Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews #515
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προβολές του Ιουλίου, το Σινεμά με Θέα, η πιο δροσερή πρόταση εξόδου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο roof του Μεγάρου με μοναδική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Για δυο τετραήμερα,7-10 Σεπτεμβρίου και 14 -17 Σεπτεμβρίου, το ωραιότερο μπαλκόνι της πόλης της Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει ταινίες που ξεχώρισε  το κοινό την τελευταία τριετία.   
  Οι ταινίες:
Αγαπημένοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν στο «Σινεμά με θέα». Η Μαριόν Κοτιγιάρ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία Δυο ημέρες, μια νύχτα των Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν, ενώ ο Τομ Χάρντι μας καλεί στην πιο συναρπαστική κινηματογραφική διαδρομή μέσα από το Σε λάθος χρόνο του Στίβεν Νάιτ. Στο φιλμ Το παρελθόν του Ασγκάρ Φαραντί, ενώνουν τις δυνάμεις τους η  Μπερενίς Μπεζό, πρωταγωνίστρια της επιτυχίας The Artist και ο εκπληκτικός  Ταχάρ Ραχίμ, που μας καθήλωσε στην ταινία Ο προφήτης. Τέλος,  η Οντρέ Τοτού και ο Ρομέν Ντουρίς, με φόντο το Μανχάταν συναντούν ξανά τους ήρωες του Euroflirt στο ανάλαφρο Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν του Σεντρίκ Κλαπίς.
  Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 4,00 ευρώ
Κάτοχοι Κάρτας Μέλους CineΚάρταF, φοιτητές, μαθητές, κατόχοι κάρτας ανεργίας: 3,00 ευρώ

Εκδοτήρια:
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής , πλ. Αριστοτέλους 
www.tch.gr
 
 
 
Ταινίες πολεμικών τεχνών του Χονγκ Κονγκ
Ο Μπρους Λι έλεγε ότι «η γνώση της τεχνικής είναι μόνο η αρχή του κουνγκ φου, για να το κατακτήσεις, θα πρέπει να μπεις στο πνεύμα του». Ένα αφιέρωμα με έξι ταινίες πολεμικών τεχνών από το Χονγκ Κονγκ αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του κουνγκ φου και φέρνει στην οθόνη της αίθουσας Παύλος Ζάννας μεγάλους πρωταγωνιστές, μάστερ του είδους: Μπρους Λι, Τζάκι Τσαν,  Τζετ Λι κ.α. Το αφιέρωμα, το οποίο διοργανώνει το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Σεπτέμβρη, Jules Dassin
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του Jules Dassin, που διοργανώθηκε από το 34ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (5-14 Νοεμβρίου 1993), και επανεκδόθηκε το 2000. Περιλαμβάνει κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Κριτικά κείμενα σημαντικών ελλήνων κριτικών, μια συζήτηση με τους Μιχάλη Δημόπουλο και Αχιλλέα Κυριακίδη και μια αναλυτική φιλμογραφία του αμερικανού-έλληνα Jules Dassin συμπληρώνουν την έκδοση.
Επιμέλεια έκδοσης: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σελίδες: 94
Γλώσσες: ελληνικά
Τιμή προσφοράς: 2,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: