Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Παρουσίαση CD: "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" | ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

  Διπλό CD
"ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
Ερμηνεία λυρικών τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη
Παρουσίαση CD & ζωντανό ρεσιτάλ
Τετάρτη 17 Ιουνίου στο "ΤΡΙΑΝΟΝ" στις 20.30

Ακούστε εδώ κομμάτια μέσα από το διπλό CD "Συνάντηση"

Η Panik Platinum, ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του διπλού CD «Συνάντηση», όπου ο διεθνούς φήμης πιανίστας Στέφανος Κορκολής ερμηνεύει έργα του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεδωράκη και με την Σοφία Μανουσάκη στην ερμηνεία λυρικών τραγουδιών.
Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν για αυτή τη συνεργασία η Μαρία Φραντούρη, ο Δημήτρης Κούτουλας, o Δημήτρης Βραχνός, ο Στέφανος Κορκολής, και η Σοφία Μανουσάκη.
Στο χώρο του «ΤΡΙΑΝΟΝ» όπου πρωτάκουσε ο Μίκης Θεοδωράκης τον Στέφανο Κορκολή να ερμηνεύει έργα του συνθέτη, σας προσκαλούμε να περάσετε ένα όμορφο βράδυ όπου ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη θα ερμηνεύσουν έργα που συμπεριλαμβάνονται στο δίσκο.
Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2015 | Ώρα προσέλευσης 20.30 | Είσοδος ελεύθερη
  ΤΡΙΑΝΟΝ
 Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Ακούστε εδώ κομμάτια μέσα από το διπλό CD "Συνάντηση" Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.
Ένα διπλό CD με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»Πρελούδια για πιάνομεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.
Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό»δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη.
Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ο Στέφανος έδωσε στον συνθέτη να ακούσει τις ηχογραφήσεις, και μετά την ακρόαση τους μία δεύτερη επιστολή ακολούθησε από τον Μίκη Θεοδωράκη:
"...σ' ευχαριστώ θερμά για το θαυμάσιο δώρο που μου κάνατε εσύ και η Σοφία. Γνώριζα το εκπληκτικό σου ταλέντο. Τώρα βρίσκομαι μπροστά στην ανακάλυψη μιας εξαιρετικής ερμηνεύτριας, που πέρα από το νεαρό της ηλικίας της, φανερώνει μια σπάνια ωριμότητα ερμηνευτική, έχοντας σαν όπλο το γοητευτικό τέμπο της φωνής της και την καθαρή τεχνική. Ότι δηλαδή χρειάζεται η φόρμα του τραγουδιού, που είναι τόσο απαιτητική για να αποδοθεί. Το γεγονός ότι κάποιος ασχολείται με τη μουσική μου με συγκινεί βαθιά. Σας ευχαριστώ."
Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, έγινε με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.
Η δουλειά αυτή κυκλοφορεί από την PANIK Platinum. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Αρσενάκος τόνισε: «Η PANIK Platinum αισθάνεται περήφανη που είχε την τιμή να αγκαλιάσει ένα τόσο σημαντικό και σπουδαίο έργο και να κάνει πραγματικότητα την κυκλοφορία αυτού του διπλού CD με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ».
ARTISTS OFFICIAL PAGES ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣhttps://www.facebook.com/Stefanos.Korkolis ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗhttps://www.facebook.com/SofiaManousakiOfficial
2015 PANIK PLATINUM
Facebook: https://www.facebook.com/panikrecords
YouTube: https://www.youtube.com/user/PanikRecordsTube
Contact: info@panikrecords.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: