Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου


www.metaixmio.gr/polychoros



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο μικρός ιππότης της Ντανιέλα Ρέμερ
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Ο μικρός ιππότης ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του σε ένα τεράστιο κάστρο. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι φοβάται τα άλογα. Κυριολεκτικά τα τρέμει. Πώς μπορεί όμως να είναι ιππότης αν δεν ιππεύει; Θα τα καταφέρει να ξεπεράσει τον φόβο του;
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται με ζωντανή μουσική και παίζοντας παιχνίδια με τα παιδιά μια υπέροχη ιστορία για τη φιλία, τον φόβο και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί
Σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Για παιδιά 4-6 ετών
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, 11-12 το πρωί
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για παιδιά 4-6 ετών. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, συναρμολογώντας γρανάζια, μοχλούς, τροχαλίες, τροχούς και άξονες. Έτσι τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο κ.λπ.) διασκεδάζοντας.
Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα απόλυτα ασφαλή τουβλάκια LEGO® DUPLO®.
Εκπαιδευτικά οφέλη του προγράμματος:
• Εξερεύνηση βασικών αρχών μηχανικής: γρανάζια, τροχαλίες, τροχοί και άξονες
• Διερεύνηση δύναμης, πλεύσης και ισορροπίας
• Επίλυση προβλημάτων μέσω σχεδιασμού
• Συνεργασία με άλλους και ανταλλαγή συμπερασμάτων
Το εργαστήρι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 25 παιδιά.
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί – 13 € για κάθε παιδί που επιθυμεί να πάρει την κατασκευή του μετά το τέλος του εργαστηρίου
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Στις εκδηλώσεις και στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μήνυμα στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου 2016 γιορτάζουμε το αστυνομικό μυθιστόρημα με έναν μαραθώνιο δράσεων.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αγαπούν, υποστηρίζουν και εκδίδουν συστηματικά αστυνομική λογοτεχνία. Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Οι θάλασσες του Νότου του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν) κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2001 και σήμερα, δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο αστυνομικός μας κατάλογος περιλαμβάνει περισσότερους από 200 τίτλους των σημαντικότερων εκπροσώπων του είδους, που καλύπτουν όλο το φάσμα της αστυνομικής λογοτεχνίας: ελληνικό νουάρ, ψυχολογικά, δικαστικά ή πολιτικά θρίλερ, hard-boiled μυθιστορήματα, και τους μεγαλύτερους συγγραφείς του σκανδιναβικού αστυνομικού με βιβλία που πουλιούνται σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο!
Το 2015 οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αφιέρωσαν ένα ολόκληρο έτος στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Φέτος, για μία ολόκληρη εβδομάδα, σας προσκαλούμε σε ένα απολαυστικό ταξίδι στα μονοπάτια της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας με έναν μαραθώνιο δράσεων από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου έως και το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016. Σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με προβολές ταινιών βασισμένων σε διάσημα αστυνομικά μυθιστορήματα, παιχνίδια ρόλων και μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους, και μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, όπου ειδήμονες της λογοτεχνίας του αστυνομικού θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές σχολές ανά τον κόσμο.
• Προβολές ταινιών
1.Σκοτεινός τόπος, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Gillian Flynn
2.Borkmann’s Point, βασισμένη στο μυθιστόρημα Το σημείο του Μπόρκμαν του Hakan Nesser
3.Jackpot, βασισμένη σε ιστορία του βασιλιά του σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματοςJo Nesbo
• Παιχνίδια μυστηρίου με την Κάισσα για μικρούς και μεγάλους
• Συζήτηση με μεταφραστές, δημοσιογράφους και συγγραφείς
• Παιχνίδι ρόλων: «Η εξαφάνιση του ντετέκτιβ: Μια ιστορία του κυρίου Χολμς», με συντονιστή τον μεταφραστή, συγγραφέα και αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα (μέρες και ώρες και περισσότερες λεπτομέρειες).
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ διαβάζει αστυνομική λογοτεχνία
Το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016, τελευταία μέρα της εορταστικής μας εβδομάδας, σας καλούμε, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφτείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας ή μυστηρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Βολευτείτε στο μεγάλο τραπέζι του Πολυχώρου, στο ωραίο πατάρι μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ορόφου ή στον δροσερό κήπο μας. Ελάτε με την παρέα σας και τον αγαπημένο σας ήρωα, τον Κλουζ, τον Χόλε, τον Ρέμπους, τον Σέρλοκ, την Ερίκα και τον Πάτρικ ή όποιον άλλον εσείς επιλέξετε, και διαβάστε μαζί μας.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Όλη την εβδομάδα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα ισχύουν ειδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων αστυνομικής λογοτεχνίας. Θα βρείτε επίσης τις δημοφιλείς εκδόσεις pocket, αλλά και τις μοναδικές κασετίνες μας, με συνδυασμούς εξαιρετικά πετυχημένων τίτλων σε προνομιακή τιμή (έκπτωση πάνω από 40%).
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Εξαιρείται το παιχνίδι ρόλων (προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτό είναι η αγορά ενός αστυνομικού βιβλίου ελάχιστης αξίας 10 € από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού).
Στα παιχνίδια μυστηρίου με την Κάισσα και στο παιχνίδι ρόλων «Η εξαφάνιση του ντετέκτιβ: Μια ιστορία του κυρίου Χολμς» είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mailpolychoros@metaixmio.gr, αναφέροντας την εκδήλωση στην οποία θέλετε να λάβετε μέρος μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο). Στην παιδική εκδήλωση του Σαββάτου θα πρέπει να αναφέρετε επιπρόσθετα την ηλικία και το όνομα του παιδιού.
Εάν σας αρέσει το μυστήριο, η περιπέτεια και η δράση, εάν είστε φαν του αστυνομικού και σινεφίλ, περάστε την επόμενη εβδομάδα μια βόλτα από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: