Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τα νέα του Πολυχώρου




CRIME SERIES NIGHTS
Βραδιές προβολής αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών
Εκτός από τα αστυνομικά μυθιστορήματα, μας αρέσουν και οι τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε αυτά! Αυτό το φθινόπωρο έχουμε προγραμματίσει στον Πολυχώρο μια σειρά προβολών της σουηδικής τηλεοπτικής σειράς που έχει βασιστεί στα μυθιστορήματα του Arne Dahl με πρωταγωνιστές την επίλεκτη Ομάδα Άλφα. Κάθε βραδιά προβάλλεται ένα επεισόδιο, διάρκειας 90 λεπτών, με αγγλικούς υπότιτλους.
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 7:30 το βράδυ, θα προβληθεί το 2ο μέρος του Bad blood (Μίσος και αίμα) και με αυτό ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος προβολών για φέτος.
Είσοδος ελεύθερη. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Προτεραιότητα θα έχουν τα μέλη της Λέσχης Noir που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr (στο e-mail σας με τίτλο ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ μην ξεχάσετε να γράψετε τα στοιχεία σας: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και τον τίτλο της συγκεκριμένης προβολής).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ του Γίργκεν Μπανσέρους
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή τις νέες περιπέτειες του ντετέκτιβ Κλουζ Το τριφύλλι της ατυχίας και Μικρά και μεγάλα ψάρια.
Για παιδιά από 5 ετών
Ο ντετέκτιβ Κλουζ μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Αν έχεις φαντασία και καλά ακονισμένο μυαλό, έλα να τον γνωρίσεις και να τον βοηθήσεις να λύσει γρίφους και μυστήρια.
Την εκδήλωση εμψυχώνουν ο ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος και η ομάδα «Δον Κιχώτες».
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Η δημιουργική γραφή στο σχολείο
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στις 8 μ.μ.
Συζήτηση για την αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής στο σχολείο με αφορμή το e-book Η δημιουργική γραφή στο σχολείο σε επιμέλεια της Σοφίας Νικολαΐδου
Η δημιουργική γραφή είναι το καθαρό αεράκι που θέλουμε να πνεύσει στο σχολείο, να ανακατέψει τις σελίδες των βιβλίων, να ξεσηκώσει τα μυαλά των παιδιών. Να τους δείξει στην πράξη πως η δημιουργία μέσα από τις λέξεις, η συγγραφή και η ανάγνωση λογοτεχνίας μπορούν να τους μάθουν πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή και τον κόσμο.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ορισμένοι από τους συγγραφείς και τους εκπαιδευτικούς
που έχουν δημοσιεύσει κείμενό τους στο βιβλίο.
Άκης Δήμου, Πάνος Θεοδωρίδης, Χριστίνα Κούρφαλη, Ειρήνη Λαρδούτσου, Άρτεμις Μιχαηλίδου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Μαρία Νέζη, Μαρίζα Ντεκάστρο, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μηνάς Παπαδόπουλος, Αγγελική Πεχλιβάνη, Κωνσταντίνα Πίστα, Θεοδοσία Ράπτου, Μαρέττα Σιδηροπούλου, Αλίκη Συμεωνάκη, Αναστασία Φακίδου, Τίνα Χρηστίδη.
Συντονίζουν η Σοφία Νικολαΐδου και η Ελένη Μπούρα.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Εγώ και οι άλλοι: Εκφράζομαι, συνεργάζομαι, επικοινωνώ
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ.
Σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX
Οι κοινωνικές δεξιότητες δεν περιορίζονται μόνο στην τυπική εκμάθηση καλών τρόπων: επιτρέποντας την αποτελεσματική αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, αποτελώντας σημαντικό εργαλείο για την ομαλή ένταξη σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και όντας απαραίτητες για την ανθρώπινη συμβίωση, η απόκτησή τους ανάγεται σε βασική ανθρώπινη ανάγκη. Συνεπώς, η διδασκαλία της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς θα πρέπει να τίθεται ως πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος, ιδιαίτερα κατά την προσχολική ηλικία όταν με την ένταξη του νηπίου στο πρώτο του σχολικό περιβάλλον το παιδί αρχίζει να δέχεται συστηματικά κοινωνικά ερεθίσματα σε ένα πλαίσιο διαφορετικό από αυτό της οικογένειας.
Πόσο σημαντικές είναι για την ανάπτυξη των παιδιών οι σχέσεις με τους συνομηλίκους; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να μάθουν να εκφράζονται με ευγένεια και σεβασμό; Ποια είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος για να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να τιθασεύουν αισθήματα ζήλιας ή θυμού και να περιορίζουν τις φωνές τους; Μπορούμε να τους υποδείξουμε με διασκεδαστικό τρόπο τη δύναμη της λέξης «συγγνώμη»;
Στην ημερίδα μας θα συζητήσουμε δημιουργικές πρακτικές με βάση τις οποίες τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν αρμονικά με άλλους, να ακολουθούν τους κανόνες της τάξης, να εκφράζονται και να επικοινωνούν στο πλαίσιο μιας ομάδας χωρίς να χάνουν τη μοναδικότητά τους. Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα φύγουν με ιδέες και προτάσεις που θα τους επιτρέψουν να διδάξουν σωστούς τρόπους συμπεριφοράς με απλό, κατανοητό, αλλά και ουσιαστικό τρόπο.
Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, αλλά και σε γονείς.
Εισηγητές:
Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων
Μαίρη Μπιρμπίλη, νηπιαγωγός-υπεύθυνη βιβλίου στο portal ELNIPLEX
Απόστολος Πάππος, νηπιαγωγός-διαχειριστής/συντάκτης στο portal ELNIPLEX
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά παιδικών βιβλίων ελάχιστης ονομαστικής αξίας 8 ευρώ από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Παιδικής Λογοτεχνίας για παιδιά 8-11 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία.
Εφηβικής Λογοτεχνίας για παιδιά από 12 ετών με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση
Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι μια μαγική συνάντηση για κάθε αναγνώστη, ένα μυστικό ταξίδι έξω από τον χωροχρόνο που γνωρίζουμε στην καθημερινότητα. Τι θα λέγατε λοιπόν να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από αυτές τις μαγικές μας συναντήσεις; Τι θα λέγατε αν μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε πόσο μακρύτερα μπορεί να μας πάνε αυτά τα μαγικά ταξίδια, να διαπιστώσουμε πώς μπορεί να πολλαπλασιαστεί η δύναμή τους όταν είμαστε πολλοί αναγνώστες-ταξιδιώτες μαζί.
Αν λοιπόν είστε περίεργοι, ανήσυχοι και λάτρεις της ανάγνωσης και των παράξενων ταξιδιών δεν έρχεστε στη λέσχη ανάγνωσής μας; Θα συναντιόμαστε μία φορά κάθε μήνα. Δεν θα χρειάζεται να προσδεθείτε. Μόνο να είστε έτοιμοι για συνεχείς απογειώσεις!
Η είσοδος στις Λέσχες Ανάγνωσης είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 211 3003580 ή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας τη Λέσχη στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παιδιού και του κηδεμόνα του και στοιχεία επικοινωνίας).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: