Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#545
Τα αφιερώματα του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αναδεικνύουν σημαντικούς δημιουργούς που επαναπροσδιορίζουν με την τέχνη τους το είδος του ντοκιμαντέρ, καθώς και κρίσιμα θέματα που πρωταγωνιστούν στη σύγχρονη επικαιρότητα. Φέτος, το φεστιβάλ εστιάζει στο προσφυγικό ζήτημα μέσα από το αποκαλυπτικό αφιέρωμα «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;», ενώ παράλληλα, τιμά δύο σκηνοθέτες που μέσα από την ανατρεπτική ματιά τους, «μεταμορφώνουν» τις εικόνες της πραγματικότητας: τον Δανό Γιον Μπανγκ Κάρλσεν και τον Ιρλανδό Μαρκ Κάζινς, οι οποίοι θα παραβρεθούν στη διοργάνωση για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συνομιλήσουν με τους θεατές.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (11-17/02/2016)
LES COWBOYS
Τομά Μπιντεγκέν
Γαλλία
2015
 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ
Κιγιόσι Κουροσάουα
Ιαπωνία - Γαλλία
2015
 ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Γκρίμουρ Χακόναρσον
Ισλανδία
2015
 ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ
Τομ Χούπερ
Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ-Βέλγιο-Δανία-Γερμανία
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Δεινός εκφραστής της ιταλικής πραγματικότητας, έντονα πολιτικοποιημένος και με κοινωνικές ευαισθησίες, ο Έτορε Σκόλα (1931-2016), που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους κινηματογραφιστές. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά το έργο του ιταλού δημιουργού μέσα από το αφιέρωμα Ο ξεχωριστός κύριος Έτορε Σκόλα που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές. 
 
Μειωμένο εισιτήριο στην Αποθήκη 1 
Για όλο τον Φεβρουάριο* απολαύστε ταινίες πρώτης προβολής στις αίθουσες Τζον Κασσαβέτης & Σταύρος Τορνές της Αποθήκης 1 στο Λιμάνι με μειωμένο εισιτήριο: 6 € (γενική είσοδος).
(* Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη)
Festival Shop: Η προσφορά του Φεβρουαρίου!
Τον Φεβρουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Pinku Eiga: beyond pink. Αφορά στο «πίνκου έιγκα», ένα περιθωριακό, υπόγειο αλλά και ανατρεπτικό ρεύμα του ιαπωνικού ερωτικού κινηματογράφου, που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 μέχρι τις αρχές του '70, με κύριους εκπροσώπους τον σπουδαίο Κότζι Ουακαμάτσου και τον Νομπόρου Τανάκα.
Τιμή προσφοράς: 3,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: