Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εγώ, όπως και πάρα πολλοί άλλοι Έλληνες, δε ζήσαμε την κατοχή, το 40’, ακούγαμε για αυτήν, τα όσα μας έλεγαν οι μεγαλύτεροι, οι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, οι οποίοι μάλιστα έλεγαν πόσο «τυχεροί» είμαστε που ΔΕΝ ζήσαμε τον εφιάλτη που έζησαν εκείνοι…. Ακούγαμε αυτές τα ιστορίες μέχρι πριν μερικά χρόνια, και μας φαινόταν σαν ψέματα, και ήμασταν ΣΙΓΟΥΡΟΙ (τρομάρα μας) πως στη χώρα ΔΕΝ θα ξαναέρθουν πλέον τέτοιες μαύρες μέρες, και πως τη γλυτώσαμε, πως στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα, δεν πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε πόλεμος, ούτε πείνα, ούτε ……..
Να όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι….. Ηρθε ένας «διαφορετικός πόλεμος», μας έμπλεξαν σε αυτόν οι υποτιθέμενοι «ηγέτες» μας, και μπορεί να σήμερα, να μην ακούγονται τα όπλα, τα ΘΥΜΑΤΑ όμως είναι σε καθημερινή βάση, και οι ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ οι ίδιοι. Όπως ΤΟΤΕ, το 40’, είχαμε ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ, όπως ΤΟΤΕ ο κοσμάκης πεινούσε, έτσι και σήμερα….. Ο πόλεμος μεν, είναι οικονομικός, τα αποτελέσματα τα ΙΔΙΑ…..
Ελλάδα 2015 – 2016… Τα «περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά» που έλεγε κάποιος, μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι. Μια χώρα ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ για τους περισσοτέρους Έλληνες…..
Να μια είδηση «φρέσκια»……..
««Με ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ 1 στους 3 ΜΑΘΗΤΕΣ Δημοτικών Σχολείων»
Στη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ αποκάλυψη, ότι ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικών Σχολείων αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης, "προχώρησε" ο γ.γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.
Σύμφωνα με τον γ.γ. του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 200.000 μαθητές σε σύνολο 600.000!
Ο κ. Καρέλλας για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε πως, το Υπουργείο σχεδιάζει την παροχή μεσημεριανού γεύματος σ' όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, από την αρχή του νέου σχολικού έτους, ενώ όπως αποκάλυψε, μιλώντας σήμερα το πρωί στο mega, γίνεται προσπάθεια το συγκεκριμένο κοινωνικό μέτρο να ξεκινήσει - έστω πιλοτικά - από τον Ιανουάριο.»
ΠΗΓΗ: epoli.gr
Συνελληνες, αυτό πρέπει να πούμε πως συμβαίνει εδώ και κάτι χρόνια, για «κάποιους» είναι σαν να ανακάλυψαν τις λάσπες, για κάποιους άλλους πάλι, είναι κάτι που τους αφήνει παγερά αδιάφορους.
Δεν είναι μόνο οι μαθητές που υποσιτίζονται, που λιποθυμούν στο σχολείο, που συμμαθητές τους σε καθημερινή βάση μοιράζονται μαζί τους ένα σάντουιτς, κάτι….. Είναι και άλλοι, ηλικιωμένοι, που σκαλίζουν στα απομεινάρια των λαϊκών αγορών και στους κάδους των σκουπιδιών για να βρουν να φάνε, που απεγνωσμένα προσπαθούν να βρουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακα τους, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ……
Αυτά, οι «κυβερνήσεις» της χώρας δεν τα βλέπουν, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, και φέρνουν και άλλα δεινά στον κόσμο. Τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται γιατί θα χαλάσουν το κέφι των «αφεντικών» τους, και πολλοί Συνέλληνες, αδιαφορούν αφού όλα τα άσχημα, συμβαίνουν στο «σπίτι του γείτονα, και όχι στο δικό τους….. Από την άλλη πάλι, οι….. «κυβερνήσεις», φροντίζουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ας βγει κάποιος να πει πως δεν είναι έτσι, πως η χώρα αυτή, οι κυβερνήσεις της και οι διάφοροι….  την όποια ευαισθησία τους, δεν την εξαντλούν για τους ΞΕΝΟΥΣ…. Και πάλι, όλο αυτό, ακόμα και για τους ξένους που είπα, είναι ότι πιο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ υπάρχει, μόνο και μόνο για να δείξουν στα «αφεντικά» τους το πόσο υπάκουοι και ευαίσθητοι υπάλληλοι είναι…
Αδέλφια, στη χώρα μας συμβαίνουν πολλά και χειρότερα, μόνο που αντί να γίνει κάτι καλό, μας πάνε προς το χειρότερο.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ……


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: