Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#534
Επίκαιρη, ρεαλιστική, γεμάτη δύναμη, η ταινία του Ζακ Οντιάρ που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο Φεστιβάλ των Κανών, Dheepan - Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδαπροβάλλεται από σήμερα στην αίθουσα Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές του συγκλονιστικού φιλμ για την κόλαση του Ολοκαυτώματος, Ο γιος του Σαούλ, του πρωτοεμφανιζόμενου ούγγρου σκηνοθέτη Λάσλο Νέμες, και στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης συνεχίζονται οι προβολές της ανθρώπινης, συγκινητικής ιστορίας 45 Χρόνια του Άντριου Χέιγκ. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, οι φίλοι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης μπορούν να απολαύσουν το πρώτο αφιέρωμα της σεζόν με αγαπημένες Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (26/11 - 02/12/2015)
DHEEPAN - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
Ζακ Οντιάρ
Γαλλία, 2015
 
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ
Λάσλο Νέμες
Ουγγαρία
2015
 
45 ΧΡΟΝΙΑ

Άντριου Χέιγκ
ΗΠΑ
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Ρομάν Πολάνσκι, Αντρέι Ταρκόφσκι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Μάικ Λι: τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο επίκεντρο του πρώτου αφιερώματος που παρουσιάζει για τη νέα σεζόν η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με τίτλο Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες V.
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.

 
Festival Shop: Η προσφορά του Νοεμβρίου
Η έκδοση Αφγανιστάν εκδόθηκε με αφορμή το πρόγραμμα «Τα παιδιά μιας σκληρής πραγματικότητας», στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Είναι ένα εκτενές άρθρο του Μοχσέν Μαχμαλμπάφ, όπου ο ιρανός σκηνοθέτης καταγράφει με διεισδυτικότητα, ευαισθησία και μεγάλη γνώση των ιστορικών, ανθρωπολογικών και γεωγραφικών παραμέτρων, τα αίτια της καταστροφής, της μεγάλης παιδικής θνησιμότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει το πολύπαθο Αφγανιστάν.
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: