Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τα νέα του Πολυχώρου

www.metaixmio.gr/polychoros



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
Ο διάσημος αλέκτορας ή πετεινός ή κόκορας Μίζα Ντελ Γκάλο σας περιμένει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να σας διηγηθεί το αγαπημένο του παραμύθι.
Αγαπημένα μου παιδιά,
σας περιμένω όλα με χαρά
το παραμύθι της αγάπης να σας πω
και δε ζητάω και πολλά γι’ αυτό.
Αρκεί να ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά
τα χέρια να απλώσετε μεγάλη αγκαλιά
στη μύτη σας να βάλετε φτερά.
Ένα πράγμα σας ζητώ,
αν δείτε κι αποκοιμηθώ
πολύ φωνάξτε δυνατά
μ΄ όλα τα στόματα ανοικτά:
«Και μετά και μετά
και μετά και μετά»
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Αδικία: Πόσο μας αγγίζει και πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε; Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στις 8 μ.μ.
Ποια είναι η σχέση σας με την αδικία; Έχετε την εντύπωση ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει; Τι σας κάνει να νιώθετε αδικημένοι; Είτε βιώνετε την αδικία σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, ποιες σκέψεις και ποια συναισθήματα σας ανακινεί; Με αφορμή το κινηματογραφικό ερέθισμα, θα προβληματιστούμε και θα στρέψουμε τον φακό στις βαθύτερες πτυχές της αδικίας, αναζητώντας πιο λειτουργικούς και βοηθητικούς τρόπους διαχείρισής της.
• Φθορά και ρουτίνα στη σχέση: αναπόφευκτο κακό; Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση. Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΪΣΣΑ
Σας αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας; Συμμετέχετε σε παιχνίδια ρόλων; Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια μοναδική περιπέτεια; Δίνουμε ραντεβού στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με τα επιτραπέζια παιχνίδια της Κάισσα.
Την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015, στις 8 μ.μ., με το νέο παιχνίδι Mysterium θα μεταφερθούμε σε μια ανατριχιαστική, αρχαία έπαυλη, όπου έλαβε χώρα, πολλά χρόνια πριν, ένας φρικτός φόνος! Για το έγκλημα κατηγορήθηκε άδικα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τώρα, μετά την καταδίκη και τον θάνατό του στη φυλακή, έχει επιστρέψει στο παλιό του σπίτι για να πάρει εκδίκηση, τρομοκρατώντας τους σημερινούς ενοίκους. Οι παίκτες, μια επίλεκτη ομάδα από ειδήμονες του υπερφυσικού, καλούνται να λύσουν το μυστήριο του αρχαίου φόνου και να βοηθήσουν τη βασανισμένη ψυχή να ησυχάσει.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό δηλώστε γρήγορα συμμετοχή και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους φίλους σας για ενισχύσεις!!!
Μην το χάσετε!
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr (στο e-mail σας με τίτλο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ μην ξεχάσετε να γράψετε τα στοιχεία σας: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους
Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;
Ο κύκλος αυτός διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Η τελευταία συνάντηση αυτής της σεζόν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, 7-9 μ.μ., με θέμα Γνωρίζοντας τον εφηβικό εγκέφαλο και πώς τον προσεγγίζουμε.
Η εφηβεία είναι μια πολύτιμη περίοδος κατά την οποία τα παιδιά μαθαίνουν σταδιακά για τη ζωή πέρα από τα ασφαλή όρια της οικογένειάς τους, μαθαίνουν να συσχετίζονται υπεύθυνα με άλλους, καθώς και να παίρνουν ασφαλή ρίσκα. Η αλλοπρόσαλλη και συχνά ανεύθυνη συμπεριφορά μέχρι τώρα καταλογιζόταν στις ορμόνες. Τελευταίες ανακαλύψεις στη νευροψυχολογία μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους προτείνοντάς μας τρόπους να τα καθοδηγούμε, ώστε να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία κα να δομήσουμε καλές σχέσεις μαζί τους.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο). Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κάθε μέρα Χριστούγεννα του Αντρέας Κένιγκ
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Φέτος θα κάνουμε μία ευχή για τα Χριστούγεννα! Και αν αυτή γίνει πραγματικότητα; Τέλεια! ...και αν δε γίνει; Ωχ! Και αν αυτή είναι μια λάθος ευχή; Και πώς ξέρουμε αν μία ευχή είναι σωστή ή λάθος; Μπέρδεμα...
Στην ιστορία του Μαξ συμβαίνουν περίεργα πράγματα! Στη δική του ιστορία η ευχή του έγινε πραγματικότητα!
Ταξιδεύοντας στον γλυκό κόσμο των Χριστουγέννων, θα συνωμοτήσουμε με τα γλυκά, τα δώρα, τα γιορτινά τραπέζια, τα στολισμένα δέντρα και τους ταράνδους για να φανταστούμε τις πιο τρελές ευχές!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Φέρτε τη φαντασία μαζί σας!
Την εκδήλωση εμψυχώνει η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο λογοτεχνικό σύμπαν του PAUL AUSTER
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στις 8 μ.μ.
Μια βραδιά αφιερωμένη σε ένα από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας των τελευταίων εκατό ετών, τον αμερικανό συγγραφέα Paul Auster.
Με φανατικό αναγνωστικό κοινό και με πολλές σημαντικές διακρίσεις για το έργο του, ο Auster θεωρείται ανυπέρβλητος μετρ στην ψυχογράφηση χαρακτήρων και ένας από τους πιο ευρωπαίους αμερικανούς λογοτέχνες.
Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν οι συγγραφείς Μαρία Ξυλούρη, Αλέξης Σταμάτης και Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ



ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Παιδικής Λογοτεχνίας για παιδιά 8-11 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία.
Εφηβικής Λογοτεχνίας για παιδιά από 12 ετών με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση
Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι μια μαγική συνάντηση για κάθε αναγνώστη, ένα μυστικό ταξίδι έξω από τον χωροχρόνο που γνωρίζουμε στην καθημερινότητα. Τι θα λέγατε λοιπόν να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από αυτές τις μαγικές μας συναντήσεις; Τι θα λέγατε αν μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε πόσο μακρύτερα μπορεί να μας πάνε αυτά τα μαγικά ταξίδια, να διαπιστώσουμε πώς μπορεί να πολλαπλασιαστεί η δύναμή τους όταν είμαστε πολλοί αναγνώστες-ταξιδιώτες μαζί.
Αν λοιπόν είστε περίεργοι, ανήσυχοι και λάτρεις της ανάγνωσης και των παράξενων ταξιδιών δεν έρχεστε στη λέσχη ανάγνωσής μας; Θα συναντιόμαστε μία φορά κάθε μήνα. Δεν θα χρειάζεται να προσδεθείτε. Μόνο να είστε έτοιμοι για συνεχείς απογειώσεις!
Η είσοδος στις Λέσχες Ανάγνωσης είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 211 3003580 ή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας τη Λέσχη στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παιδιού και του κηδεμόνα του και στοιχεία επικοινωνίας).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: