Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΑΜ ΠΩΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΑΜ ΠΩΣ

Χθες, είχα μια συζήτηση με έναν καλό φίλο από Αθήνα.
Ο φίλος μου ο Σπύρος, είναι επτά χρόνια άνεργος, και το μόνο του «εισόδημα», είναι ένα εξωιδρυματικό επίδομα που παίρνει λόγο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, και μύριων όσων άλλων προβλημάτων υγείας, τα οποία σε συνδυασμό με την «κρίση» που έχουμε, του κάνουν τη ζωή κόλαση, όπως και σε ένα σωρό Έλληνες. Στην «Ελλάδα της Ευρώπης», το έτος 2016 (και ένας Θεός ξέρει για πόσα χρόνια ακόμα), τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, με κύριο γνώρισμα των ημερών, τη ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ, τον ΕΦΙΑΛΤΗ που ξαναζεί η χώρα.
Το ξαναέγραψα, πως μάθαμε για την κατοχή από τους παλιούς, είδαμε φωτογραφίες με ΕΛΛΗΝΕΣ που σκάλιζαν στα σκουπίδια για να βρουν να φάνε, είδαμε τον ΘΑΝΑΤΟ στα αποσπάσματα, είδαμε, σε φωτογραφίες και ακούσαμε από διηγήσεις για όλα αυτά, και μας φαινόταν μακρινά, στιγμές του χθες…. Σήμερα, ΤΩΡΑ, βλέπουμε αυτές τις παλιές εικόνες, «ζωντανά», μπροστά μας, δίπλα μας. Η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ, η Ελλάδα στενάζει κάτω από τις «πένες» των ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ και των συνεργών τους, των ΝΤΟΠΙΩΝ, οι οποίοι τώρα ΔΕΝ φορούν κουκούλες, αλλά ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ με την ίδια ευκολία, χωρίς κανένα φόβο τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πεινούν που δε μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους.
Μου έλεγε λοιπόν ο φίλος μου ο Σπύρος, για αυτά που βλέπει στη γειτονιά του, για καταστάσεις που ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν προβάλει γιατί θα μάθει ο λαουτζίκος και υπάρχει φόβος να ξεσηκωθεί. Μου έλεγε γι αυτά που βλέπει στη γειτονιά του, τα οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ συμβαίνουν σε πάρα πολλές γειτονιές της Ελλάδας….
Μου έλεγε για παιδιά, για οικογένειες που πεινούν, που δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν θέρμανση, πολλοί μάλιστα, δεν έχουν σπίτι να μείνουν, γιατί το σπίτι «τους» έγινε βορρά των τραπεζών.
Μου έλεγε για του κουμπάρου του το κοριτσάκι, που την περασμένη εβδομάδα λιποθύμησε από την πείνα…. Μου έλεγε πως είδε τον γείτονα του, αυτόν που τους χώριζε μια πόρτα, και ΕΙΧΕ ένα μαγαζάκι, και σπίτι δικό του, και οικογένεια, να κοιμάται πλέον σε ΠΑΓΚΑΚΙ, εγκαταλελειμμένος από ΟΛΟΥΣ…..
Μου είπε Συνέλληνες πολλά, πράγματα που φαντάζουν για πολλούς «μακρινά», μόνο που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί πόσο δίπλα μας είναι.
Μου είπε και για την «επιλεκτική ευαισθησία» που εφαρμόζουν ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες…. Για τα «κροκοδείλια δάκρυα» τους που γυαλίζουν στις κάμερες και χύνονται και καλά για τους πρόσφυγες, για εκείνους που έρχονται απ’ έξω…. Τους «άλλους πρόσφυγες», τους δικούς μας, δεν τους βλέπουν… Γι αυτούς, όχι μόνο δεν χρειάζονται δάκρυα, αλλά…..
Για διαβάστε λίγο αυτό..
«ΟΚΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕ ΕΞΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την ίδια ώρα που οι υπεύθυνοι των «Κέντρων Φιλοξενίας» των απρόσκλητων στα νησιά μας διαβεβαιώνουν ότι αμέσως μετά την άφιξή τους τα «προσφυγάκια» μπαίνουν σε θερμαινόμενους χώρους, για νη μην κρυώσουν, 8 στις 10 ελληνικές οικογένειες ζουν χωρίς θέρμανση σε έξι περιοχές της Αττικής! Και επί Σαμαρά και επί πρώτης/δεύτερης φοράς αριστερά…
Η σχετική έρευνα έγινε στις περιοχές της Νίκαιας, του Ρέντη, του Περάματος, της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και των Άνω Πατησίων και σ’ αυτήν συμμετείχαν εργαζόμενοι σε ποσοστό 39,5%, 29,8% άνεργοι και 26,5% συνταξιούχοι…..»
Και δεν είναι βέβαια μόνο οι περιοχές της Αττικής, να μη γελιόμαστε Συνέλληνες. Τα παραπάνω στοιχεία βέβαια, δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα κανάλια και τα αφεντικά τους. Άλλωστε, στην Ελλάδα της Ευρώπης, δεν είναι σωστό να ασχολούμαστε με το ΧΑΛΙ των Ελλήνων. Με το ΜΟΝΟ που πρέπει όλοι να ασχοληθούμε, είναι με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της στην Ευρώπη στην οποία ανήκουμε, από την οποία οι υπηρέτες της παίρνουν εντολές.
Έτσι είναι φίλε Σπύρο, πώς να το κάνουμε; Είμαστε Ευρώπη, και ΠΡΕΠΕΙ να πεινάμε, ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: