Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#548
Η πολυβραβευμένη ταινία Victoria του γερμανού σκηνοθέτη Σεμπάστιαν Σίπερ, ένα μονοπλάνο 144 λεπτών γεμάτο σασπένς και αδρεναλίνη, που άνοιξε την αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η βραβευμένη στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών ταινία Καυτός ήλιος του Ντάλιμπορ Μάτανιτς. Στην ίδια αίθουσα συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές της πολυσυζητημένης ταινίας του Τομ Χούπερ Το κορίτσι από τη Δανία.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, συνεχίζονται οι προβολές του φιλμ του Τζούλιο Ρικιαρέλι Ο λαβύρινθος της σιωπής, καθώς και του ντοκιμαντέρ Requiem for the American Dream των Πίτερ Χάτσινσον, Κέλι Νικς και Τζάρεντ Π. Σκοτ, το οποίο εστιάζει στον Νόαμ Τσόμσκι.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τον δανό σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, ενώ στην ίδια αίθουσα πραγματοποιείται και η προβολή του ντοκιμαντέρ Good Things Await της Φι Άμποτ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΦΚΘ με το CineDoc.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (03 - 09/03/2016)
VICTORIA
Σεμπάστιαν Σίπερ
Γερμανία
2015
 
ΚΑΥΤΟΣ ΗΛΙΟΣ

Ντάλιμπορ Μάτανιτς
Κροατία - Σερβία - Σλοβενία
2015
 
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Τζούλιο Ρικιαρέλι
Γερμανία
2014
 
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ

Τομ Χούπερ
Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ-Βέλγιο-Δανία-Γερμανία
2015
 
REQUIEM FOR THE AMERICAN DREAM

Πίτερ Χάτσινσον, Κέλι Νικς, Τζάρεντ Π. Σκοτ
ΗΠΑ
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Ο δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ ανέκαθεν δημιουργούσε στα όρια, ανατρέποντας τις κινηματογραφικές συμβάσεις, ήδη από τις αρχές της καριέρας του, όταν μαζί με τον Λαρς φον Τρίερ υπήρξαν πρωτεργάτες του «Δόγματος 95». Αυτή την εβδομάδα, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τον Τόμας Βίντερμπεργκ μέσα από το αφιέρωμα «Τόμας Βίντερμπεργκ: στον απόηχο του Δόγματος».
 
Αφιέρωμα: «Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος» 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών διοργανώνει το αφιέρωμα Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα Ολύμπιον.  Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν, μεταξύ άλλων, και οι ταινίες Πέτρινα χρόνια του Παντελή Βούλγαρη και Ζ του Κώστα Γαβρά. Οι δύο διακεκριμένοι σκηνοθέτες θα δώσουν το παρών στο Ολύμπιον, ανάμεσα σε άλλους ομιλητές, για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις προβολές.
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, σε συνεργασία με το CineDoc παρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη στην αίθουσα Σταύρος Τορνές σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 Good Things Await της Φι Άμπο.
Festival Shop: Η προσφορά του Μαρτίου!
Τον Μάρτιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Arto Halonen. Με μια επιλογή δέκα ταινιών της πλούσιας φιλμογραφίας του, η έκδοση αυτή αφορά στον κορυφαίο φιλανδό ντοκιμαντερίστα Άρτο Χάλονεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του 18ου ΦΝΘ θα προβληθεί η τελευταία του ταινία White rage.
Επιμέλεια έκδοσης: Λαουρίν τεν Χάουτεν
Σελίδες: 32
Τιμή προσφοράς: 1,50€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: