Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
«Mικρο-διδασκαλία: Σχεδιασμός – Προετοιμασία – Διεξαγωγή»
Με βάση τον «Οδηγό Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης»
Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, 6-9 μ.μ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν εργαστήριο για όσους/ες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη πρακτική εφαρμογή και την εκπαιδευτική εμπειρία μιας μικροδιδασκαλίας, με στόχο:
- Να προσφέρει τη δυνατότητα σχεδιασμού μιας μικροδιδασκαλίας.
- Να αναλύσει τα βασικά βήματα προετοιμασίας και επιλογής κατάλληλου θέματος.
- Να παράσχει την εμπειρία διεξαγωγής της σε μια ομάδα «εικονικά εκπαιδευόμενων ενηλίκων»
- Να σχολιάσει τα βασικά κριτήρια αξιολόγησής της.
- Να δώσει πρακτικές οδηγίες για την υλοποίησή της.
Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το εργαστήριο δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξηΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Η μικρο-διδασκαλία: Σχεδιασμός – Προετοιμασία - Διεξαγωγή», προκειμένου να λάβετε το σχετικό υλικό και τις αναλυτικές οδηγίες για την κατάλληλη επιλογή του δικού σας θέματος μικροδιδασκαλίας που θα επεξεργαστούμε μαζί κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά του «Οδηγού μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης». Ειδικά εκείνη την ημέρα το βιβλίο θα έχει έκπτωση 50% (τιμή μετά την έκπτωση: 13,58 €), ενώ θα υπάρξουν πολλές προσφορές σε σχετικά βιβλία για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα σας παρουσιαστεί συνοπτικά ο «ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ», που περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη μελέτη όλων των συναφών θεμάτων, με συγκεκριμένες παραπομπές σε εκτεταμένα αυτούσια αποσπάσματα κλασικών βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.
Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει εκτενείς αναλύσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως για παράδειγμα:
- Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες ενός εκπαιδευτή ενηλίκων;
- Τι είναι και τι περιλαμβάνει το πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων;
- Τι πρέπει να ξέρει ένας εκπαιδευτής ενηλίκων για να είναι σε θέση να αναπτύσσει αυτές τις δραστηριότητες;
- Τι περιλαμβάνουν οι διαδικασίες πιστοποίησης;
- Ποια είναι η «ύλη» των εξετάσεων πιστοποίησης;
Την επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων του Οδηγού έχει κάνει η Ελένη Γιαννακοπούλου, Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο και να δείτε τα περιεχόμενά του ΕΔΩ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Λιλιπούτειοι Μηχανικοί
Εργαστήρια για παιδιά 4-6 ετών
Σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Παρασκευή 1 και 15 Απριλίου 2016, στις 6:30 μ.μ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για παιδιά 4-6 ετών. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή.
Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, συναρμολογώντας γρανάζια, μοχλούς, τροχαλίες, τροχούς και άξονες. Έτσι τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο κ.λπ.) διασκεδάζοντας.
Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα απόλυτα ασφαλή τουβλάκια LEGO® DUPLO®.
Εκπαιδευτικά οφέλη του προγράμματος:
• Εξερεύνηση βασικών αρχών μηχανικής: γρανάζια, τροχαλίες, τροχοί και άξονες
• Διερεύνηση δύναμης, πλεύσης και ισορροπίας
• Επίλυση προβλημάτων μέσω σχεδιασμού
• Συνεργασία με άλλους και ανταλλαγή συμπερασμάτων
Το κάθε εργαστήρι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 25 παιδιά.
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί – 13 € για κάθε παιδί που επιθυμεί να πάρει την κατασκευή του μετά το τέλος του εργαστηρίου
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), τον τίτλο και την ημερομηνία του εργαστηρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διάβασέ μου κι άλλο της Μαίρης Τσόγκα
Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 8 ετών
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου φιλοξενούμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τη συγγραφέα Μαίρη Τσόγκα η οποία θα αφηγηθεί την ιστορία του γάτου Κροίσου, που ζει ξέγνοιαστα σε ένα πλουσιόσπιτο, ώσπου η κρίση φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του.
Πώς θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του ο καλοθρεμμένος και καλοζωισμένος γάτος, όταν θα βρεθεί ταλαιπωρημένος και τραυματισμένος σε ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα; Και γιατί ο δεκάχρονος Μάνος, ένα αγόρι με δυσκολίες στην ανάγνωση, τον επισκέπτεται στο καταφύγιο και του διαβάζει ιστορίες με γάτες; Θα μπορέσει άραγε ο Κροίσος να ξανανιώσει βασιλιάς;
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αφιέρωμα στον Julian Barnes
Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στις 8 μ.μ.
Ο Barnes συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους συγγραφείς της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής σκηνής και η κυκλοφορία ενός ακόμα βιβλίου του αποτελεί, παγκοσμίως, τεράστιο εκδοτικό γεγονός. Το πρόσφατο μυθιστόρημά του Ο αχός της εποχήςμόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Στο αφιέρωμα που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS θα μιλήσουν η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο συγγραφέας-μεταφραστής Θωμάς Σκάσσης.
Αποσπάσματα από το έργο του διαβάζει η ηθοποιός Χριστίνα Δαλαμάγκα.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος.
Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με πρόσφατες συνεντεύξεις του συγγραφέα.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ



ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Η ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης «Παρέα» συγκεντρώνει σακίδια με χρήσιμα αντικείμενα που θα συνοδεύσουν τα προσφυγόπουλα στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους. Περισσότερες από 500 παιδικές τσάντες έχουν ήδη δοθεί σε πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, όμως οι ανάγκες είναι τεράστιες και η συμβολή όλων μας αναγκαία. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία αναλαμβάνοντας τη συγκέντρωση και την αποστολή των σακιδίων. Σας καλούμε λοιπόν να φέρετε τον δικό σας σάκο του μετανάστη έως τις 26 Μαρτίου 2016, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Για να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεισφορά σας σας κάνουμε δώρο ένα βιβλίο της επιλογής σας από τη σειρά βιβλίων τσέπης ή την παιδική μας σειρά «Μικρές καληνύχτες».
Προσοχή: κάθε σακίδιο θα πρέπει να περιέχει καπέλο ηλίου, σετ μαρκαδόρων και μπλοκ ζωγραφικής, φακό, χυμό και μπισκότα, σφυρίχτρα, μωρομάντιλα, ένα μικρό παιχνιδάκι, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα και μερικά μπαλόνια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κουτάκι πρώτων βοηθειών, κάλτσες/εσώρουχα, βούρτσες/χτένες και λαστιχάκια για μαλλιά.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα εμπλουτίσουν κάθε σακίδιο με βιβλία ζωγραφικής και με βιβλία με εικόνες.
Μάθετε περισσότερα στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: