Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνια Πολλά με ένα βιβλίο | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Αγαπητοί μας φίλοι,
Για τις γιορτές που όλοι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε, ένα βιβλίο αποτελεί μία διαχρονική επιλογή για δώρο, είτε σε μικρούς είτε σε μεγάλους! Εμείς σας προτείνουμε μερικά από τα πιο σημαντικά μας βιβλία και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε αυτά που θα αρέσουν περισσότερο στους αγαπημένους σας.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
ΠΑΙΔΙΚΑ & ΕΦΗΒΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ... ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ
Λήδα Βαρβαρούση
Σχήμα: 20Χ20, Σελίδες: 32, Τιμή: 8,50 ?
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Το νέο βιβλίο της σειράς Τρελοδαγκωνίτσες μας παρουσιάζει ένα πουλί που λατρεύει την τηλεόραση και τον υπολογιστή του, σε τέτοιο βαθμό που απομονώνεται από όλους τους φίλους του! Αλλά ευτυχώς, αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα?

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Φίλιππος Μανδηλαράς
Σχήμα: 20Χ20, Σελίδες: 36, Τιμή: 7,99 ?
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Ένας ακόμα τίτλος στην επιτυχημένη σειρά Η πρώτη μου Ιστορία, στην οποία ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς και η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια παρουσιάζουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα γραμμένα με απλά, κατανοητά κι ομοιοκατάληκτα λόγια και πολύχρωμη εικονογράφηση.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ; Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες : 32, Τιμή : 11,99 ?
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετώ
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, όχι μόνο δεν επιλέγει την εύκολη και προφανή απάντηση σε μία κλασική ερώτηση, αλλά αντίθετα, προτείνει ένα σωρό απίθανες, διασκεδαστικές και ανατρεπτικές εναλλακτικές απαντήσεις!

20.000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ή Ο ΝΕΜΟ, Ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σχήμα: 24Χ22, Σελίδες: 36, Τιμή: 10,99 ?
Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών
Για πρώτη φορά τα κλασικά μυθιστορήματα του μεγάλου δημιουργού διασκευάζονται σε εικονογραφημένα βιβλία για μικρούς αναγνώστες και κυκλοφορούν σε εκδόσεις υψηλής αισθητικής.

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
Orianne Lallemand
Σχήμα: 21,5Χ21,5, Σελίδες: 40, Τιμή: 6,50 ? Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Στη νέα περιπέτειά του, ο λύκος Ζαχαρίας θα έρθει αντιμέτωπος με όλους τους ήρωες των παραμυθιών και πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος? λύκος! Το βιβλίο περιλαμβάνει και την μυστική συνταγή για την αγαπημένη μηλόπιτα του Ζαχαρία!

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 32, Τιμή: 11,99 ?
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Ο μικρός Ανδρέας έχει τον δικό του τρόπος να περνάει καλά, ακόμα και στα δύσκολα: χρησιμοποιεί τη φαντασία του κι ονειρεύεται με μάτια ανοιχτά! Ένα υπέροχο παραμύθι που θίγει με συγκινητικό τρόπο το θέμα της παιδικής αναπηρίας.

ΤΟΜ ΓΚΕΪΤΣ #6 : ΕΞΤΡΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ Liz Pichon
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες : 240, Τιμή : 9,99 ? Για παιδιά ηλικίας 9+ ετών
Κάνει πάρα πολύ κρύο και ο Τομ, παρακαλάει να χιονίσει και να φτιάξει μαζί με τον Ντέρεκ έναν χιονοκόκορα και να παίξουν χιονοπόλεμο! Αλλά τελικά χιονίζει τόσο πολύ, που το σχολείο κλείνει και ο Τομ βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σπίτι με την αδερφή του Ντίλια και ένα σωρό εκνευριστικούς συγγενείς!

ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΕΧΕΙΣ
Αλεξάνδρα Μητσιάλη
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 176, Τιμή: 8,99 ? Για παιδιά ηλικίας 12+ ετών
Η Μαργαρίτα και η Αλίκη: μια κόρη και μια μαμά. Ζουν μαζί και προσπαθούν ν? αντέξουν η μια την άλλη, να λύσουν τα προβλήματά τους και να κάνουν τα όνειρά τους να βγουν αληθινά.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Victoria Aveyard
Μετάφραση : Βασιλική Κοκκίνου
Σχήμα: 14,5Χ20,5,Σελίδες : 464, Τιμή : 15,99 ? Για παιδιά ηλικίας 14+ ετών
Στο βασίλειο της Νόρτα, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καμία σημασία ? τα πάντα καθορίζονται από το αίμα. Οι Ασημένιοι, υπεράνθρωποι με εκπληκτικές ικανότητες και ασημένιο αίμα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιμοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΑΟΡΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 352, Τιμή: 14,99 ?
Σμαρώ, Ελπίδα, Ζωή. Τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται αριστοτεχνικά τις μικρές ιστορίες τους, από την Μικρά Ασία του '22 μέχρι την Ελλάδα του μέλλοντος. Το κοινό τους σημείο είναι ότι κρύβονται πίσω από ανδρικές ταυτότητες για να επιβιώσουν...

ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Jonas Karlsson
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 192, Τιμή: 12,99 ?
Ο σαραντάχρονος ήρωας του βιβλίου έχει μικρές φιλοδοξίες και μια απλή καθημερινότητα. Τίποτα δεν τον έχει προετοιμάσει για το ιλιγγιώδες ποσό των 600.000,00 ? που ο μυστηριώδης οργανισμός «Κατανομής Παγκόσμιων Πόρων» τον καλεί να πληρώσει έναντι της ευτυχίας που έχει βιώσει!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
Andy Weir
Μετάφραση: Κώστας Χαρβάτης
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 432, Τιμή: 15,91 ?
Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι ξυπνάει τραυματισμένος και μόνος, μέσα σε μια αμμοθύελλα στον πλανήτη ?ρη. Οι πιθανότητές του να επιζήσει είναι ανύπαρκτες αλλά δεν το βάζει κάτω. Στο βιβλίο βασίστηκε η ταινία «Η Διάσωση» η οποία προβλήθηκε πρόσφατα στις ελληνικές αίθουσες από την ODEON.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ
Cilla & Rolf Borjlind
Μετάφραση: ?μπυ Ράϊκου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 448, Τιμή: 16,91 ?
Πανσέληνος και στο σουηδικό νησί Νόρντκοστερ η μεγάλη παλίρροια ετοιμάζεται να καλύψει την ακτή. Μία έγκυος θαμμένη στην άμμο μέχρι τον λαιμό και καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει, νιώθει το μωρό στην κοιλιά της να κλοτσάει... 'Ένα συγκλονιστικό, κινηματογραφικό αστυνομικό μυθιστόρημα!
ΙΣΤΟΡΙΑ ? ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ? ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
Στάθης Ν. Καλύβας
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 328, Λ.Τ.: 15,42 ?
Το best seller του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale, Στάθη Ν. Καλύβα, που επιχειρεί να εντοπίσει τους παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, «ξαναδιαβάζοντας» την ιστορία του σύγχρονου ελληνισμού, από την ανεξαρτησία της Ελλάδας ως σήμερα.

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ? ΕΝΑΣ ΟΔΥΝΗΡΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ (1908-1923) Βλάσης Αγτζίδης
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 336, Τιμή: 14,99 ?
Η διαδικασία μετάβασης από την πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία στην εποχή του έθνους-κράτους και πολλά αδιερεύνητα στοιχεία της ιστορίας, όπως είναι οι λόγοι που το μιλιταριστικό κίνημα των Νεότουρκων αποφάσισε και πραγματοποίησε τη Γενοκτονία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, καθώς και οι ευθύνες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των μεγάλων δυνάμεων της εποχής για την ελληνική ήττα.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 2009-2015: Δημαγωγία και μοιρές επιλογές
Γιάννης Παπαδογιάννης
Πρόλογος: Αλέξης Παπαχελάς
Σχήμα:14,5x20,5, Σελίδες:288, Τιμή: 13,99 ?
2009-2015: εφτά χρόνια άρνησης της πραγματικότητας, εφτά χρόνια τυφλής δημαγωγίας, εφτά χρόνια αστάθειας και αβεβαιότητας που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την ταπεινωτική εκδίωξη της από την Ευρώπη. Ένα βιβλίο που εξηγεί πώς η Ελλάδα έφτασε στην οικονομική κατάρρευση και καταδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού της χώρας αλλά και τις μοιραίες επιλογές της ηγεσίας.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ Ποντάροντας στην οικονομική καταστροφή
Michael Lewis
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σχήμα: 14,5x20,5, Σελίδες: 352, Τιμή: 16,50 ?
Το διεθνές best seller του Michael Lewis που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Μπραντ Πιτ και Ράιαν Γκόσλινγκ. Το βιβλίο περιγράφει πώς τέσσερις μη «ειδήμονες» στα υψηλά χρηματοοικονομικά προέβλεψαν την φούσκα της αγοράς ακινήτων στην Αμερική πριν από οποιονδήποτε άλλο. Και βγήκαν κερδισμένοι...

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ
Η δική του εξιστόρηση
A. E. Hotchner
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 160, Τιμή: 11,99 ?
Μέσα από τα λόγια του ίδιου του Χέμινγουεϊ ο αναγνώστης θα μάθει τις λεπτομέρειες της εξωσυζυγικής σχέσης του με την Πολίν που κατέστρεψε τον πρώτο του γάμο, τις σχέσεις του μεγάλου συγγραφέα με την τρίτη και τέταρτη σύζυγό του και τους τρεις γιους του, λεπτομέρειες για την έντονη σχέση που είχε με τον συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ αλλά και ανέκδοτες ιστορίες και περιστατικά από τη διαμονή του στο Παρίσι την δεκαετία του '20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: