Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#533
Εξαιρετικές ταινίες πρώτης προβολής "ανοίγουν" την πρώτη μετα-φεστιβαλική εβδομάδα τις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας αλλά και Τζων Κασσαβέτης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, που πλέον διαχειρίζεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο Ολύμπιον προβάλλεται το ντεμπούτο φιλμ Ο γιος του Σαούλ του πρωτοεμφανιζόμενου ούγγρου σκηνοθέτη Λάσλο Νέμες, που τιμήθηκε στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και το Βραβείο Fipresci. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το φαντασμαγορικό, αναγεννησιακό παραμύθι του Ιταλού δημιουργού Ματέο Γκαρόνε, Το παραμύθι των παραμυθιών ενώ στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης το κοινό μπορεί να απολαύσει την ανθρώπινη, συγκινητική ιστορία 45 Χρόνια του Άντριου Χέιγκ. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1, εγκαινιάζεται ο νέος χώρος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με την προβολή του κλασικού αριστουργήματος του Λουκίνο Βισκόντι Γατόπαρδος το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στις 21:00. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (19-25/11/2015)
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ
Λάσλο Νέμες
Ουγγαρία
2015
 
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Ματέο Γκαρόνε
Ιταλία - Γαλλία - Ην.Βασίλειο
2015
 
45 ΧΡΟΝΙΑ

Άντριου Χέιγκ
ΗΠΑ
2015
 
 
 
Το Φεστιβάλ μένει Λιμάνι!
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μένει λιμάνι και σας προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου κινηματογραφικού του χώρου, την Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 20:30 μ.μ. Η αίθουσα Σταύρος Τορνές, το καινούργιο στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζεται με το κλασικό αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι,  Γατόπαρδος, ενώ η αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, με την βραβευμένη ταινία  45 Χρόνια του Άντριου Χέιγκ.
 
3ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα Με άλλο βλέμμα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κινηματογραφικό αφιέρωμα Με άλλο βλέμμα από τη Δευτέρα 16 έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378431).
 
Προβολή της ταινίας μικρού μήκους Ellis του JR 
Στο πλαίσιο των δράσεων  «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» προβάλλεται η νέα ταινία μικρού μήκους του JR με τίτλο Ellis με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Η ταινία είναι τοποθετημένη στο εγκαταλειμμένο νοσοκομείο μεταναστών της νήσου Ellis στη Νέα Υόρκη, χώρος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1902 ως πύλη εισόδου και πέρασμα για περίπου 1,2 εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι επρόκειτο να εισέλθουν στις ΗΠΑ...
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.

 
Festival Shop: Η προσφορά του Οκτωβρίου
Τον Οκτώβριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Urban Survivors: Επιβιώνοντας στις παραγκουπόλεις του κόσμου. Ο κατάλογος συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες είναι έργα των βραβευμένων φωτογράφων του πρακτορείου «Noor» Στάνλεϊ Γκριν, Αλιξάντρα Φατσίνα, Φραντσέσκο Τζίτζολα, Γιον Λόουενσταϊν και Πεπ Μπονέ.
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: