείας όσο και σε επίπεδο ασθενών, χαρακτηρίζει το φετινό Συνέδριο για την Κυστική Ίνωση που  ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μάη στην Αθήνα, και το οποίο διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση σε συνεργασία με τη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα

ΣΕΝΕ: Εκδήλωση για την Υγεία και την Ασφάλεια του Νοσηλευτή

Τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των νοσηλευτών αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-Νοσηλεύτριας που εορτάζεται στις 12 Μαΐου.
Περισσότερα

Αναγεννητική ιατρική δημιουργεί ζώα με ανθρώπινα όργανα

Έναν νέο, άγνωστο μέχρι σήμερα, τύπο πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων, που είναι ικανά να εξελίσσονται σε οποιοδήποτε είδος εξειδικευμένου κυττάρου ανακάλυψαν επιστήμονες στις ΗΠΑ και στην Ισπανία.
Περισσότερα

Τέλος στον κολπικό πόνο και την ξηρότητα

Τα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας μετά την εμμηνόπαυση αντιμετωπίζει αποτελεσματική η κολπική χορήγηση εξαιρετικά χαμηλής δόσης οιστριόλης.
Περισσότερα

Ημερίδες εργασίας και ιατρικής ειδικότητας στη Βρετανία

Σεμινάρια που απευθύνονται σε γιατρούς, αλλά και νοσηλευτές, που επιθυμούν να εργαστούν στο Σύστημα Υγείας της Βρετανίας διοργανώνει εταιρία Ελλήνων γιατρών του Ην. Βασιλείου.
Περισσότερα

Τα παχύσαρκα παιδιά... αισθάνονται στιγματισμένα

Τα παιδιά που είναι παχύσαρκα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρατήσουν το σχολείο τους, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που έχουν κανονικό βάρος, καθώς αισθάνονται να τα βαραίνει ένα στίγμα - το οποίο μερικές φορές «μεταφράζεται» ακόμη και σε συστηματικό εκφοβισμό.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: