Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#544
Αποκαλυπτικές εικόνες υπόσχονται τα ντοκιμαντέρ του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016. Αγαπημένοι δημιουργοί, οι οποίοι με το έργο τους έχουν δώσει ώθηση στο είδος παγκοσμίως, υπογράφουν ορισμένες απ’ τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της φετινής διοργάνωσης. Η αντίστροφη μέτρηση για το 18ο ΦΝΘ ξεκινά με ορισμένα απ’ τα highlights του φεστιβάλ!
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (04-10/02/2016)
ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Λένι Αμπράχαμσον
Ιρλανδία-Καναδάς
2015
 
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ

Τομ Χούπερ
Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ-Βέλγιο-Δανία-Γερμανία
2015
 
ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Γκρίμουρ Χακόναρσον
Ισλανδία
2015
 
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ

Άνταμ ΜακΚέι
ΗΠΑ
2015
 
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου
ΗΠΑ
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Εδώ είναι Βαλκάνια...
Τα Βαλκάνια, η περιοχή με την μοναδική φυσιογνωμία και τη γοητευτική πολυμορφία, με τις ιδιαίτερες ιστορικές και πολιτικές διεργασίες που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στις ζωές των ανθρώπων και την κουλτούρα τους, βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, μέσα από το αφιέρωμα Εδώ είναι Βαλκάνια...
Μειωμένο εισιτήριο στην Αποθήκη 1 
Για όλο τον Φεβρουάριο* απολαύστε ταινίες πρώτης προβολής στις αίθουσες Τζον Κασσαβέτης & Σταύρος Τορνές της Αποθήκης 1 στο Λιμάνι με μειωμένο εισιτήριο: 6 € (γενική είσοδος).
(* Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη) 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, ανανεώνει τη συνεργασία του με το CineDoc και παρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ για την υψηλή καλλιτεχνική και ψυχαγωγική τους αξία. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 με την ταινία Exotica, Erotica, Etc. της Ευαγγελίας Κρανιώτη
Festival Shop: Η προσφορά του Φεβρουαρίου!
Τον Φεβρουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Pinku Eiga: beyond pink. Αφορά στο «πίνκου έιγκα», ένα περιθωριακό, υπόγειο αλλά και ανατρεπτικό ρεύμα του ιαπωνικού ερωτικού κινηματογράφου, που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 μέχρι τις αρχές του '70, με κύριους εκπροσώπους τον σπουδαίο Κότζι Ουακαμάτσου και τον Νομπόρου Τανάκα.
Τιμή προσφοράς: 3,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: