Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Βραβείο Astrid Lindgren memorial award στο βιβλίο "Μυστικά ή ψέματα"

WEBSITE  |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της λογοτεχνίας, απονεμήθηκε στη συγγραφέα Μεγκ Ρόσοφ.
Αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο της Μυστικά ή Ψέματα

Η Μεγκ Ρόσοφ γεννήθηκε στη Βοστόνη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη για δέκα χρόνια πριν μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο το 1989.
Εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων, των δημοσίων σχέσεων και της διαφήμισης.
Το πρώτο της μυθιστόρημα για εφήβους How I Live Now εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Penguin το 2004 και απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος της εφημερίδας Guardian.
Το δεύτερο μυθιστόρημά της Just In Case (Penguin, 2006) κέρδισε το βραβείο Carnegie Medal, το οποίο απονέμεται από την Ένωση Βρετανών Βιβλιοπωλών αναγνωρίζοντας την εκπαιδευτική αξία του νεανικού μυθιστορήματος.
Το Μυστικά ή Ψέματα εκδόθηκε το 2013 και έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες. Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα για την πορεία προς την ενηλικίωση και τις σχέσεις γονιών και παιδιών. Το βιβλίο συνεχίζει να αναζητείται από το αναγνωστικό κοινό αποτελώντας σημείο αναφοράς για ένα τόσο ευαίσθητο και πάντα επίκαιρο θέμα.
Συνολικά τα βιβλία της Μεγκ Ρόσοφ ήταν υποψήφια στην κατηγορία του καλύτερου νεανικού βιβλίου για δεκαεννέα διεθνή βραβεία.
Φέτος τιμάται με το δεύτερο-μετά το βραβείο Νόμπελ- σημαντικότερο βραβείο λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award για το έργο της.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, η ομάδα των εκδόσεων Μίνωας βρίσκεται στη διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: