Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr



 

                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                       


---

Ελληνες της Γερμανίας: "Δεν έχετε ιδέα το τι γίνετε εδώ από το φόβο εξόδου της Ελλάδας"

Το παρακάτω κείμενο μας το στείλανε Έλληνες της Γερμανίας…
«Εδώ στην Γερμανία ακόμα και οι πολιτικοί το λένε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν το θέλουν όλοι οι άλλοι διότι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Read More

Το κούρεμα καταθέσεων προ των πυλών

Του Ανδρέα Κούτρα
Τις τελευταίες μέρες είχαμε μια δραματική επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα και στον τραπεζικό τομέα.
Για όλους αυτούς που μέχρι τώρα λοιδορούσαν το τραπεζικό σύστημα και ανεύθυνα έλεγαν, πως δεν τους ενδιαφέρει και να κλείσουν οι τράπεζες η πραγματικότητα είναι ζοφερή.
Read More

Γιούνκερ: «Για μόλις 60 εκατ. ευρώ η ελληνική κυβέρνηση αποχώρησε»

Σημαντικές αποκαλύψεις για το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού δίνει στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Politico, που επικαλείται σε δημοσίευμά του δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Read More

Δείτε πόσα ευρώ μάζεψε ο Βρετανός που κάνει έρανο για την Ελλάδα

Η συγκινητική προσπάθεια του Τομ Φίνεϊ, ο οποίος είναι ο δημιουργός της καμπάνιας χρηματοδότησης για τη διάσωση της Ελλάδας στη διεθνή πλατφόρμα Indiegogo, κάνει το γύρο του κόσμου.
Read More

Κείμενο υποστήριξης του ΟΧΙ με την υπογραφή 200 ανθρώπων του πολιτισμού

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του πολιτισμού υπογράφουν το κείμενο της Επιτροπής Πολιτισμού για την Υπεράσπιση του Όχι.
Με σύνθημα "Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ", περισσότεροι από 200 άνθρωποι του πολιτισμού υπογράφουν κείμενο για την υπεράσπιση του, στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Read More

Άγιος Παΐσιος για ΕΟΚ: «Δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα»

Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης.
Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.
Read More

Κουρουμπλής: Αν δεχθούμε περικοπή 900 εκατ. ευρώ από την πρόνοια, εγώ θα παραιτηθώ

Με παραίτηση προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αν γίνει αποδεκτή η περικοπή 900 εκατ. ευρώ στην πρόνοια. Ο Π. Κουρουμπλης αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση είπε επί λέξη: «Είναι μία δύσκολη μέρα, αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι.
Αλλά ο ελληνισμός έχει εμπειρία από δυσκολίες, έχει γερό dna και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».
Read More

Τα εγκλωβισμένα λεφτά και ο νόμος για το κούρεμα των καταθέσεων

Η χώρα και τυπικά πλέον από τα ξημερώματα βρίσκεται εκτός μνημονίου.
Το μνημόνιο από σήμερα δεν υπάρχει, όμως μαζί με αυτό δεν υπάρχει και το ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας (από τη μία τα ξημερώματα) ενώ η χώρα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ.
Read More

Διεγράφη ο Δαμαβολίτης από την ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Καλείται να παραδώσει την έδρα του ο Δαμαβολίτης, μετά τη δήλωσή του ότι διαφωνεί με το δημοψήφισμα και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ την Κυριακή.
Read More

Τσίπρας: Χθες κατηγορούσε όσους ψηφίσουν «ναι», σήμερα ζητά ομοψυχία

Μήνυμα να διαφυλαχθεί η εθνική ομοψυχία ως κόρη οφθαλμού χωρίς δραματοποιήσεις εστειλε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον Πάνο Καμμένο αν και στο χθεσινό διάγγελμά του είχε χαρακτηρίσει συνενόχους στη διαιώνιση των μνημονίων όσους ψηφίσουν «ναι» την Κυριακή.
Read More

Στην πιο δύσκολη στιγμή της, η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων

Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μία από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας της, ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στις ακτές της αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά τις αφίξεις στην Ιταλία, μία χώρα κατά εννέα φορές πλουσιότερη.
Read More

Π. Καμμένος: Έχουμε πόλεμο. Όποιος δεν αντέχει φεύγει

Στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που διαφοροποίησαν τη στάση τους αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. - Διεγράφη ο Κ. Δαμαβολίδης 
Read More

Καραμανλής: Την Κυριακή ψηφίζουμε «ναι» - Το «όχι» σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ

Το μήνυμα ότι την Κυριακή οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν «ναι» έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Read More

Τα τηλεοπτικά σποτ για το «ναι», το «όχι» και το σποτ του ΚΚΕ(Βίντεο)

Τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ για το δημοψήφισμα κυκλοφόρησαν. Τα στρατόπεδα του «Ναι» και του «Όχι» έδωσαν στη δημοσιότητα τα σποτάκια τους, ενώ και το ΚΚΕ κυκλοφόρησε το δικό του βίντεο.
Δείτε τα βίντεο με τη σειρά που τίθενται τα ερωτήματα στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος. Η πρόταση του ΚΚΕ δεν μπαίνει στο ψηφοδέλτιο.
Read More

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 36 νεκροί από το ναυάγιο οχηματαγωγού πλοίου

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα (02/07/2015) από την βύθιση ενός οχηματαγωγού πλοίου με 189 επιβαίνοντες εξαιτίας της κακοκαιρίας στις κεντρικές Φιλιππίνες, ενώ υπάρχουν 127 επιζώντες, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία της ακτοφυλακής και της αστυνομίας.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στο φέρι επέβαιναν 173 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος.
Read More

Γ.Ντάισενμπλουμ για δημοψήφισμα: "Το ερώτημα είναι εάν οι Έλληνες είναι έτοιμοι για επίπονη λιτότητα" - Ας ελπίσουμε να μας λυπηθεί ο Θεός

Νέα παρέμβαση για το ελληνικό δημοψήφισμα πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μία ημέρα μετά την απόρριψη της νέας πρότασης της Ελλάδας μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, παραπέμποντας για μετά τις όποιες αποφάσεις.

«Το δημοψήφισμα ουσιαστικά αφορά το ερώτημα εάν οι Έλληνες είναι έτοιμοι να δεχθούν μέτρα επίπονης λιτότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Read More

Η συγκλονιστική επιστολή μίας 21χρονης Ελληνίδας στους FT

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι Έλληνες τις τελευταίες ημέρες περιγράφει μία 21χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη σε επιστολή της στου Financial Times.
 
«Τρέμω το αύριο και το μόνο που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι σκοτάδι», γράφει η νεαρή που παραδέχεται πως όποια ελπίδα έτρεφε για ένα καλύτερο μέλλον χάνεται με κάθε λεπτό που περνάει.
Read More

«Βόμβα» Βαρουφάκη στα «πόδια» του Τσίπρα: Θα παραιτηθώ εάν βγει «ναι»

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί εάν το αποτέλεσμα του είναι «ναι», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg το πρωί της Πέμπτης.
Read More

Αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα Καραμανλή υπέρ του «ναι»

Βαρυσήμαντη παρέμβαση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής αναμένεται σήμερα από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει αποφασίσει να απευθυνθεί στο λαό με δήλωση η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.
Read More

Νέα αλητεία από την Τρέμη – Έβγαλε υποψήφια της ΝΔ ως… αγανακτισμένη στο κοινό

Η εικονιζόμενη ξανθιά κυρία, που εμφανίστηκε στο πάνελ των Τρέμη – Ευαγγελάτου, με την ίδια την Τρέμη στο πλευρό της, ως πολίτης αγανακτισμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψε τη χώρα έχει και μια ακόμα ιδιότητα.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: