Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι προβολές του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διανύει ήδη την έβδομη ημέρα του. Στις έξι κινηματογραφικές αίθουσες στο Ολύμπιον και το Λιμάνι χτυπά δυνατά η καρδιά του Φεστιβάλ. Τα εκδοτήρια είναι γεμάτα με κόσμο που με αμείωτο ενδιαφέρον προμηθεύεται τα εισιτήριά του. Κάθε πρωί οι αίθουσες γεμίζουν με παιδιά και εφήβους - αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 1.500 άτομα μέχρι το τέλος του Φεστιβάλ - που παρακολουθούν με ενθουσιασμό τα Ντοκιμαντέρ για Παιδιά. Στις προβολές, συχνά sold out από νωρίς το μεσημέρι, οι φίλοι του ντοκιμαντέρ ζουν καθημερινά έντονες στιγμές ενώ συμμετέχουν ενεργά στις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις με τους σκηνοθέτες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το αποκαλυπτικό αφιέρωμα για το προσφυγικό με τίτλο «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;» ενώ είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Μαρκ Ολέξα και Φραντσέσκα Σκαλίσι (Μοριόμ), Σαρλ Ρεντόν (Στην Καλιφόρνια) και Άνκα Σμιντ (Άγρια θηλυκά, ευγενή θηρία). ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Απόστολος Καρακάσης (Επόμενος σταθμός: Ουτοπία), Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (Σιωπηλός μάρτυρας) και Μένιος Καραγιάννης (33.333 Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη). ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτιδες Μαριάννα Οικονόμου (Ο πιο μακρύς δρόμος), Μάρω Αναστοπούλου (Τα σημάδια του ουρανού) και Σαντρίν Ντουμά (Νόστος).
Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλεί σε συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.
Εκπτώσεις και προσφορές
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
Πάρτι Αγοράς
Παρασκευή 18/3, 22:00
@Bord de l' eau
(Εγνατίας 45)

Δεν υπάρχουν σχόλια: