Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ - Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Στάθη Ν. Καλύβα


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ
Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Στάθη Ν. Καλύβα

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ
Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
Στάθης Ν. Καλύβας
Σχήμα: 14,5Χ20,5
Σελίδες: 328
Λ.Τ.: 15,50 €
Ο Στάθης Ν. Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale, επιχειρεί να εντοπίσει τους παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, «ξαναδιαβάζοντας» την ιστορία του σύγχρονου ελληνισμού, από την ανεξαρτησία της Ελλάδας ως σήμερα. Καταγράφει με κατανοητό και σφαιρικό -αλλά συγχρόνως έγκυρο και ουσιαστικό- τρόπο τους σημαντικότερους σταθμούς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, από τη γέννηση της ιδέας της εθνικής παλιγγενεσίας ως σήμερα και τους εντάσσει σε ένα ευρύ ερμηνευτικό σχήμα.
Μια ρηξικέλευθη αποτίμηση της πορείας του σύγχρονου Ελληνισμού, η οποία εντάσσει τη σημερινή κρίση σε ένα πλαίσιο μακράς ιστορικής διάρκειας που αφήνει να διαφανεί ένας σπόρος αισιοδοξίας για το μέλλον.


Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Public Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Βάσω Κιντή, Κώστας Κωστής και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. Την παρουσίαση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παλαιολόγος. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα δείτε ΕΔΩ.
Ο Στάθης Ν. Καλύβας γεννήθηκε το 1964 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις ΗΠΑ. Είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήµιο Yale (ΗΠΑ), όπου κατέχει την έδρα Arnold Wolfers, και µέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών από το 2008. Το ερευνητικό του έργο έχει τιμηθεί µε πολλά βραβεία, όπως το βραβείο Woodrow Wilson της Αμερικανικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Ακαδημίας. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί τακτικά στην Καθημερινή της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: