Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


​​
 
FestivalNews#549
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα πραγματοποιείται από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.

Μια νεανική, κεφάτη ορχήστρα που χρησιμοποιεί μουσικά όργανα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από σκουπίδια και γίνεται διάσημη σε όλο τον κόσμο, πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ Landfill Harmonic – A Symphony of the Human Spirit των Μπραντ Όλγκουντ και Γκρέιχαμ Τάουνσλι, που ανοίγει την αυλαία του 18ου ΦΝΘ, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 στο Ολύμπιον. Η «Recycled Orchestra», όπως ονομάζεται, έχει έδρα της την Κατέουρα, μια από τις πιο υποβαθμισμένες παραγκουπόλεις-σκουπιδότοπους της Παραγουάης, όπου οι άνθρωποι ζουν κυριολεκτικά μέσα σε μια απέραντη έκταση από σκουπίδια, από τα οποία επιβιώνουν ως ρακοσυλλέκτες.
 
 
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Βρείτε τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στην Πλατεία Αριστοτέλους & στο Λιμάνι
Ώρες λειτουργίας: 10:00-24:00
Τιμή εισιτηρίου: 4€
Επικοινωνία: ticketing@filmfestival.gr
 ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Αποκτήστε 10 κουπόνια προβολών αξίας 25 € ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια. Διαθέσιμα στα ταμεία και στο πωλητήριο του Φεστιβάλ. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ. 
 ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Γνωρίστε τους χώρους του Φεστιβάλ και ενημερωθείτε για τις αίθουσες προβολής: Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. 
 
 
 
 
ThessFest: η εφαρμογή του Φεστιβάλ
Η εφαρμογή του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για κινητό τηλέφωνο, σε συνεργασία με την Infalia παρέχεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ, να δημιουργήσει το προσωπικό του πρόγραμμα, να σχολιάσει και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.
iOS  Android
Εκπτώσεις και προσφορές
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά. 
Πρώτο Πλάνο: η εφημερίδα μας!
Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες μιλούν στην εφημερίδα του Φεστιβάλ Πρώτο Πλάνο. Θα το βρείτε στους χώρους του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης και βέβαια στην ιστοσελίδα μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: