Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έκπτωση 50% Βάλτερ Μπένγιαμιν


75 χρόνια από τον θάνατο του
Βάλτερ Μπένγιαμιν


Η βερολινέζικη μητρόπολη, η γερμανοεβραϊκή καταγωγή και οι ραγδαίες αλλαγές του Μεσοπολέμου σημάδεψαν τα παιδικά και νεανικά χρόνια του Βάλτερ Μπένγιαμιν, που έμελλε να γίνει ένας από τους πιο πολυσυζητημένους συγγραφείς του 20ού αιώνα.
Το όνομά του συνδέθηκε με ετερόκλητα όσο και κομβικά ρεύματα των καιρών, από το ρομαντισμό μέχρι τον ιουδαϊκό μυστικισμό και τον ιστορικό υλισμό. Τα ιδιόμορφα, αντισυμβατικά κείμενά του διατρέχουν όλο το φάσμα της σύγχρονης σκέψης (φιλοσοφία της ιστορίας και της γλώσσας, θεωρία και κριτική λογοτεχνίας, κοινωνιολογία της πόλης, μαζική κουλτούρα και επικοινωνία, αλλά και λογοτεχνικό δοκίμιο, μετάφραση, επιστολογραφία, ραδιόφωνο), αποτινάσσοντας κάθε είδους μεθοδολογικά και ιδεολογικά δεσμά.
75 χρόνια πριν, στις 26 Σεπτεμβρίου 1940, πεθαίνει στην Ισπανία, στην προσπάθεια του να διαφύγει από την Γκεστάπο. Για τον εορτασμό της 75ης επετείου από το θάνατό του προσφέρουμε  50% έκπτωση έως την Παρασκευή 25/09 ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΑΣ, για τα βιβλία "Σαρλ Μπωντλαίρ. Ένας λυρικός στην ακμή του καπιταλισμού", "Βάλτερ Μπένγιαμιν. Εικόνες και μύθοι της νεωτερικότητας" και ¨Βάλτερ Μπένγιαμιν
Βάλτερ Μπένγιαμιν
Σάρλ Μπωντλαίρ. Ένας λυρικός στην ακμή του καπιταλισμού

Από 26.5€
Τώρα 13,25€
Αγγελική Σπυροπούλου
Βάλτερ Μπένγιαμιν. Εικόνες και μύθοι
της νεωτερικότητας


Από 23.32€
Τώρα 11,66€
Μόμε Μπρόντερσεν
Βάλτερ Μπένγιαμιν 



Από 13.78€
Τώρα 6.89€

Δεν υπάρχουν σχόλια: