Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΛΛΑ..



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΛΛΑ.. 
Και μέσα σε όλα τα άλλα, στο τρίτο μνημόνιο, στην ΑΝΕΡΓΙΑ που… «δόξα το Θεό» είναι στα ύψη, στην ΦΤΩΧΕΙΑ και τη φτωχολογιά που θα πληρώσουν τα κυβερνητικά (και όχι μόνο) σπασμένα, έρχεται, ΗΡΘΕ ο καιρός για τις εγγραφές στους ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι, εδώ και λίγα χρονιά, «χρηματοδοτούνται» (εδώ γελάμε) με κονδύλια από το ΕΣΠΑ, η αλλιώς, το «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς».
Σ΄αυτή τη χώρα ρε παιδί μου, για το μόνο που είναι ικανοί οι όποιοι κυβερνώντες της, είναι να γεννούν μεγάλους και χορταστικούς τίτλους, ξεγελώντας εμάς τους ιθαγενείς.
Σου λένε, πέταξε τους εκεί πέρα «ταμπέλες» περί ΕΘΝΙΚΩΝ, περί ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ και άλλων, δε θα καταλάβουν που δε θα καταλάβουν, (εδώ δεν τα καταλαβαίνουμε εμείς που τα βγάζουμε) και θα γίνει η δουλειά μας!
Και η δουλειά ΤΟΥΣ γίνεται, μόνο η δική τους δουλειά δηλαδή….
ΚΑΘΕ χρόνο λοιπόν,  από την ΕΕΤΑΑ α.ε, (θα αναρωτιέστε τι διάολο είναι τούτο, είναι λοιπόν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ), (μη ξεχνάμε και το Ανώνυμος Εταιρία), γίνεται «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης: "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για φορείς/δομές και ωφελούμενες μητέρες"». Όπου σύμφωνα με αυτή την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενες οικογένειες κάνουν αιτήσεις για να βάλουν τα πιτσιρίκια τους στους κληρωθέντες βρεφονηπιακούς σταθμούς. (αυτά επί τροχάδην γιατί αλλού είναι η ουσία).
Πολλοί είναι εκείνοι που διαβάζουν αυτές τις γραμμές και έχουν μπει στη συγκεκριμένη διαδικασία, για να μην πω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.
Είπα πως ΑΛΛΟΥ είναι η ουσία.
Η ουσία λοιπόν είναι, πως ΟΛΟΙ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για να λειτουργήσουν, πρέπει να ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα τους, Μισθοδοσίες, Ενοίκια, Εφορία, κλπ….
Ελάτε όμως που πέφτει πολύς ΒΕΡΕΣΕΣ στην υπόθεση, με αποτέλεσμα οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί να είναι επί ΜΗΝΕΣ απλήρωτοι, με τα όποια προβλήματα συνεπάγεται κάτι τέτοιο!
Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό;
ΓΙΑΤΙ τόσες καθυστερήσεις ενώ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τα χρήματα;
ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ χρησιμοποιεί το «κράτος» τα χρήματα που είναι για τους βρεφονηπιακούς Σταθμούς;
Σε λίγο, θα μπουν οι νέες «φουρνιές» , τα πιτσιρίκια, θα πάνε στους βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα έξοδα θα τρέχουν κανονικότατα, θα έρθει και ο χειμώνας……
Να πούμε πως κάθε πέρσι, όπως σε ΟΛΑ στη χώρα, ήταν και καλύτερα, γιατί κάθε χρόνο τα κονδύλια μειώνονται όλο και περισσότερο, τα «δικαιολογητικά» γίνονται όλο και περισσότερα, όλο και πιο παράλογα,  με αποτέλεσμα να μένουν ΕΚΤΟΣ πάρα πολλά παιδιά.
Το έχω συζητήσει με πάρα πολλούς γονείς οι οποίοι προσπαθούν και φέτος να γράψουν τα παιδιά τους σε κάποιον βρεφονηπιακό Σταθμό, είτε Δημοτικό είτε Ιδιωτικό μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ, και σχεδόν ΟΛΟΙ , βλέποντας το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, δηλαδή τις «πιστολιές» του κράτους προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδιαίτερα τους ιδιωτικούς, αναρωτιούνται ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ οι άνθρωποι, οι ιδιοκτήτες, αλλά και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι. Το κράτος (για να μη το πω διαφορετικά), όταν έχει να πάρει χρήματα από τον κόσμο, μέχρι φυλακή τον βάζει (όχι τους μεγάλους, τους μικρούς). Όταν όμως είναι να πληρώσει, δυστυχώς δε μπορεί κανείς να το στριμώξει γι αυτό και είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ, ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ.
Συνελληνα, ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΠΑ;
Αχ κάτι «μαγκιές» που κάνουν «εκεί πέρα» με ξένα χρήματα……
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Άντε, μη πω ……

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: