Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διάβασέ μου κι άλλο της Μαίρης Τσόγκα
Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 8 ετών
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου φιλοξενούμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τη συγγραφέα Μαίρη Τσόγκα η οποία θα αφηγηθεί την ιστορία του γάτου Κροίσου, που ζει ξέγνοιαστα σε ένα πλουσιόσπιτο, ώσπου η κρίση φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του.
Πώς θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του ο καλοθρεμμένος και καλοζωισμένος γάτος, όταν θα βρεθεί ταλαιπωρημένος και τραυματισμένος σε ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα; Και γιατί ο δεκάχρονος Μάνος, ένα αγόρι με δυσκολίες στην ανάγνωση, τον επισκέπτεται στο καταφύγιο και του διαβάζει ιστορίες με γάτες; Θα μπορέσει άραγε ο Κροίσος να ξανανιώσει βασιλιάς;
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ντουλμπέρα της Χριστίνας Ρούσσου
Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στις 8 μ.μ.
Θα μιλήσουν η συγγραφέας Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα, ο δημοσιογράφος και φιλόλογοςΝίκος Πιτάνιος, η οικονομολόγος, εκπαιδευτικός και κριτικός λογοτεχνίας Κλειώ Τσαλαπάτη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η διεθνολόγος και ηθοποιός Αθηνά Μαραντίδη-Τριγγάρη και ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης.
Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αφιέρωμα στον Julian Barnes
Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στις 8 μ.μ.
Ο Barnes συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους συγγραφείς της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής σκηνής και η κυκλοφορία ενός ακόμα βιβλίου του αποτελεί, παγκοσμίως, τεράστιο εκδοτικό γεγονός. Το πρόσφατο μυθιστόρημά του Ο αχός της εποχήςμόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Στο αφιέρωμα που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS θα μιλήσουν η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο συγγραφέας-μεταφραστής Θωμάς Σκάσσης.
Αποσπάσματα από το έργο του διαβάζει η ηθοποιός Χριστίνα Δαλαμάγκα.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος.
Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με πρόσφατες συνεντεύξεις του συγγραφέα.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Λιλιπούτειοι Μηχανικοί
Εργαστήρια για παιδιά 4-6 ετών
Σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 6:30 μ.μ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για παιδιά 4-6 ετών. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή.
Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, συναρμολογώντας γρανάζια, μοχλούς, τροχαλίες, τροχούς και άξονες. Έτσι τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο κ.λπ.) διασκεδάζοντας.
Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα απόλυτα ασφαλή τουβλάκια LEGO® DUPLO®.
Εκπαιδευτικά οφέλη του προγράμματος:
• Εξερεύνηση βασικών αρχών μηχανικής: γρανάζια, τροχαλίες, τροχοί και άξονες
• Διερεύνηση δύναμης, πλεύσης και ισορροπίας
• Επίλυση προβλημάτων μέσω σχεδιασμού
• Συνεργασία με άλλους και ανταλλαγή συμπερασμάτων
Το κάθε εργαστήρι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 25 παιδιά.
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί – 13 € για κάθε παιδί που επιθυμεί να πάρει την κατασκευή του μετά το τέλος του εργαστηρίου
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), τον τίτλο και την ημερομηνία του εργαστηρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το ξωτικό και η χορεύτρια της Μαρίας Νομικού
Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Ο Μάλβης, το νεαρό ξωτικό από τη Σανδαλοχώρα, εγκαταλείπει το χωριό του για να κυνηγήσει το όνειρό του, δηλαδή να γνωρίσει τον κόσμο των ανθρώπων και να ζήσει περιπέτειες…
Και να κάνει και αυτό που περισσότερο αγαπούν να κάνουν τα ξωτικά, δηλαδή σκανταλιές. Τι θα γίνει όμως όταν ο Μάλβης συναντήσει μια χορεύτρια; Η συγγραφέας Μαρία Νομικού σας περιμένει για να σας διηγηθεί την ιστορία του Μάλβη και να ανακαλύψετε μαζί τι γίνεται όταν κάποιος ακολουθεί τα όνειρά του. Φέρτε μαζί και κανένα δικό σας όνειρο. Ίσως χρειαστεί…
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2016, μία Δευτέρα τον μήνα.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Τον Απρίλιο: Άνδρες: Οδηγίες χρήσης Δευτέρα 18 Απριλίου 2016
Ας περιμένουν... οι γυναίκες! Διαφέρει πράγματι ο ανδρικός εγκέφαλος από τον γυναικείο; Τι θέλουν από τις γυναίκες και σε τι ρόλους μπαίνουν; Ποια είναι τα μυστικά, για να κερδίσεις την καρδιά τους; Ή μήπως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα; Εκκινώντας από μια κινηματογραφική οπτική των ανδρών, θα επιχειρήσουμε να λύσουμε το μυστήριο…
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις υπόλοιπες θεματικές και δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Η ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης «Παρέα» συγκεντρώνει σακίδια με χρήσιμα αντικείμενα που θα συνοδεύσουν τα προσφυγόπουλα στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους. Περισσότερες από 500 παιδικές τσάντες έχουν ήδη δοθεί σε πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, όμως οι ανάγκες είναι τεράστιες και η συμβολή όλων μας αναγκαία. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία αναλαμβάνοντας τη συγκέντρωση και την αποστολή των σακιδίων. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που δείχνετε σε αυτή την πρωτοβουλία, συνεχίζουμε και αυτή την εβδομάδα να συγκεντρώνουμε σακίδια. Έτσι λοιπόν μπορείτε να φέρετε τον δικό σας σάκο του μετανάστη έως τις 2 Απριλίου 2016, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Για να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεισφορά σας σας κάνουμε δώρο ένα βιβλίο της επιλογής σας από τη σειράβιβλίων τσέπης ή την παιδική μας σειρά «Μικρές καληνύχτες».
Προσοχή: κάθε σακίδιο θα πρέπει να περιέχει καπέλο ηλίου, σετ μαρκαδόρων και μπλοκ ζωγραφικής, φακό, χυμό και μπισκότα, σφυρίχτρα, μωρομάντιλα, ένα μικρό παιχνιδάκι, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα και μερικά μπαλόνια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κουτάκι πρώτων βοηθειών, κάλτσες/εσώρουχα, βούρτσες/χτένες και λαστιχάκια για μαλλιά.
Μάθετε περισσότερα στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: