Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #517
Η κινηματογραφική σεζόν στο Ολύμπιον ανοίγει με τη νέα ταινία του Ντενί Βιλνέβ, το Σικάριο: ο εκτελεστής, μια ματιά στις στρατιωτικές και κυβερνητικές επιχειρήσεις ενάντια των Μεξικανικών καρτέλ, με τους Έμιλι Μπλαντ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Τζος Μπρόλιν. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το πολυβραβευμένο φιλμ Pride του Μάθιου Γουόρκας, μια δυνατή πολιτικοποιημένη ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από το πρόσφατο παρελθόν. Το Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει αυτή την εβδομάδα στις εκδηλώσεις Φθινοπωρινή Ισημερία της δράσης Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού αλλά και στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με προτάσεις για μικρούς και μεγάλους. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (24-30/09/2015)
SICARIO: Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ
Ντενί Βιλνέβ
ΗΠΑ, 2015
 
PRIDE

Μάθιου Γουόρκας
Ηνωμένο Βασίλειο - Γαλλία
2014
 
 
 
Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού
Η Προβλήτα Α΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμού, υποδέχεται μια νέα σειρά δράσεων με τίτλο «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού». Η αρχή γίνεται με τη Φθινοπωρινή Ισημερία, το τριήμερο 23-24-25 Σεπτεμβρίου 2015, με μια σειρά εκπαιδευτικών και όχι μόνο δράσεων, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περιεργαστούν, να ανακαλύψουν, να αισθανθούν και εντέλει να συνειδητοποιήσουν, ότι πολιτισμός και λιμάνι 
είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.  
 
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 
Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015.
 
17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συνδιοργανώνει με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών), οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.  
 
Προβολή του ντοκιμαντέρ The Forecaster 
Το 1999, ο Μάρτιν Άρμστρονγκ, πρώην οικονομικός σύμβουλος, ανέπτυξε ένα μοντέλο που επέτρεπε την πρόβλεψη οικονομικών κρίσεων με τρομακτική ακρίβεια. Σήμερα, ο Άρμστρονγκ προβλέπει ότι μια κρίση δημοσίου χρέους θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου 2015. Το ντοκιμαντέρ The Forecaster θα παρουσιάσουν μέσω live streaming ο πρωταγωνιστής της ταινίας Μάρτιν Άρμστρονγκ και ο σκηνοθέτης Μάρκους Φέτερ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Αποκτήστε την CineΚάρταf για τη σεζόν 2015-2016
Ξεκιίνησε η πώληση της ετήσιας CineΚάρταf για την κινηματογραφική σεζόν 2015-2016. Ενημερωθείτε για τις παροχές και τα προνόμια της CineΚάρταF και αποκτήστε την από τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (κτίριο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλ. Αριστοτέλους 10, 5ος όροφος) ή online στο www.filmfestival.gr/cinekartaf σε προνομιακή τιμή.
Το γραφείο έκδοσης CineΚάρταF λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00-17:00. Πληροφορίες: 2310-378410 &  cinekartaf@filmfestival.gr
 
Festival Shop: Η προσφορά του Σεπτέμβρη, Jules Dassin
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του Jules Dassin, που διοργανώθηκε από το 34ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (5-14 Νοεμβρίου 1993), και επανεκδόθηκε το 2000. Περιλαμβάνει κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Κριτικά κείμενα σημαντικών ελλήνων κριτικών, μια συζήτηση με τους Μιχάλη Δημόπουλο και Αχιλλέα Κυριακίδη και μια αναλυτική φιλμογραφία του αμερικανού-έλληνα Jules Dassin συμπληρώνουν την έκδοση.
Επιμέλεια έκδοσης: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σελίδες: 94
Γλώσσες: ελληνικά
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: