Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr
---
---

Η Ι.Μ. Ελασσώνος παραχώρησε χώρους για Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο

Στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου-Φαρμακείου-Βεστιαρίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας προχωράει, μετά και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αυξημένη πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασής του, ο Δήμος Ελασσόνας.
Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας Φροσως Καρκαβανίδου το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσόνας δημιουργείται στο πλαίσιο του άρθρου 2 του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α 85), έρχεται να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από συλλογική εθελοντική προσπάθεια.
Read More

Μία πειστική απόδειξη

Στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού της Λαύρας του άγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, στην Πετρούπολη της Ρωσίας, συνέβη κάποτε το ακόλουθο συγκλονιστικό περιστατικό:
Στη διάρκεια μιας θείας λειτουργίας, ο λειτουργός αρχιερέας Στέφανος, αφού διάβασε την ευχή«Πιστεύω, Κύριε, και ομολογώ...» σήκωσε το κάλυμμα του άγίου ποτηριού κι έμεινε σαν αποσβολωμένος.
Read More

Τα Γιάννενα θυμίζουν στον Βαγγέλη πως δεν τον έχουν ξεχάσει

Ήταν πρωί της 15ης Μαρτίου όταν ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε στο άκουσμα της είδησης πως ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής.

Σχολής Βαγγέλης Γιακουμάκης εντοπίστηκε νεκρός σε κοντινή απόσταση απο τη Σχολή του .
Read More

Υπέμεινε τον εκφοβισμό για 2 χρόνια για έναν λόγο

Ο εκφοβισμός είναι μια τραυματική εμπειρία για κάθε παιδί, όμως ένα μικρό αγόρι από τη Μελβούρνη της Φλόριντα δεν πτοήθηκε καθόλου από όσους τον κορόιδευαν.
Read More

Με υπερσύγχρονα φουσκωτά οι Τούρκοι στέλνουν τους παράνομους Μουσουλμάνους «πεσκέσι» στην Ελλάδα!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεκάδες ακριβά φουσκωτά, made by Turkey, πλήρως εξοπλισμένα, αναχωρούν καθημερινά από τις τουρκικές ακτές με παράνομους μουσουλμάνους που τους στέλνουν οι Τούρκοι στα ελληνικά νησιά, αφού πρώτα πληρώσουν το ακριβό αντίτιμο του εισιτηρίου της μετάβασης τους στην ελληνική επικράτεια.
Read More

Συχνά ο Θεός δεν απαντά στις Προσευχές μας. Σιωπά

Πολλοί εκλαμβάνουν τη σιωπή Του ως ένδειξη του ότι ο Θεός «δεν υπάρχει», «πέθανε».
Αν όμως σκεφτόμαστε σε ποιά θέση φέρνουμε το Θεό με τα πάθη μας, τότε θα βλέπαμε ότι Αυτός δεν έχει άλλη επιλογή, παρά μόνο να σιωπήσει.
Read More

"Με έκανες καλά Γεράσιμε" φώναζε "δαιμονισμένη" στον Άγιο Γεράσιμο (Βίντεο)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη ανήμερα της εορτής του Αγίου, κατά την επιστροφή του Ιερού σκηνώματος στη παλιά εκκλησία.
Άγνωστη γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, ενώ περνούσε το ιερό σκήνωμα του Αγίου από πάνω της, φώναζε «Με έκανες καλά Γεράσιμε».
Read More

Ο γερω-Χαράλαμπος ο Κομποσχοινάς και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας

Ο γερω-Χαράλαμπος ζούσε απλά, ασκητικά με την ευχή και την ψαλμωδία στο στόμα.
Τα χέρια του δεν σταματούσαν να πλέκουν κομποσχοίνι. Είχε μάθει να πλέκει και τη νύχτα χωρίς φως.
Read More

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Λάθος να μην επιτραπεί η είσοδος του Μπουτάρη στο Άγιον Όρος (Βίντεο)

Χαμηλούς τόνους για το "Thessaloniki Pride" κράτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
«Η διαφωνία ξεκίνησε από Χριστιανικές οργανώσεις. Πρότειναν αγρυπνία και την δέχτηκα. Δεν θα κατηγορήσουμε ούτε θα φωνάξουμε. Δια της προσευχής θα διαμαρτυρηθούμε» σχολίασε μεταξύ άλλων.
Read More

Έφτασε ο Πάπας στο Σαράγεβο

Ο Πάπας Φραγκίσκος αφίχθη σήμερα το πρωί στο Σεράγεβο για μια μονοήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Σε ένα τηλεγράφημα του προς τον Ιταλό Πρόεδρο Sergio Mattarella όσο ο ίδιος πετούσε πάνω από την ιταλική χερσόνησο στο δρόμο του για το Σαράγεβο.
Read More

Ο παπάς έγινε έξω φρενών και χτύπησε γυναίκα σε εξομολόγηση

Απίστευτο περιστατικό σε εκκλησία της Πάτρας.
Γυναίκα πήγαινε στον Ιερό Ναό και προσευχόταν… να αφήσει τη γυναίκα του ο παντρεμένος φίλος της για να μπορέσουν να ζήσουν τον έρωτά τους! 
Read More

Παπά Στρατής: «Η Ελλάδα δε χάθηκε από τους ξένους, αλλά από τους Ελληνες!»


Γύρισε σπίτι αργά κι έβαλε κάτι να φάει. Τον πήρα απ’ τα μούτρα.
Στη Λέσβο γίνεται χαμός. Κάθε μέρα η θάλασσα ξεβράζει πια εκατοντάδες ανθρώπους. Πλέον, περισσότερες οικογένειες με παιδιά, γυναίκες εγκυμονούσες και ασυνόδευτα ανήλικα. Έπρεπε να μιλήσω με τον παπά Στρατή Δήμου.
Read More

Η Νέα Κερασούντα υποδέχεται αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Το ιερότερο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, το αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, υποδέχεται για μόνιμη παραμονή με διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις η Νέα Κερασούντα Πρέβεζας το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015.
Read More

Φανατικοί ισλαμιστές οι ακτιβιστές του «Ένα καράβι για τη Γάζα» θέλουν την Αγία Σοφία τζαμί

Το 2014 μια ομάδα «γκουρού» της διαφήμισης παρήγαγαν μια εντυπωσιακή καμπάνια προβολής της Τουρκίας που έκανε τον γύρο του κόσμου, ώστε η χώρα να αναδειχτεί σε έναν από τους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου μέχρι το 2023.
Το σλόγκαν της καμπάνιας ήταν «Η Τουρκία είναι η πατρίδα του…» και εκεί «κόλλαγαν» διάφορα πράγματα που μόνο τουρκικά δεν ήταν.
Read More

Ο Αρχιεπίσκοπος στην τελετή αποχώρησης του Προέδρου του ΣτΕ

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχώρησης του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήριου Ρίζου.
Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης, Εισαγγελείς, Δικαστές, Ακαδημαϊκοί και Νομικοί.
Read More

Ζητείται παπάς στη Χίο

Προκήρυξις θέσεως τακτικού Εφημερίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Ψαρών
Read More

"Με έκαναν να σιχαθώ τον Θεό που δε φταίει σε τίποτα"

Τώρα δεν ψάχνουμε ενόχους.
Ψάχνουμε να σκεφτεί ο καθένας μέσα του αν έχει κάνει μία τέτοια ζημιά στους γύρω μας, μόνο και μόνο για να βοηθηθούμε και να επανορθώσουμε. Δε θέλουμε να πυροβολήσουμε κανέναν. 
Read More

Τελούνται σήμερα στο Άγιο Όρος τα μνημόσυνα των μακαριστών Γερόντων Γεωργίου Γρηγοριάτη και Ιερόθεου Καρεώτη

Σε κλίμα αγιορειτικής κατάνυξης θα τελεσθούν σημερα στο Άγιο Όρος το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Προηγουμένου Γέροντος Γεωργίου Καψάνη, στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Ιερόθεου του Καρεώτη στο Κελλί του Αγίου Νικολάου του Χαλκιά.
Read More

Οι δοκιμασίες της ζωής μας

Ο μεγάλος καθηγητής της ασκητικής ζωής άγιος Ισαάκ ο Σύρος, βαθύς γνώστης του θελήματος του Θεού και έμπειρος πρακτικός διδάσκαλος της ορθόδοξης Θεολογίας, διατύπωσε τούτο το απαύγασμα της προσωπικής του εμπειρίας:
«Οι δοκιμασίες είναι η τιμή που δέχεται η ψυχή παρά της μεγαλειότητος του Θεού».
Read More

Ο Πατριάρχης Ρωσίας αρνήθηκε συνάντηση με τον Πάπα


Η άρνηση του Ρώσου Πατριάρχη αποτέλεσε λεκτικό πεδίο, ανάμεσα σε δύο προκαθήμενους της ρωσικής και της καθολικής εκκλησίας, με εκατέρωθεν δηλώσεις.
Πάντως η προσπάθεια του Πάπα να «προσεγγίσει» την Ρωσία αποτελεί μία νέα κίνηση στην σκακιέρα των δύο εκκλησιών.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: