Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Χαμογελαστοί, συνεπείς, γεμάτοι διάθεση για προσφορά, είναι πάντοτε σε ετοιμότητα, και δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό παλμό και φέτος στο Φεστιβάλ! Οι εθελοντές του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα - 270 άτομα από 18 έως 70 ετών - έρχονται από όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλα σχεδόν τα τμήματα της διοργάνωσης, από τον έλεγχο τον εισιτηρίων και την πληροφορική μέχρι το γραφείο Τύπου, τις δημόσιες σχέσεις, την Αγορά, τη φιλοξενία, το ελληνικό και ξένο πρόγραμμα, την παραγωγή, την κίνηση ταινιών. Θα τους δείτε, με το χαρακτηριστικό γαλάζιο μπλουζάκι στο Ολύμπιον, στις αίθουσες στο Λιμάνι, στο Μουσείο Κινηματογράφου, στα Πωλητήρια, στη συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες, στις εκθέσεις... Τους ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης οι σκηνοθέτες Σίμος Κορεξενίδης (Teriade), Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα (Working Dancers) και η παραγωγός Μανόλια Βουγιούκαλου (Ανεμοδαρμένες πτήσεις). ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι σκηνοθέτες Ελιάνα Αμπραβανέλ (Ο τερματισμός), Χάρης Ραφτογιάννης (Τρου Μπλού), Τάνια Χατζηγεωργίου, (Καλημέρα γειτόνισσα) και Όμηρος Ευαγγελινός (Guardians of the Αegean) το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Doc Market & Docs in Progress
Ξενoδοχείο Ηλέκτρα, Αίθουσα Bυζάντιον
13-19 Μαρτίου, 10:00-20:00
Η Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι το παράλληλο ανεξάρτητο τμήμα του φεστιβάλ, που απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου από όλο το κόσμο. Κάθε χρόνο υποδέχεται σημαντικό αριθμό αγοραστών από τηλεοπτικά κανάλια, διανομέων, commissioning editors και εκπροσώπων φεστιβάλ. To τμήμα Docs in Progress αποτελεί το νεότερο σκέλος της Αγοράς Ντοκιμαντέρ. Σκηνοθέτες και παραγωγοί ταινιών τεκμηρίωσης από την Κεντρική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο στάδιο πριν την ολοκλήρωση σε αγοραστές, συμπαραγωγούς, εκπροσώπους φεστιβάλ και αντιπροσώπους πωλήσεων.
Κουβεντιάζοντας
Ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Αίθουσα Excelsior
13-19 Μαρτίου, 16:00-17:30
Η παράλληλη αυτή εκδήλωση επιστρέφει και στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, αφού ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων την κατέστησε θεσμό. Η καθημερινή αυτή στρογγυλή τράπεζα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων του Φεστιβάλ. Οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένους.
Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλεί σε συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: