Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Thessaloniki International Film Festival


​​
 
FestivalNews#565
Η ταινία του Ματ Μπράουν Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο, η οποία καταγράφει την καθοριστική επιρροή μιας ιδιοφυΐας που έφερε την επανάσταση στο πεδίο των μαθηματικών, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία Ο ήχος της σιωπής του νορβηγού Γιοακίμ Τρίερ με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέσε Άιζενμπεργκ και Ντέιβιντ Στράδερν, ενώ παράλληλα προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ με τίτλο Βγες έξω και τρέξε του Πιέρ Μοράθ, που μάς συστήνει την εκπληκτική άγνωστη ιστορία του τρεξίματος.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται η δραματική ταινία του Μισέλ Φράνκο Το χρονικό μιας αθωότητας, με πρωταγωνιστή τον Τιμ Ροθ, που απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών, καθώς επίσης και το ντοκιμαντέρ του Χερμάν Κραλ Το τελευταίο μας τανγκό. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1, προβάλλεται η ταινία Ο προφήτης του Δημήτρη Πούλου.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (12-18/05/2016)
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
Ματ Μπράουν
Ηνωμένο Βασίλειο
2015
 
Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Γιοακίμ Τρίερ
Νορβηγία - Γαλλία - Δανία
2015
 
ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ

Πιερ Μοράθ
Ελβετία – Γαλλία - Βέλγιο
2016
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ
Μισέλ Φράνκο
Μεξικό - Γαλλία
2015
 
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΑΝΓΚΟ

Χερμάν Κραλ
Αργεντινή - Γαλλία
2015
 
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ
Δημήτρης Πούλος
Ελλάδα, 2013
 
 
 
Το ΦΚΘ συμμετέχει στην 13η ΔΕΒΘ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του συμμετέχει και φέτος στην 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 12 έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στα περίπτερα 13 και 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 
Το ΦΚΘ συμμετέχει στην
Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα που διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας φιλοξενώντας την προβολή της ταινίας A Hard Day του Kim Seong-hun την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 21.00 στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι).
Festival Shop: Η προσφορά του Μαΐου!
Τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Διάσπαση και Ενότητα: Ο κινηματογράφος στη Μέση Ανατολή.
Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2008), με γενικά εισαγωγικά κείμενα από τις Δέσποινα Μουζάκη, Λίνα Χατίμπ, Βιόλα Σαφίκ και Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά και με τους ίδιους τους δημιουργούς να μιλούν από καρδιάς, προλογίζοντας ουσιαστικά τις ταινίες τους. Λόγια από τα οποία αντιλαμβάνεται κανείς πως τα έργα τους είναι, όντως, «σινεμά πάθους και συναισθηματικής προσήλωσης» όπως αναφέρει εύστοχα στο εισαγωγικό της κείμενο η επιμελήτρια της έκδοσης Λίλυ Μ. Παπαγιάννη.
Τιμή προσφοράς: 2,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: