Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΕΛΛΗΝΙΚΟ

Παρακολουθώντας όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας με το ΔΡΑΜΑ των προσφύγων, ακούγοντας συζητήσεις από απλούς πολίτες, βλέπω πως τα πράγματα Συνέλληνες δεν πάνε καθόλου καλά. ΜΕΓΑ ζήτημα το προσφυγικό, και σα χώρα αποδείξαμε για πολλοστή φορά πως πάνω απ’ όλα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ αδέλφια, ΞΕΡΟΥΝ πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ οι πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, μόνο που οι γείτονες μας και οι ευρωπαίοι, κλείνουν συνέχεια σύνορα, με πιο πρόσφατη την Αλβανία (!) (εδώ μη σχολιάσω καλύτερα ….) παγιδεύοντας τόσο τους πρόσφυγες στη χώρα μας, όσο και εμάς, τις κοινωνίες στις οποίες στήνουν «καταυλισμούς» προκειμένου να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους….
Και εδώ Συνέλληνες, πάμε να δούμε μια «λεπτομέρεια», την οποία οι υποτιθέμενοι «αρμόδιοι» σκόπιμα δεν τη βλέπουν, αν και τη γνωρίζουν πολύ καλά….
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ…..
Μια ακόμα λεπτομέρεια την οποία ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν σχολιάζει (δεν τον συμφέρει άλλωστε), είναι πως εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τους οποίους σε χρόνο μηδέν το Ελληνικό κράτος έσπευσε να κατασκευάσει καταυλισμούς, να ανοίξει τα παλιά στρατόπεδα να, να, να, εκτός λοιπόν από ΟΛΟΥΣ αυτούς, είναι και οι Έλληνες «πρόσφυγες», οι ΑΣΤΕΓΟΙ, για τους οποίους το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…
Μήπως δεν είναι έτσι Συνέλληνες;
Κύριοι των κυβερνήσεων, ΟΛΩΝ, και των προηγούμενων, μήπως δεν είναι έτσι; Άλλωστε, για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ, ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΥ……
Να είσαι πρόσφυγας μέσα στον τόπο σου……
Σε συζητήσεις που ακούω καθημερινά, ο κοσμάκης όχι άπλα ανησυχεί, έχει τρομοκρατηθεί, γιατί όπως είπαμε, ΔΕΝ είναι το θέμα των προσφύγων, αλλά ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, γιατί βλέπετε Συνέλληνες, οι ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ (για να μη ξεχνιόμαστε ε;) ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Και μια και μίλησα για «ανεξέλεγκτους», να θυμίσω πως μεγάλος αριθμός από αυτούς, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥΣ και έχουμε πολλά και πρόσφατα παραδείγματα στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Ξέρω πως πολλοί θα είναι εκείνοι που διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα μου κολλήσουν την ετικέτα του φασίστα και του ρατσιστή.
Και μιλώ για εκείνους, τους «προοδευτικούς»,που δείχνουν την όποια «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ» αλλά όταν βλέπουν τα ζόρια, όταν απειλούνται, γίνονται οι χειρότεροι ρατσιστές από όλους.
Δεν είμαι ρατσιστής, κύριοι και κυρίες του καναπέ, απλά ανησυχώ για τον τόπο μου, γιατί η όλη κατάσταση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ, άσχετα με το τι δηλώνουν οι αρμόδιοι πίσω από την ασφάλεια των γραφείων τους.
Κάποιος αναρωτήθηκε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΝΟΥΝ….. ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ….
Και δε μιλάμε για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Σκεφτείτε Συνέλληνες σε τι περιπέτειες έχουμε μπει ΟΧΙ ΤΩΡΑ, αλλά από τότε που η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι, και οι «γείτονες» έστελναν και στέλνουν κύματα λαθρομεταναστών.



Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: