Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News

Ο Ushko και ο Ρώμος στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Δύο ακόμη νεογέννητα ορφανά άγρια ζώα φροντίζει εδώ και λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Πρόκειται για ένα αρκουδάκι που βρέθηκε στην ΠΓΔΜ και ένα λυκάκι που βρέθηκε στο Καβαλάρι, Θεσσαλονίκης. Ο Ushko ήρθε στις 6 Ιουλίου στην Ελλάδα έπειτα από πρωτοβουλία περιβαλλοντικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ που βρήκε το αρκουδάκι χωρίς τη μητέρα του και τραυματισμένο. Ο Ρώμος είναι ένα νεογέννητο λυκάκι, μόλις δύο μηνών, που παρέδωσε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στις 8 Ιουλίου η περιβαλλοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή. Βρέθηκε από ιδιώτη στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης στις αρχές Ιουνίου, ο οποίος το φρόντισε για δύο περίπου εβδομάδες. Και για τα δύο ζώα θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επανενταχθούν στη φύση.
Διαβάστε περισσότερα 

Έτοιμος για... μετακόμιση ο Πάτρικ

Έτοιμος για το επόμενο και πλπλέον σημαντικό στάδιο προετοιμασίας για την επανένταξη είναι ο Πάτρικ. Σε λίγες ημέρες θα μεταφερθεί σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο δάσους όπου πλέον η παρουσία των φροντιστών του θα είναι πολύ διακριτική. Η φροντίδα του εξελίσσεται εξαιρετικά και ο μικρός αρκούδος μεγαλώνει ικανοποιητικά. Τρώει ήδη στερεά τροφη, γάλα, κρέμα, γιαούρτι, δημητριακά, φρούτα,αυγό κλπ. Είναι πολύ δραστήριος και μέσα στο χώρο του κάνει συνεχώς μετακομίσεις και του αρέσει να κουβαλάει ξύλα και πέτρες!
Tshirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για μικρούς και μεγάλους

Τα αγαπημένα σας tshirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για το καλοκαίρι. Για τη βόλτα σας, την παραλία, την εκδρομή ή όπου αλλού θέλετε. Θα το βρείτε σε πολλά μεγέθη και χρώματα και για όλες τις ηλικίες. Το παιδικό θα το βρείτε σε μειωμένη τιμή στα 8€ και το unisex tshirt ενηλίκων στα 12,5€
Επισκεφθείτε το eshop 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο ετήσιο συνέδριο του EARS

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο του EARS (European Alliance for Rescue centers and Sanctuaries) στο Zarnesti Bear Sanctuary στη Ρουμανία. Το EARS είναι μια Ευρωπαική σύμπραξη καταφυγίων και κέντρων διάσωσης. Σκοπός του είναι να δικτυώσει τα καταφύγια και τα κέντρα διάσωσης ανα την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας καλές συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα που φιλοξενούνται. Φέτος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιστοποιήθηκε και επίσημα ως partner του EARS, και συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο, ανταλάσσοντας απόψεις, ιδέες, καλές πρακτικές και τεχνογνωσία με άλλα καταφύγια. Το καταφύγιο αρκούδων στο Zarnesti, που φιλοξένησε φέτος το συνέδριο, ανήκει στην διεθνή οργάνωση WSPA και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 79 αρκούδες που προέρχονται από συνθήκες αιχμαλωσίας στη Ρουμανία.
130.000 ευρώ πρόστιμο σε υπαίτιο δηλητηρίασης άγριας ζωής στην Ισπανία

Η Ομάδα Εργασίας Ενάντια στα Δηλητήρια χαιρετίζει την απόφαση κόλαφο ισπανικού δικαστηρίου σε υπαίτιο για τη δηλητηρίαση άγριων ζώων στην Κανταβρία στη Βόρεια Ισπανία. Πρόκειται για το σημαντικότερο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης άγριων ζώων στην πρόσφατη ιστορία της περιοχής. O δράστης κρίθηκε ένοχος για τη δηλητηρίαση τουλάχιστον 16 προστατευόμενων αρπακτικών πουλιών (11 Ψαλιδιάρηδες, τέσσερα Όρνια, μία Γερακίνα), ενός Κορακιού, έξι αλεπούδων, πέντε σκύλων και μιας γάτας.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: