Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Οι πολλαπλές αφηγήσεις του προσφυγικού ζητήματος, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις καταγραφής και δημοσιοποίησής του, οι πολιτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις του, καθώς και τα ζητήματα ηθικής που συχνά εγείρονται αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της συζήτησης Αποτυπώνοντας το προσφυγικό ζήτημα: Μέθοδοι, στόχοι, προκλήσεις, δεοντολογία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Την ενδιαφέρουσα συζήτηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της plays2place productions, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης, συντόνισε ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, διευθυντής του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας. Συμμετείχαν οι: Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης - καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής (-1) του Εθνικού Θεάτρου, Γιώργος Μουτάφης, φωτορεπόρτερ, Μάρθα Μπουζιούρη, κοινωνική ανθρωπολόγος -σκηνοθέτρια cross-media projects και Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτιδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Νάνφου Ουάνγκ (Σπουργίτι-χούλιγκαν), Σοφία Λουβαρά (Μέσα στην κινέζικη ντουλάπα) και Μίκαελ Γκράβερσεν (Ονειρεύομαι τη Δανία). ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Νασίμ Αλάτρας (Ο ασκός του Αιόλου), Μορτέζα Τζαφαρί (Όνειρο ζωής) και Χρύσα Τζελέπη και Σταυρούλα Πουλημένη, από την ομάδα σκηνοθετών του ντοκιμαντέρ Solitaire où Solidaire? Μόνος ή αλληλέγγυος;, το οποίο υπογράφουν μαζί με τους Ειρήνη Καραγκιοζίδου, Άκη Κερσανίδη, Αιμιλία Κουγιουμτζόγλου και Κική Μουστακίδου.
EDN Docs in Thessaloniki Masterclass
Δημιουργώντας σειρές ντοκιμαντέρ με την παραγωγό Σίγκριντ Ντάιεκγιερ
Παύλος Ζάννας, Πέμπτη 17 Μαρτίου, 16:00-18:00
Γιατί δεν το κάνεις σειρά; Μία ερώτηση που ακούγεται όλο και πιο συχνά στα pitching forums των φεστιβάλ. Αυτό ισχύει και για τις παραγωγές «δημιουργικών ντοκιμαντέρ», όπως ονομάζονται. Κατά τη διάρκεια αυτού του masterclass, η Δανέζα παραγωγός Σίγκριντ Ντάιεκγιερ μάς παρουσιάζει κάποια βασικά ζητήματα που ανακύπτουν όταν δουλεύει κανείς με σειρές ντοκιμαντέρ.
Πρώτο Πλάνο: η εφημερίδα μας!
Μη χάσετε το νέο φύλλο του Πρώτου Πλάνου, της εφημερίδας του Φεστιβάλ με ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις ελλήνων και ξένων σκηνοθετών. Θα το βρείτε στους χώρους του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης και βέβαια στην ιστοσελίδα μαςwww.filmfestival.gr.
Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλεί σε συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.
Πάρτι προσωπικού & εθελοντών
Πέμπτη 17/3, 22:00
@Cocktail Bar
​(Πολυτεχνείου 17Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια: