Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Εκδόσεις Κέδρος

#1 νέες_κυκλοφορίες

Λεσβία του Βαγγέλη Ραπτόπουλου

Λεσβία του Βαγγέλη Ραπτόπουλου

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος επιστρέφει με το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δυο φοιτήτριες. Και ταυτόχρονα το χρονικό ενός βιασμού. Η αθώα Μελίνα και η έμπειρη Βιβή, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος έχει δημοσιεύσει περισσότερα από είκοσι έργα μυθοπλασίας. Έργα του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Δείτε εδώ όλες τις νέες εκδόσεις μας

#2 νέες_κυκλοφορίες_παιδικό

Έρη Ρίτσου: Μπαλού Γκαλού Νταλού   τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί

Έρη Ρίτσου: Μπαλού Γκαλού Νταλού 
τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί

Τρεις καλοί φίλοι, λίγο τεμπελούληδες, διασκεδάζουν τρώγοντας και χαλαρώνοντας στο νερό. Σιγά σιγά, όμως, αρνούνται να κουνηθούν ακόμα και για να παίξουν, μέχρι που ξεμένουν από φίλους και αυτό δεν τους αρέσει...
Μια κεφάτη ιστορία, αντίδοτο στην καθιστική ζωή και την παχυσαρκία. Από 4 ετών

Περισσότερα >>

#3 ευπώλητα

Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ του Philip Kerr

Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ του Philip Kerr

Ο Μπέρνι Γκούντερ, ο ντετέκτιβ που επινόησε ο Philip Kerr, έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς νουάρ φιγούρες. Κυνικός, σαρκαστικός και θαρραλέος, δεν προσπαθεί μόνο να εξιχνιάσει μυστηριώδεις φόνους, αλλά και να παραμείνει άνθρωπος σε έναν κόσμο που βυθίζεται στη βαρβαρότητα. Για πολλούς, Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ είναι η καλύτερη ιστορία του Γκούντερ.  Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ θα βρεθεί στο Ζάγκρεμπ των Ουστάσι, αναζητώντας τον πατέρα μιας πανέμορφης ηθοποιού. Μόνο που για την υπόθεση αυτή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Γιόζεφ Γκαίμπελς…
Περισσότερα >>

#4 νέα_του_Κέδρου

Laurent Binet

Ο Laurent Binet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Laurent Binet, συγγραφέας τουHHhH - Himmlers Hirn heisst Heydrich (Ο Χάιντριχ είναι ο εγκέφαλος του Χίμλερ), έρχεται στην Ελλάδα. Προσκεκλημένος του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Κέδρου θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου (στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου) και στην Αθήνα στις 16 Μαΐου (στον Ιανό). To HHhH είναι το εναλλακτικό ιστορικό μυθιστόρημα που απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς κι εκτιμήθηκε από το αναγνωστικό κοινό. Αφηγούμενος την απόπειρα δολοφονίας του Χάιντριχ από την τσέχικη Αντίσταση, ο Binet ανασυνθέτει την τοιχογραφία της κατεχόμενης Ευρώπης.
Βραβεία Βιβλίου Public 2016

Βραβεία ΒιβλίουPublic 2016

Η πρώτη φάση για τα φετινά βραβεία του Public κοντεύει να ολοκληρωθεί. Στη σχετική λίστα θα βρείτε πολλά και καλά βιβλία του Κέδρου. Χρειάζονται όμως την ψήφο σας για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση!
Περισσότερα >>

#5 προσεχώς

Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών του Δημήτρη Μαμαλούκα

Τα «μολυβένια χρόνια» της Ιταλίας, αυτή η εποχή έκρηξης της πολιτικής βίας, αποτελούν το σκηνικό του καινούργιου νουάρ μυθιστορήματος του Δημήτρη Μαμαλούκα.  Η πολιτική αναταραχή, τα κλασικά αυτοκίνητα, τα μικρά μουσικά γκρουπ προγκρέσιβ, και, κυρίως, το αίμα, έχουν τον πρώτο λόγο σ’ αυτή τη νέα υπόθεση του Νικόλα Μιλάνο και του Γκαμπριέλε, ηρώων που γνωρίσαμε στο μυθιστόρημα Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα.
Περισσότερα >>

#6 επιλογές_κλασικά

Η καγκελόπορτα του Αντρέα Φραγκιά

Η καγκελόπορτα του Αντρέα Φραγκιά

Κυκλοφορεί ξανά το μυθιστόρημα του Αντρέα Φραγκιά που άφησε βαθύ αποτύπωμα στα μεταπολεμικά Γράμματα. Ο Φραγκιάς, μέσα από την ιστορία μιας φτωχικής αυλής της Αθήνας των μέσων της δεκαετίας του ’50, αφηγείται τα πάθη της ζοφερής μετεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας: τις διώξεις, τη φτώχεια, την προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίστηκαν, να στήσουν ξανά και από την αρχή τη ζωή τους.
Περισσότερα >>

#7 λογοτεχνικό_ημερολόγιο

Το θεώρημα του παπαγάλου

Ντενί Γκετζ

Στις 24 Απριλίου 2010 έφυγε από τη ζωή ο Ντενί Γκετζ. Το θεώρημα του παπαγάλου αποτελεί μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου συνδυάζονται η τεράστια εμπορική επιτυχία με την υψηλή λογοτεχνική ποιότητα. Ο Ντενί Γκετζ μάς οδηγεί σε μια γοητευτική λογοτεχνική περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της ιστορίας των μαθηματικών, σε ένα ταξίδι μύησης στην σκέψη του Ευκλείδη, του Φερμά, του Όιλερ, του Γκόλντμπαχ και άλλων κορυφαίων μαθηματικών.

#8 αφιέρωμα_πρόσφυγες

Σκίτσο του Soloúp για την Ειδομένη

Το τελευταίο διάστημα το Προσφυγικό έχει καταστεί βασικό ζήτημα στη δημόσια συζήτηση. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού μια τεράστια ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Τα βιβλία που ακολουθούν μπορούν να εμπλουτίσουν τον προβληματισμό μας για το θέμα, από τη σκοπιά της νηφαλιότητας και της ανθρωπιάς.
Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές

Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές του Πάνου Χριστοδούλου

Ποιος είναι αυτός ο καινούργιος συμμαθητής που ήρθε στην Ελλάδα μετά από ένα μεγάλο κι επικίνδυνο ταξίδι; Από 9 ετών
Περισσότερα >>
Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά

Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά
της Χριστίνας Φραγκεσκάκη

Μια μοναχική γιαγιά κι ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν ανακαλύπτουν το μυστικό της συνύπαρξης. Από 8 ετών
Περισσότερα >>
Αϊβαλί του Soloup

Αϊβαλί του Soloup

Ένα σπουδαίο graphic novel για το χαμένο Αϊβαλί, το ξεριζωμό, την προσφυγιά.
Περισσότερα >>
Με τον διωγμό στην ψυχή

Με το διωγμό στην ψυχή  Το τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής σε τρεις γενιές της Λίμπυ Τατά Αρσέλ

Για πρώτη φορά εξετάζεται το διαχρονικό ψυχολογικό τραύμα των Μικρασιατών προσφύγων.
Περισσότερα >>
Οι νεκροί περιμένουν

Οι νεκροί περιμένουν της Διδώς Σωτηρίου

Η σπουδαία Διδώ Σωτηρίου αφηγείται την ιστορία μιας γενιάς που τα έχασε όλα, ξεριζώθηκε, και κλήθηκε να φτιάξει από την αρχή τη ζωή της σε έναν νέο τόπο.
Περισσότερα >>

#9 δημοσιεύματα_για_τα_βιβλία_του_Κέδρου

City On Fire

Λογοτεχνία άλλης κλάσης στο πολύκροτο βιβλίο - σταθμό

Ο Δημήτρης Καραθάνος γράφει στην Athens Voice για την Πόλη στις φλόγες του Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ.
«Μέσα από την υπέροχη φρασεολογία και τον πλούτο των χαρακτήρων του, ο Hallberg κατορθώνει να μεταδώσει «αυτό ακριβώς σου χάριζε τούτη η πόλη, που τα μυθιστορήματα δεν μπορούσαν να σου χαρίσουν: όχι αυτό που είχες ανάγκη για να ζήσεις, αλλά αυτό που έδινε αξία στη ζωή». Ένα τέτοιο μυθιστόρημα, του ξεχωριστού εκείνου είδους που δίνει αξία στη ζωή, αλλά και που έχεις ανάγκη για να ζήσεις, είναι η Πόλη στις φλόγες. Διάβασε για να σωθείς.»

Περισσότερα >>
Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι:
Kedros Γ. Γενναδίου 3 Αθήνα, Αττική 10678 Greece
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 3809712-4 & 210 3802007

Δεν υπάρχουν σχόλια: