Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


Μια ζωή σαν πρόβα
Ντόρα Γιαννακοπούλου
ISBN: 978-960-03-5929-9
Τιμή: 9,90 €

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μια προσωπική κατάθεση για σημαντικά γεγονότα του 20ού αιώνα και ταυτόχρονα ένα πανόραμα προσώπων που άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην ιστορία του τόπου μας.
Το βιβλίο αυτό διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, σαν χρονικό μιας οικογένειας, αλλά και σαν απόσπασμα από το αφήγημα της σύγχρονης Ελλάδας. Η Μυτιλήνη μετά την Καταστροφή, τα μαύρα σύννεφα της Κατοχής και του Εμφυλίου, κι αργότερα η μέρα της φυγής· η αναζήτηση του ονείρου στην πρωτεύουσα, το ξεκίνημα μιας σπουδαίας διαδρομής. Από το Κυκλικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά έως το «Rex» και την Όμορφη Πόλη με τον Μίκη Θεοδωράκη, τη Μαγική Πόλη με τον Μίκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, τις πρώτες μπουάτ, τις Μικρές Κυκλάδες. Στη φορτισμένη δεκαετία του ’60, όπου ανθίζει ένας έρωτας μετ’ εμποδίων, αλλά διακόπτεται από τη χούντα. Στα χρόνια της Αντίστασης, με παραστάσεις και συναυλίες στο εξωτερικό: στη δυτική και ανατολική Ευρώπη, στη Ρωσία, στον Καναδά και, κυρίως, στην Ολλανδία, όπου πρωτοηχογραφούνται τα Τραγούδια της Ζάτουνας του Μίκη Θεοδωράκη, μια κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και αιτία να ξανασμίξει μια οικογένεια. Κι έπειτα η μεγάλη επιστροφή, στην πατρίδα και στο θέατρο. Η χούντα που φεύγει, η ελευθερία που έρχεται. Η τελευταία συναυλία και λίγο αργότερα η Πρόβα του νυφικού – η αρχή μιας νέας, λαμπερής πορείας στα βιβλία και στις καρδιές χιλιάδων αναγνωστών.

Μυστικό άρωμα
Ζοέλ Λοπινό
ISBN: 978-960-03-5917-6
Τιμή: 9,90 €

Το Μυστικό άρωμα μεταφέρει τον αναγνώστη σε συναρπαστικές εποχές της Ιστορίας, ενώ τον εισάγει στη γοητεία της Ανατολής, στα μυστικά της μαγείας αλλά και στα μυστήρια της ζωής και του θανάτου.
Έπειτα από έναν τρομακτικό σεισμό η Πέρσα χάνει τις αισθήσεις της, παγιδευμένη στα συντρίμμια του σπιτιού της. Καθώς οι διασώστες προσπαθούν να την εντοπίσουν, εκείνη βιώνει κάτι αλλόκοτο, μια πρωτόγνωρη κατάσταση που τη συγκλονίζει περισσότερο και από τον σεισμό που γκρέμισε το σπίτι της.
Επιθανάτια εμπειρία ή ταξίδι σε προηγούμενες ζωές της; αναρωτιέται. Υπάρχει άλλη ζωή, πεπρωμένο, κάρμα, ή βιώνει παραισθήσεις; Έρχεται κανείς στη γη για κάποιον προκαθορισμένο σκοπό; Υπάρχει αδερφή ψυχή ή όλα αυτά είναι ένας ρομαντικός μύθος; Και τι είναι το μυστικό άρωμα που καλείται η ίδια ν’ ανακαλύψει;
Παλεύοντας να βρει το νήμα της αλήθειας, ξεκινά άθελά της ένα μεταφυσικό ταξίδι που θα την παρασύρει στα σαγηνευτικά αρώματα της αρχαίας Αιγύπτου, στη μινωική Κρήτη, στη Νότια Γαλλία του Μεσαίωνα και πιο μακριά ακόμη... σε μέρη όπου, άλλοτε, είχε βιώσει τον πιο δυνατό έρωτα, την ευτυχία αλλά και τη βαναυσότητα των ανθρώπων.
Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η Αγριλιά.

Στο μάτι του ταύρου
Δώρος Αντωνιάδης
ISBN: 978-960-03-5923-7
Τιμή: 9,90 €

Ο Πέτρος Ελευθεριάδης, αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μόλις έχει υποβάλει την παραίτησή του στην υπηρεσία και είναι πλέον έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα. Πριν φύγει όμως, αναλαμβάνει να βοηθήσει σε μια τελευταία υπόθεση, με ένα πτώμα που βρίσκεται τοποθετημένο σαν τον Βιτρουβιανό Άνθρωπο του Ντα Βίντσι, το οποίο φέρει ένα περίεργο τατουάζ στο στήθος και κρατά ένα ποίημα με αριθμούς στην αρχή κάθε στροφής. Ο αστυνόμος αντιλαμβάνεται γρήγορα πως δεν πρόκειται για απλή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει το έγκλημα, οδηγείται σε μια ιστορία που ξεκινά είκοσι χρόνια πριν στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας φοιτητής ψυχολογίας βοηθάει μια κοπέλα να ξεφύγει από τον μανιακό διώκτη της. Όσο περνούν οι ώρες, ο Ελευθεριάδης ανακαλύπτει στοιχεία και γεγονότα που θα του αλλάξουν τη ζωή γρηγορότερα απ’ ό,τι σχεδίαζε.
Ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ με μαθηματικούς γρίφους, υποβλητική ατμόσφαιρα και καταιγιστικό ρυθμό, όπου το παρόν εναλλάσσεται με το παρελθόν, ενώ ο αναγνώστης βρίσκεται διαρκώς προ αλλεπάλληλων εκπλήξεων.

Το κρασί του ταυρομάχου
Πάουλ Γκρότε
Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου
ISBN: 978-960-03-5921-3
Τιμή: 9,90 €

«Θέλουν να μας συντρίψουν!
Κι εμένα προσωπικά θα προτιμούσαν να με βγάλουν
απ’ τη μέση».
Ένα ρεπορτάζ για έναν καινούργιο, ανερχόμενο συνεταιρισμό αμπελοκαλλιεργητών φέρνει τον Γερμανό δημοσιογράφο Χένρι Μαγενμπέκερ στη Ριόχα, την πιο γνωστή οινοπαραγωγική περιοχή της Ισπανίας.
Προτού όμως προλάβει να πατήσει το πόδι του στη Ριόχα, ο διευθυντής του συνεταιρισμού σκοτώνεται σε ένα τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα.
Ο Μαγενμπέκερ μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού…
Ο άνθρωπος, το κρασί – και το Κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: