Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#542
Το νέο φιλμ του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου Η επιστροφή - The Revenant, με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, η ταινία που είναι στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2016, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το φιλμ Δεσμοί αίματος του Γκρίμουρ Χακόναρσον, που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται το φιλμ Το μεγάλο σορτάρισμα του Άνταμ ΜακΚέι με τους Κρίστιαν Μπέιλ και Ράιαν Γκόσλινγκ, ενώ συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Brooklyn του Τζον Κρόουλι. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Ατόμ Εγκογιάν.  
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (21-27/01/2016)
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου
ΗΠΑ
2015
 ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Γκρίμουρ Χακόναρσον
Ισλανδία
2015
 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ
Άνταμ ΜακΚέι
ΗΠΑ
2015
 

​BROOKLYN

Τζον Κρόουλι
Ιρλανδία -
Ηνωμένο Βασίλειο - Καναδάς
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Πολυβραβευμένος, με ξεχωριστή κινηματογραφική ματιά και έργο θεματικά πληθωρικό, ο Ατόμ Εγκογιάν έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους πιο διακεκριμένους σύγχρονους δημιουργούς της έβδομης τέχνης. Ο αρμενικής καταγωγής σκηνοθέτης βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο του αφιερώματος Ατόμ Εγκογιάν: ένας Καναδός από την Αρμενία, που παρουσιάζει στο κοινό η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).
 
Σχεδιάζουμε μαζί το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνειπρόσκληση ενδιαφέροντος για το δημιουργικό της αφίσας του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2016.
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Στις βραδινές προβολές, στα δύο εισιτήρια των 7,5€, έκπτωση 50%!
Ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» & «Παύλος Ζάννας» (εκτός Σαββάτου) από τις 22:30 και μετά.


Festival Shop: Η προσφορά του Ιανουαρίου!
Τον Ιανουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Η τέχνη στη Θεσσαλονίκη. Κείμενα για τον κινηματογράφο. Ο Παύλος Ζάννας, ο οραματιστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπήρξε εκτός των άλλων και ένας από τους πιο προικισμένους κινηματογραφικούς κριτικούς. Τρανή απόδειξη γι’ αυτό είναι τα κείμενα που δημοσίευσε (σχεδόν όλα ανυπόγραφα) από το 1956 έως το 1961 στο μεγάλης ιστορικής αξίας έντυπο «Η Τέχνη στη Θεσσαλονίκη». Μια πολύτιμη έκδοση για κάθε σινεφίλ.
Επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Γιάννης Σολδάτος
Σελίδες: 240
Τιμή προσφοράς: 3,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: