Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ Σεπτέμβριος 2015





Ανάκαμψη του πληθυσμού των αρκούδων στην Ελλάδα κατέγραψε η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της τριετούς έρευνας που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τον πληθυσμό των αρκούδων στην Ελλάδα. Η πρώτη συστηματική καταμέτρηση που υλοποιήθηκε από το 2007 έως το 2010 στη δασική περιοχή της Πίνδου κατέδειξε ότι ο αριθμός των αρκούδων στη χώρα μας παρουσιάζει αύξηση!
Διαβάστε περισσότερα
Ο Πάτρικ εκπαιδεύεται για την επιστροφή στη φύση

Ο Πάτρικ έχει πια προσαρμοστεί πλήρως στο καινούριο του περιβάλλον, και εκπαιδεύεται για να μπορέσει να επιστρέψει στη φύση. Αυτή τη στιγμή ζει σε μια περιφραγμένη έκταση 10 στρεμμάτων όπου η επαφή του με τους ανθρώπους είναι ελάχιστη και αυστηρά περιορισμένη. Τρέφεται με φρούτα και καρπούς που μπορεί να βρει στη φύση όπως βελανίδια, κορόμηλα, καρύδια, βατόμουρα, άγρια μήλα και λαχανικά ενώ ενισχύεται και το ένστικτο της εύρεσης τροφής αφού αναγκάζεται να ψάχνει για να βρει την τροφή του μόνος του. Ο Πάτρικ ζυγίζει περίπου 30 κιλά και είναι πλέον μια δυνατή νεαρή αρκούδα. Για το επόμενο διάστημα του φθινοπώρου, θα αρχίσει και η διαδικασία εκπαίδευσής του ως προς την κατασκευή της χειμερινής του φωλιάς.
Υποστηρίξτε τη φροντίδα του Πάτρικ από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Τα tshirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φοριούνται και το Φθινόπωρο

Λίγο πριν έρθουν τα κρύα, τα tshirt του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φοριούνται ακόμη. Ανδρικά, γυναικεία, unisex και παιδικά. Με λύκο ή με αρκούδα. Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας θα βρείτε αυτό που ψάχνετε στο eshop.
Αγοράστε ένα tshirt από το esho
Διάκριση για τον Στράτη!

Ο Στράτης, Ελληνικός Ποιμενικός σκύλος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, είναι ο νέος πρωταθλητής Ελλάδος! Ο Στράτης συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης. Εκεί, κρίθηκε ως ο καλύτερος σκύλος φυλής, επι δυο συνεχόμενες μέρες ενώ κατέκτησε και την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα μεταξύ των Ελληνικών Φυλών Σκύλων. Μετά απο αυτό, ο Στράτης έγινε πρωταθλητής Ελλάδος, ιδιαίτερη τιμή για την αρχαία Ελληνική φυλή.
H WIND στο πλευρό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Η WIND, αρωγός σε δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον, στηρίζει το σπουδαίο έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και γίνεται ενεργό μέλος στο πρόγραμμα περίθαλψης τραυματισμένων αρκούδων, υιοθετώντας τον μικρό Γιώργο. Εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι, η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον καθίσταται αδύνατη και για τον λόγο αυτό η WIND αναλαμβάνει όλα τα έξοδα περίθαλψης και φιλοξενίας του μικρού αρκούδου στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Διαβάστε περισσότερα
Ο Ούσκο δεν θα μπορέσει να επανενταχθεί στο περιβάλλον

Ο Ούσκο, το μικρό αρκουδάκι που ήρθε απο τα Σκόπια παραμένει σε συνθήκες περίθαλψης. Δυστυχώς, η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον κρίνεται πλέον αδύνατη καθώς ο τραυματισμός του στην σπονδυλική στήλη δεν θα του επιτρέψει να ζήσει μόνος του. Ο Ούσκο ζει προς το παρόν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και δέχεται τη φροντίδα του προσωπικού. Τρέφεται κανονικά και τρώει μάλιστα με μεγάλη όρεξη ενώ είναι και πολύ δραστήριος. Του αρέσουν πολύ τα σταφύλια, το ψάρι τα μήλα ενώ τρώει ακόμα και ένα γεύμα γάλατος την ημέρα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν οικονομικά και ηθική στην περίθαλψή του. Η φροντίδα του είναι πολυέξοδη και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θέλει να του παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια, ώστε να καταφέρει να ζήσει στο καταφύγιο.
Ο Ρώμος μεγαλώνει και δυναμώνει

Ο Ρώμος, το μικρό λυκάκι που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγαλώνει πλέον στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο Ρώμος, ζει προς το παρόν σε απομονωμένο χώρο, χωρίς να έχει επαφή με άλλους λύκους, μέχρι να μεγαλώσει και να δυναμώσει αρκετά. Είναι πολύ παιχνιδιάρης και φιλικός με το προσωπικό που έχει αναλάβει την φροντίδα του. Ο Ρώμος τρέφεται κιόλας με κρέας, όπως θα έτρωγε και στη φύση.
World of the Wild, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι στο κινητό σας

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει ως συνεργαζόμενη ΜΚΟ στο ηλεκτρονικό παιχνίδι World of the Wild, ένα καινοτόμο παιχνίδι με θέμα την προστασία των άγριων ζώων. Το World of the Wild αντίθετα από άλλα παιχνίδια δεν επικεντρώνεται σε ζώα φυλακισμένα σε ζωολογικούς κήπους και δεν προωθεί την αιχμαλωσία. Στόχο έχει να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τους χρήστες για την προστασία της άγριας ζωής με έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Διαθέσιμο στο App store!
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: