Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

To e-dimosio προτείνει: Δωρεάν ημερίδα «Social Value – Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων»

Δωρεάν ημερίδα «Social Value – Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων»

Η Equal Society, με την υποστήριξη του  Ιδρύματος Μποδοσάκη, διοργανώνει, τηνΠαρασκευή 22 Απριλίου 2016 στο ALBA Graduate Business School (Ξενίας 6-8, Αθήνα) το συνέδριο “Από το Κεφάλαιο στην ΚοινωνίΑ” που αφορά στο πρόγραμμα «Social Value – Μέτρηση Κοινωνικής Απόδοσης Επενδύσεων». Οι πόρτες ανοίγουν στις 10.00 το πρωί. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή αρκεί να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής :http://forms.equalsociety.gr/apodosi/form.php
Η πρωτοβουλία αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων για τη μέτρηση της κοινωνικής απόδοσης των επενδύσεων στην Ελλάδα και στοχεύει στην ενίσχυση των οργανισμών στους άξονες της ανεύρεσης πόρων και της αποτελεσματικής  κοινωνικής προσφοράς. Απώτερος στόχοι του έργου είναι η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αποτιμάται η αξία και η ενίσχυση της συμβολής των επιχειρήσεων, μη κυβερνητικών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην κοινωνία.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», του οποίου διαχειριστής για την Ελλάδα είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  Υλοποιείται από την Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, βραβευμένη για τη δράση της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Κάρολο Παπούλια.
Η βασική αξία του προγράμματος διατυπώνεται στο σύνθημά του. “Κάθε χαμόγελο αξίζει”. Το χαμόγελο ενός νέου που σπουδάζει με υποτροφία, ενός ανέργου που εκπαιδεύεται δωρεάν αλλά και το χαμόγελο κάποιου που προσφέρει γνωρίζοντας ότι τα χρήματά του θα πολλαπλασιαστούν και θα γίνουν και αυτά με τη σειρά τους χαμόγελα.
Το SOCIAL VALUE αφορά στη βελτίωση της ανταποδοτικότητας των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, ομάδων εθελοντών, προγραμμάτων κοινωνικής ωφέλειας, Δήμων, ενώσεων και προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ενδεικτικό της σπουδαιότητας του προγράμματος είναι ότι βελτίωση της  απόδοσης των κοινωνικών επενδύσεων κατά 5% μόνο, μπορεί να αποφέρει οφέλη της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Για επιπλέον πληροφορίες και προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλώ επικοινωνήστε με το 211.70.51.841 (Φώτης Σπυρόπουλος).
Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Πρόγραμμα Συνεδρίου
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
@ ALBA Graduate Business School
Ξενίας 6-8, Αθήνα
10.00 – 10.30:  Εγγραφές, Mikel Coffee & Companionship
10.30 – 11.00 :  Παρουσίαση του Προγράμματος
11.00 – 11.40: Social Value bring us Together ~ Round Table
11.40 – 12.40 : Εισαγωγή στη μεθοδολογία
Financial Proxy
Stakeholders
Βιωματική πρακτική
Η φιλοσοφία της μέτρησης κοινωνικής απόδοσης. Τι προσφέρει η μέτρηση στην «ζωή» ενός Οργανισμού; Πως μπορεί να αποτελέσει εργαλείο δημοσιότητας, στρατηγικής & χρηματοδότησης.
12.40 – 13.15 : Η αλλαγή επί του πρακτέου. Το παράδειγμα της «Μ.Κ.Ο. Αγκαλιά».
13.15 – 14.00 : Αποκάλυψη αποτελεσμάτων για τους 10 φορείς που αξιολογήθηκαν.
14.00 – 14.30:  Lunch Break / Δικτύωση, Mikel Coffee mates
14.30 – 15.30 : Οι κοινωνικοί απολογισμοί στην Ελλάδα του σήμερα. Γυρίζουμε σελίδα για μια κουλτούρα συνεργασίας.
15.30– 17.00 : Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Δημόσιοι Φορείς & Επιχειρήσεις : Και όμως γίνεται ΜΑΖΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: