Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#562
Ταινίες του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές της νέας ταινίας του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Η κιβωτός των ανθρώπων, και στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης οι προβολές του φιλμ Στην αγκαλιά του φιδιού του Σίρο Γκουέρα. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και η ταινία Ορκισμένη παρθένα της Λάουρα Μπίσπουρι με την εξαιρετική ερμηνεία της Άλμπα Ρορβάκερ.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αφιέρωμαΡομπέρτο Ροσελίνι: Ο ηθικός κανόνας. Στην ίδια αίθουσα προβάλλονται επίσης τα ντοκιμαντέρ LUDLOW, Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα του Λεωνίδα Βαρδαρού και Ο πιο μακρύς δρόμος της Μαριάννας Οικονόμου (στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΦΚΘ με το CineDoc), καθώς και η ταινία Illusion του Σάββα Καρύδα.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (14-20/04/2016)
ΟΡΚΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΑ
Λάουρα Μπίσμπουρι
Ιταλία–Ελβετία–Γερμανία–Αλβανία–Κόσοβο-Γαλλία, 2015
 
ILLUSION

Σάββας Καρύδας
Ελλάδα
2014
 
ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ
Σίρο Γκουέρα
Κολομβία-Βενεζουέλα-Αργεντινή
2015
 
Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αλεξάντερ Σοκούροφ
Γαλλία-Γερμανία-Ολλανδία
2015
 
LUDLOW: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Λεωνίδας Βαρδαρός
Ελλάδα, 2016
 
 
 
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
της Ελλάδας

Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (7 έως 13 Απριλίου 2016) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 20 Απριλίου 2016, στην αίθουσα Ολύμπιον.
Ρομπέρτο Ροσελίνι: ο ηθικός κανόνας 
Τον πρωτοπόρο του ιταλικού νεορεαλισμού Ρομπέρτο Ροσελίνι (1906-1977), έναν από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς όχι μόνον του ιταλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου, τιμά αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο Ρομπέρτο Ροσελίνι: Ο ηθικός κανόνας.
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, σε συνεργασία με το CineDoc παρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη στην αίθουσα Σταύρος Τορνές σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμος της Μαριάννας Οικονόμου.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Απριλίου!
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση William Klein: Films+Photos, Books & Paintings. Η έκδοση περιλαμβάνει ολοσέλιδες φωτογραφίες του δημιουργού από τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Τορίνο, τη Μόσχα, την Ατλάντα, το Παρίσι, τη Ρώμη καθώς και ανέκδοτες, από την Ελλάδα. Η έκδοση συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τιμή προσφοράς: 5,00€
 
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: