Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#563
Η ταινία Έρωτας χωρίς αύριο του δανού σκηνοθέτη Όλε Κρίστιαν Μάντσεν, μια μοιραία ιστορία αγάπης βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Η αίθουσα Παύλος Ζάννας φιλοξενεί την νέα ταινία της Μαϊβέν Ο βασιλιάς μου, που άνοιξε την αυλαία του πρόσφατου 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Η κιβωτός των ανθρώπων και της ταινίας της Λάουρα Μπίσμπουρι Ορκισμένη παρθένα.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται το ντεμπούτο φιλμ μεγάλου μήκους του Γιώργου Ζώη Interruption, ενώ η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αφιέρωμα Λουίς Μπουνιουέλ: Το βλέμμα ξυράφι II.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (21-27/04/2016)
ΕΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ
Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
Δανία, 2014
 
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΟΥ

Μαϊβέν
Γαλλία, 2015
 
ΟΡΚΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΑ
Λάουρα Μπίσμπουρι
Ιταλία-Ελβετία-Γερμανία-Αλβανία-Κόσοβο-Γαλλία
2015
 
Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αλεξάντερ Σοκούροφ
Γαλλία-Γερμανία-Ολλανδία
2015
 
INTERRUPTION

Γιώργος Ζώης
Ελλάδα, 2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Ο αινιγματικός, σουρεαλιστικός κόσμος του Λουίς Μπουνιουέλ / Luis Buñuel (1900-1983), βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του αφιερώματος Λουίς Μπουνιουέλ: Το βλέμμα ξυράφι ΙΙ, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πέντε αριστουργηματικές ταινίες του σπουδαίου ισπανού δημιουργού.
Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο Με τα μάτια ανοιχτά, από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Απριλίου!
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση William Klein: Films+Photos, Books & Paintings. Η έκδοση περιλαμβάνει ολοσέλιδες φωτογραφίες του δημιουργού από τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Τορίνο, τη Μόσχα, την Ατλάντα, το Παρίσι, τη Ρώμη καθώς και ανέκδοτες, από την Ελλάδα. Η έκδοση συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τιμή προσφοράς: 5,00€
 
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: