Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr


                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                      


---

Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι δανειστές και όχι η Ελλάδα

Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Read More

Κινδυνεύει να χαθεί το ΕΣΠΑ για την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων

Την ώρα που περισσότερα από 100 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι παροπλισμένα λόγω μηχανικών βλαβών, κινδυνεύει να χαθεί κονδύλι του ΕΣΠΑ 15 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο θα αγοράσουμε 186 καινούργια ασθενοφόρα, λόγω της… Βαβέλ που επικρατεί στον χώρο των δημοσίων προμηθειών.
Read More

Παυλόπουλος: Ο τόπος θα πάει καλά. Να το θυμάστε!

"Ο τόπος θα πάει καλά. Να το θυμάστε. Και αυτή η εξέλιξη θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολύ περισσότερα.
Εμείς, οι Ομότιμοι πια" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με μέλη του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Προεδρικό Μέγαρο.
Read More

Στην Αμφίπολη η Επίτροπος πολιτισμού της ΕΕ

"Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση όπως αυτή που ένοιωσαν οι αρχαιολόγοι όταν ανακάλυψαν το μνημείο. Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα και το επίπεδο του έργου”, δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σίλβια Κόστα μετά την έξοδο της από το αρχαιολογικό μνημείο του λόφου Καστά στο οποίο ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη η ίδια και η οκταμελης αντιπροσωπεία της επιτροπής πολιτισμού και παιδείας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Read More

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό η Φωτεινή Πιπιλή

Στο χειρουργείο μπαίνει η πρώην Βουλευτίνα της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, για επέμβαση στένωσης καρωτίδας, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Ήδη η κ. Πιπιλή νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο από χθες.
Read More

Ηλεία: Αυτοπυρπολήθηκε άντρας στην εθνική οδό Πύργου Ολυμπίας.


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Πύργου ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών, που αυτοπυρπολήθηκε στην Εθνική Οδό Πύργου - Ολυμπίας, κοντά στις παράγκες της περιοχής.
Read More

Τι διδάσκουν στα μικρά παιδιά ενός πολυπολιτισμικού σχολείου στην «πολιτισμένη» Γερμανία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ειλικρινά όταν είδα αυτό το βίντεο που μου έστειλαν από την Γερμανία, έμεινα άφωνος από αηδία και συγκλονισμένος από το αίσχος ενός πολυπολιτισμικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, που θεώρει σαν… ύψιστο διδακτικό έργο την διαστροφή ακόμα και μικρών παιδιών σε ένα σχολείο της κορυφαίας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας.
Read More

Σάλος από έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που αναζητά εθελοντές για τα Μουσεία


Κάθετος φαίνεται να είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Ξυδάκης πως η λύση για να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες στα Μουσεία, ή να γίνουν κάποιες αρχαιολογικές ανασκαφές δεν είναι η εθελοντική εργασία.
Και όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν αποδέχεται την εθελοντική εργασία και για αυτό ακριβώς αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί η Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς η οποία με έγγραφό της ζήτησε βοήθεια από τους εθελοντές, όμως μετά την αντίδραση του Νίκου Ξυδάκη υποχρεώθηκε να ανακαλέσει το σχετικό έγγραφό της. 
Read More

Κοινωνικό πείραμα με μικρό παιδάκι που έχει χάσει τη μητέρα του παίρνει τρομακτική τροπή!

Εσείς τι θα κάνατε αν βλέπατε ένα παιδί στο δρόμο να ζητάει βοήθεια;
Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν θα έπρεπε καν να είναι ερώτηση. 
Read More

Αυτή είναι η γυναίκα - βρυκόλακας

Κλασική σκηνή που έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες: Όταν κάνει την εμφάνισή του ο ήλιος, οι βρυκόλακες τρέχουν να βρουν καταφύγιο για να αποφύγουν το... ψήσιμο.
Αν και οι περισσότεροι από εμάς ξεμυτίζουμε σαν τα σαλιγκάρια με το που κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ακτίνες, η 26χρονη Λώρα Μάρτιντεϊλ, όπως και οι βρυκόλακες, τρέχει να κρυφτεί. Γι' αυτό άλλωστε τα έξι της παιδιά της έχουν δώσει το παρατσούκλι «βρυκόλακας»!
Read More

Τσίπρας: Το Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη

«To Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης», είναι ο τίτλος της αυστριακής εφημερίδας «Kurier» στην οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών.
Read More

Spiegel: Μύθος οι Έλληνες συνταξιούχοι πολυτελείας

Η εικόνα του «Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας», η τόσο προσφιλής σε Γερμανούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, υπογραμμίζει σε σημερινό του αφιέρωμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Read More

Cheesecake αλμυρό με φέτα δυόσμο και πιπεριές Φλωρίνης

Ένα cheesecake, σκέτος πειρασμός, όχι γλυκός όμως αλλά αλμυρός, με ανθότυρο, φέτα και παρμεζάνα. Θυμηθείτε να φτιάξετε λίγο παραπάνω γιατί ένα είναι σίγουρο: δεν θα μείνει μπουκιά!
Read More

Α.Τσίπρας σε ομογενείς Ρωσίας: ''Αρχίζει νέα περίοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις''

Σε αυτή τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για σπουδαία και γενναία μάχη που δίνει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.
Ο πρωθυπουργός αφού σημείωσε πως «θα αρχίσουμε μια νέα περίοδο στις ελληνορωσικές σχέσεις», υπογράμμισε αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ότι «αντλούμε δύναμη από το γεγονός ότι έχουμε δίκιο».
Read More

Το Σύνδρομο Άσπεργκερ (το σύνδρομο του Αϊνστάιν, του Νεύτωνα και του Μπιλ Γκέϊτς)

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Το Σύνδρομο Άσπεργκερ (AS), είναι γενικά μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. 
Read More

Νεαρός εισέβαλε με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στη Χίο

Ένας 25χρονος συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στη Χίο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Read More

"Ξεγύμνωμα" Βερολίνου από γερμανό βουλευτή: "Πουλάμε στην Ελλάδα το 10% των όπλων μας"

Ένας γερμανός βουλευτής “ξεγυμνώνει” την υποκρισία της ίδιας του της χώρας. Η Γερμανία προωθεί στην Ελλάδα το 10% των “εξοπλιστικών της προϊόντων” και από την άλλη την καλεί να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες!!! Προφανώς αυτό που θέλει να πει είναι να αγοράζουμε μόνο από το Βερολίνο.
Read More

Παγκόσμιος σάλος με τον καλοτηγανισμένο αρουραίο των KFC! !

Ένας άντρας από την Καλιφόρνια προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στο Facebook -και κατ” επέκταση σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα- όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία από το γεύμα που μόλις είχε παραγγείλει στη διάσημη αλυσίδα εστιατορίων KFC.
  Σε ποστ που έκανε στο Facebook, ισχυρίστηκε πως παρέλαβε το γεύμα στο σπίτι του μέσω ντελίβερι.
Read More

Δύο δάκρυα με παράπονο και η Παναγιά μας απάντησε

Το μάθημα της Ρητορικής-Κατηχητικής, προχωρούσε, κόντευε η ώρα να τελειώσει, όταν άρχισαν οι ερωτήσεις απὸ τους φοιτητές του πρώτου έτους της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκὸ.
Read More

Υπογράφτηκε ο Greek Stream! - Έρχεται η πρώτη προκαταβολή ύψους 3 δισ.ευρώ!

Aleksandr Novak και Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέγραψαν τη συμφωνία για τον αγωγό Greek Stream, χωρητικότητας 47 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ανά έτος, και η ελληνική πλευρά θα λάβει προκαταβολή ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού.

Η κατασκευή θα αρχίσει το 2016 με…ελληνορωσική κοινοπραξία και τα κεφάλαια εξ ολοκλήρου θα είναι ρωσικά. Οι δύο χώρες θα έχουν από 50% στην κοινοπραξία και το 2019 ο αγωγός θα είναι σε πλήρη λειτουργία.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: