Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#537
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον οι προβολές της ταινίας του Τοντ Χέινς Carol. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ Πέρασα κι εγώ από εκεί και είχα παπούτσια από χαρτί, ένα οδοιπορικό στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών ενώ συνεχίζονται οι προβολές του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Βερολίνου ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν Το μαργαριταρένιο κουμπί. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης προβάλλεται η ταινία της Εμανουέλ Μπερκό, Με το κεφάλι ψηλά, που άνοιξε το Φεστιβάλ των Καννών. Στην ίδια αίθουσα, οι μικροί σινεφίλ και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εξαιρετική ταινία κινουμένων σχεδίων Μιούν, ο φρουρός του φεγγαριού. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα χρωματίζεται από τα μυστήρια της Ανατολής, μέσα από το αφιέρωμα Ο κόκκινος δράκος βρυχάται.  
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (17-23/12/2015)
ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ
Εμανουέλ Μπερκό
Γαλλία
2015
 ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΕΙΧΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ
Βασίλης Λουλές
Ελλάδα, 2014
 ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΚΟΥΜΠΙ
Πατρίσιο Γκουσμάν
Χιλή, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία
2015
 ΜΙΟΥΝ, Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
Αλεξάντρ Εμπογιάν & Μπενουά Φιλιπόν
Γαλλία
2015
 
 
 
Προβολή της ταινίας Carol   
Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία στο Ολύμπιον οι προβολές της ταινίας Carol του Τοντ Χέινς με τις εξαιρετικές Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Συναρπαστικές ιστορίες που πηγάζουν απ’ την κινεζική κουλτούρα, τη σύγχρονη εποχή, αλλά και τους μύθους της, αφηγούνται οι τέσσερις ταινίες του αφιερώματος Ο κόκκινος δράκος βρυχάται, που παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.
 

Προβολή της ταινίας Ο βασιλιάς των μασκών
Στο πλαίσιο των δράσεων  «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» και των εκδηλώσεων για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο προβάλλεται η ταινία Ο βασιλιάς των μασκών του Τιαν Μινγκ Γου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 15:30 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές της Αποθήκης 1. Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.

 
Festival Shop: Η προσφορά του Δεκεμβρίου!
Τον Δεκέμβριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Why Cinema Now? Επετειακή έκδοση, που φιλοξενεί πλήθος ανθρώπων του σινεμά από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο που απαντούν στο ερώτημα «Why Cinema Now?». Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα και απαντήσεις των: Φράνσις Φορντ Κόπολα, Βιμ Βέντερς, Ατόμ Εγκογιάν, Νίκου Κούνδουρου, Φατίχ Ακίν, Πίτερ Γκρίναγουεϊ, Βάλτερ Σάλες, Μάνου Ζαχαρία, Νουρί  Μπιλγκέ Τζεϊλάν, Κεν Λόουτς, Διονύση Φωτόπουλου, Tακέσι Κιτάνο, Γιαν Σβανκμάγιερ, Κώστα Γαβρά και πολλών άλλων.
Τιμή προσφοράς: 10,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: