Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#535
Η απαγορευμένη αγάπη είναι το θέμα της νέας ταινίας του Τοντ Χέινς Carol που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον,με τις εξαιρετικές Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές του συγκλονιστικού φιλμ για την κόλαση του Ολοκαυτώματος, Ο γιος του Σαούλ του Λάσλο Νέμες, ενώ στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται η επίκαιρη, ρεαλιστική, γεμάτη δύναμη, ταινία του Ζακ Οντιάρ Dheepan - Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα. Στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα την τιμητική του έχει το νουάρ, στο αφιέρωμα με τίτλο Αμερικάνικο Νουάρ: Paint it Black, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (03 - 09/12/2015)
CAROL
Τοντ Χέινς
Ηνωμένο Βασίλειο - ΗΠΑ - Γαλλία, 2015
 
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ
Λάσλο Νέμες
Ουγγαρία
2015
 
DHEEPAN - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
Ζακ Οντιάρ
Γαλλία, 2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Ταινίες αριστοτεχνικής σκηνοθεσίας, ευρηματικότητας, με αξέχαστες ερμηνείες, συνθέτουν το επόμενο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, με τίτλο Αμερικάνικο Νουάρ: Paint it Black, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 3 έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσαΣταύρος Τορνές.
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.

 
Festival Shop: Η προσφορά του Δεκεμβρίου!
Τον Δεκέμβριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Why Cinema Now? Επετειακή έκδοση, που φιλοξενεί πλήθος ανθρώπων του σινεμά από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο που απαντούν στο ερώτημα «Why Cinema Now?». Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα και απαντήσεις των: Φράνσις Φορντ Κόπολα, Βιμ Βέντερς, Ατόμ Εγκογιάν, Νίκου Κούνδουρου, Φατίχ Ακίν, Πίτερ Γκρίναγουεϊ, Βάλτερ Σάλες, Μάνου Ζαχαρία, Νουρί  Μπιλγκέ Τζεϊλάν, Κεν Λόουτς, Διονύση Φωτόπουλου, Tακέσι Κιτάνο, Γιαν Σβανκμάγιερ, Κώστα Γαβρά και πολλών άλλων.
Τιμή προσφοράς: 10,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: