Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#564
Η νέα ταινία του Γκάρι Μάρσαλ Γιορτή της μητέρας, με τις Τζένιφερ Άνιστον, Κέιτ Χάντσον και Τζούλια Ρόμπερτς προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία του Ζαν-Μαρί Πουαρέ Πάμε για επανάσταση;, ένα ξεκαρδιστικό ταξίδι στην Ιστορία με τους Ζαν Ρενό και Κριστιάν Κλαβιέ.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται η ταινία Το μάθημα των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ, που ήταν υποψήφια για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και το ντοκιμαντέρ του Χερμάν Κραλ Το τελευταίο μας τανγκό, μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους χορευτές στην ιστορία του τάνγκο.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, φιλοξενούνται οι προβολές του Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con». Στην ίδια αίθουσα πραγματοποιείται και η προβολή του ντοκιμαντέρ Νόστος της Σαντρίν Ντουμά, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΦΚΘ με το CineDoc.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (05-11/05/2016)
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Γκάρι Μάρσαλ
ΗΠΑ
2016
 ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;
Ζαν-Μαρί Πουαρέ
Γαλλία
2016
 ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ
Βουλγαρία - Ελλάδα
2014
 ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΑΝΓΚΟ
Χερμάν Κραλ
Αργεντινή - Γερμανία
2015
 
 
 
«The Comic Con» @ the movies
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το Thessaloniki Comic Convention "The Comic Con". Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της φετινής διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2016, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσειβραβευμένες ταινίες για μικρούς και μεγάλους.
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, σε συνεργασία με το CineDocπαρουσιάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη στην αίθουσα Σταύρος Τορνές σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Νόστος της Σαντρίν Ντουμά.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Μαΐου!
Τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Διάσπαση και Ενότητα: Ο κινηματογράφος στη Μέση Ανατολή.
Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2008), με γενικά εισαγωγικά κείμενα από τις Δέσποινα Μουζάκη, Λίνα Χατίμπ, Βιόλα Σαφίκ και Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά και με τους ίδιους τους δημιουργούς να μιλούν από καρδιάς, προλογίζοντας ουσιαστικά τις ταινίες τους. Λόγια από τα οποία αντιλαμβάνεται κανείς πως τα έργα τους είναι, όντως, «σινεμά πάθους και συναισθηματικής προσήλωσης» όπως αναφέρει εύστοχα στο εισαγωγικό της κείμενο η επιμελήτρια της έκδοσης Λίλυ Μ. Παπαγιάννη.
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: