Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

50 χρόνια ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ & νέες εκδόσεις

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ - αφιέρωμα 50 χρόνια ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
50 χρόνια ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-αφιέρωμα που διοργανώνουμε με αφορμή
τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έκδοση της τριλογίας
ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ του Στρατή Τσίρκα,
ένα έργο που σφράγισε τα ελληνικά Γράμματα του 20ού αιώνα. 
Ακολουθούν οι νέες μας εκδόσεις: Το αριστούργημα του Φίλιπ Κ. Ντικ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΑΤΟ, τα νέα μυθιστορήματα του Γιάννη Γρηγοράκη ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟ και του Βλάσση Τρεχλή HOTEL NEW YORK, αλλά και τα ΠΟΙΗΜΑΤΑ του Μαγιακόβσκη, σε απόδοση και πρόλογο του Γιάννη Ρίτσου, σε νέα επίτομη έκδοση.
Αναζητήστε αυτά και πολλά ακόμη νέα βιβλία σε όλα τα βιβλιοπωλεία. 
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
NOAM CHOMSKY - OCCUPY
Φίλιπ Κ. Ντικ
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΑΤΟ

Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης

Σ’ αυτό το καλειδοσκοπικό μυθιστόρημα, που ενέπνευσε την περίφημη ταινία Blade Runner, παρουσιάζεται η πάλη ανάμεσα στον άνθρωπο και στη μηχανή, στην ελεύθερη βούληση και στον άτεγκτο προγραμματισμό. Συγχρόνως αναδεικνύονται όλα τα στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα της μυθοπλασίας του Φίλιπ Κ. Ντικ: ένας ήρωας σε κατάσταση σύγχυσης, ασήμαντο γρανάζι του κοινωνικού μηχανισμού· ένας κόσμος σχεδόν ερημωμένος, όπου οι δυνάμεις της εντροπίας παραμένουν ενεργές· πανίσχυρες πολυεθνικές (πολυπλανητικές) εταιρίες· μια τηλεοπτική προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή· ένας νέος μεσσίας· μια θρησκεία που αποτελεί απειλή για κάθε πολιτικό σύστημα.
Περισσότερα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ - ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟ
Γιάννης Γρηγοράκης
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟ

Ανήμπορος να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του, ο Άλκης αναπολεί τη ζωή του. Τον έρωτα σαν παιδικό σκίρτημα, σαν εφηβική αναστάτωση, σαν ενήλικη επανάσταση όταν γνώρισε τον Ιάσονα και τη Νόρα. Oι τρεις τους επιχείρησαν από κοινού ένα ταξίδι αυτογνωσίας: ένα ερωτικό τρίγωνο χωρίς κτητικές διαθέσεις και ανόητα πάθη. Τους ένωνε η αγάπη τους για την περιπλάνηση, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία. Μέσα από τα ίδια χάσματα μνήμης και καλειδοσκοπικές εικόνες ονείρων ο Άλκης αναπολεί ρεύματα σκέψης που επηρέασαν τη ζωή των τριών συντρόφων.
Ένα μυθιστόρημα για τον επαναστατημένο άνθρωπο και το ταξίδι αναζήτησης της ουτοπίας. 

Περισσότερα
 
ΒΛΑΣΣΗΣ ΤΡΕΧΛΗΣ - HOTEL NEW YORK
Βλάσσης Τρεχλής
HOTEL NEW YORK

Αρχές του εικοστού αιώνα. Ένας νεαρός Έλληνας ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι για τη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια καινούργια πατρίδα. Ο δρόμος περνάει από το Παρίσι. Καλλιτεχνικά ρεύματα, ιδέες και ιδεολογίες, ζωγράφοι, ποιητές και φιλόσοφοι, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι συναντιούνται στη γαλλική πρωτεύουσα ένα μήνα πριν ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος. Συγκρούσεις, ίντριγκες και πολιτικές δολοφονίες παρασύρουν τις κοινωνίες της Ευρώπης στο χάος. Προτελευταίος σταθμός αυτής της διαδρομής το ξενοδοχείο New York στο λιμάνι του Ρότερνταμ.
Μια μυθιστορηματική περιπλάνηση στις οδούς της μετανάστευσης, μια συναρπαστική τοιχογραφία της Ευρώπης των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Περισσότερα
ΣΟΥΖΑΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Σουζάνα Χατζηνικολάου
ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Στη θεοκρατική κοινωνία της Νεβάντε και της πρωτεύουσάς της, Βαγιαμόρεν, η αμφισβήτηση του Αρχιερέα και του ιερατείου ισοδυναμεί με θανάσιμη αμαρτία. Οι αμαρτωλοί θεωρούνται καταραμένοι από τον Θεό Γκνοφόσιρ και εξορίζονται σημαδεμένοι με τη Σφραγίδα, το σύμβολο των δαιμόνων. Η ποινή ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο, καθώς οι εξόριστοι έρχονται αντιμέτωποι με τον ακραίο φανατισμό και την προκατάληψη. Ύστερα από τέσσερα σκληρά χρόνια εξορίας, ο Φίλκε επιστρέφει στη Βαγιαμόρεν με την πίστη του κλονισμένη και με άσβεστη την επιθυμία του να αντισταθεί στον τύραννο Αρχιερέα. Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα για τους μηχανισμούς αναπαραγωγής των απανταχού αυταρχικών καθεστώτων. 
Περισσότερα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ - ΤΟ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ
Βασίλης Κονταξής
ΤΟ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ


Οι ιστορίες των ηρώων του βιβλίου συνθέτουν μια πρωτότυπη μελωδία που αντηχεί σαν ήχος βιολοντσέλου στις πλαγιές της Πίνδου. Άνθρωποι με διαφορετική γλώσσα, διάλεκτο, ηλικία, νοοτροπία και εθνικότητα συμπορεύονται στα μονοπάτια της ζωής, του έρωτα και του θανάτου. Εκείνο που στο τέλος επικρατεί σαν δυνατή δοξαριά είναι ότι αυτοί που πραγματικά αγαπήθηκαν δεν χωρίζουν ποτέ - ούτε με τον θάνατο. 
Περισσότερα

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα) 
 
ΜΑΡΙΑ ΓΑΡΖΩΝΗ-ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ - ΠΟΤΑΜΙΑ
Βαγγέλης Ντελής
Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ 


Η αγάπη για την τέχνη και τη ζωή οδηγεί τους ήρωες δύο διαφορετικών εποχών να βρουν το δρόμο προς τη λύτρωση και την ευτυχία. Ο μεν καλλιτέχνης χαρακτηρίζει με τα ειδώλιά του ολόκληρο τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, ο δε σύγχρονος αρχαιολόγος ανακαλύπτει βήμα βήμα τις δικές του χαμένες ρίζες.

Δύο ιστορίες γεμάτες ανατροπές, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ωστόσο είναι φανερό, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ότι τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι αυτά που καθορίζουν την εξέλιξη της ζωής αλλά και του πολιτισμού.

Περισσότερα

 
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΑΓΙΑΚΟΒΣΚΗ - ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΑΓΙΑΚΟΒΣΚΗ
ΠΟΙΗΜΑΤΑ 
Απόδοση και Πρόλογος:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ


«[…] η ποίηση του Mαγιακόβσκη είναι συνυφασμένη, φύσει και θέσει, με τη δύναμη και τη νεότητα της επανάστασης, με τη νεότητα μιας πανανθρώπινης ελπίδας, με τις προσωπικές μας συγκινήσεις και την ίδια μας τη νεότητα, σωματική, ψυχική, ιδεολογική, καλλιτεχνική. Kι ακόμη, η γενική αναγνώριση, από φίλους και αντιπάλους, της αξίας του Mαγιακόβσκη έκανε το έργο του Mαγιακόβσκη μια ουσιαστική κοινωνική, προοδευτική δύναμη, ένα όπλο πάλης…».
Από τον πρόλογο του Γιάννη Ρίτσου.

Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ - Δεκέμβριος 2015

Αριστέα Παπαλεξάνδρου
ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ



Μάνος Μελισσουργάκης
ΑΙΘΡΙΟΝ ΦΩΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας, για μικρούς και μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: