Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#539
Με ένα μωσαϊκό ταινιών που απευθύνονται σε όλους τους σινεφίλ, μικρούς και μεγάλους, υποδέχεται τη νέα χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Ολύμπιον προβάλλεται μια καταπληκτική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, η οικογενειακή ταινία Μπελ και Σεμπαστιάν 2, η περιπέτεια συνεχίζεται του Κριστιάν Ντιγκέ. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται επίσης η γλυκόπικρη ρομαντική ιστορία Brooklyn του Τζον Κρόουλι, μια ταινία γεμάτη ανθρωπιά και χιούμορ ενώ την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου προβάλλεται σε αβάν πρεμιέρ το νέο πολυαναμενόμενο φιλμ του Κουέντιν Ταραντίνο Οι μισητοί οκτώ. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί αλλά και της ταινίας Joy του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ. Στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης προβάλλεται η νέα ταινία του κινέζου auteur Χου Χσιάο-Χσιέν Η σιωπηλή δολοφόνος, που τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν Το μαργαριταρένιο κουμπί και της ταινίας του Τοντ Χέινς Carol
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (01-08/01/2016)
ΜΠΕΛ ΚΑΙ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 2
Κριστιάν Ντιγκέ
Γαλλία
2015
 ​BROOKLYN
Τζον Κρόουλι
Ιρλανδία - Ηνωμένο Βασίλειο - Καναδάς
2015
 ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΟΚΤΩ
Κουέντιν Ταραντίνο
ΗΠΑ
2015
 Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
Χου Χσιάο-Χσιεν
Ταϊβάν-Κίνα-Χονγκ Κονγκ-Γαλλία
2015
JOY
Ντέιβιντ Ο Ράσελ
Γαλλία
2015
 ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΕΙΧΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ
Βασίλης Λουλές
Ελλάδα
2014
 ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΚΟΥΜΠΙ
Πατρίσιο Γκουσμάν
Χιλή-Ελβετία-Γαλλία-Ισπανία
2015
 CAROL
Τοντ Χέινς
Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ-Γαλλία
2015
 
 
 
Σχεδιάζουμε μαζί το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνειπρόσκληση ενδιαφέροντος για το δημιουργικό της αφίσας του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2016.
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.


Festival Shop: Η προσφορά του Δεκεμβρίου!
Τον Δεκέμβριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Why Cinema Now? Επετειακή έκδοση, που φιλοξενεί πλήθος ανθρώπων του σινεμά από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο που απαντούν στο ερώτημα «Why Cinema Now?». Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα και απαντήσεις των: Φράνσις Φορντ Κόπολα, Βιμ Βέντερς, Ατόμ Εγκογιάν, Νίκου Κούνδουρου, Φατίχ Ακίν, Πίτερ Γκρίναγουεϊ, Βάλτερ Σάλες, Μάνου Ζαχαρία, Νουρί  Μπιλγκέ Τζεϊλάν, Κεν Λόουτς, Διονύση Φωτόπουλου, Tακέσι Κιτάνο, Γιαν Σβανκμάγιερ, Κώστα Γαβρά και πολλών άλλων.
Τιμή προσφοράς: 10,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: