Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου


www.metaixmio.gr/polychoros


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ
Βιβλία από 1 ευρώ
Από την Τρίτη, 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, για τρεις εβδομάδες, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ με μοναδικές προσφορές βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, σε πολύ χαμηλές τιμές!
Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες και τις ώρες του bazaar και ελάτε να διαλέξετε τα βιβλία που θα σας συντροφεύσουν αυτό το καλοκαίρι: μυθιστορήματα, δοκίμια, παιδικά βιβλία με όλους τους αγαπημένους ήρωες.
Από 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2016:
• Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Στον πυρετό της σκακιέρας κάτω από τ’ αστέρια
Μια βραδιά αφιερωμένη στο σκάκι και στη λογοτεχνία με αφορμή την Άμυνα του Λούζιν του
Vladimir Nabokov
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στις 8:30 μ.μ.
Με θέα τον έναστρο ουρανό των Εξαρχείων, στην ταράτσα του Πολυχώρου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (6ος όροφος), σας προσκαλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στο σκάκι και στη λογοτεχνία. Ο μεταφραστής της Άμυνας του Λούζιν και συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο Ηλίας Κουρκουνάκης, συγγραφέας-διεθνής μετρ και προπονητής σκακιού, η Μαριέττα Μουρούτη, διεθνής διαιτήτρια-προπονήτρια σκακιού, και η Μαρία Πετσετίδη, προπονήτρια της FIDE και πρωταθλήτρια Ελλάδας σε ομαδικά πρωταθλήματα, μιλούν για το μεγάλο πάθος τους. Στην παρέα μας θα βρίσκεται και ο συγγραφέαςΔημήτρης Πετσετίδης, ένας ακόμα λάτρης της σκακιέρας.
Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια δεκάλεπτη παρτίδα τυφλού σκακιού, καθώς και την ταινία μικρού μήκους Σκακιστικός πυρετός τωνVsevolod Pudovkin και Nikolai Shpikovsky*

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Αποστολή κρυμμένος θησαυρός της Λίνας Σωτηροπούλου
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στις 6:30 μ.μ.
Για παιδιά από 6 ετών
Μικροί εξερευνητές, έχουμε μια σημαντική αποστολή:
Υπάρχει ένας θησαυρός πραγματικά μεγάλος,
αν θέλεις να τον βρεις εσύ και όχι κάποιος άλλος,
πρέπει να αλλάξεις τακτική! Ξέχνα το αραλίκι,
αν πας μόνο στη θάλασσα, θα βρεις κανένα φύκι.
Ας βοηθήσουμε την Κλαίρη και τον Βαγγέλη, τους ήρωες του βιβλίου, να ανακαλύψουν έναν πολύτιμο θησαυρό. Θα βρούμε όλα τα στοιχεία, θα τα συνδυάσουμε μαζί και σίγουρα θα τα καταφέρουμε!
Στις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μήνυμα στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Βραβείο Μυθιστορήματος στον Ηλία Μαγκλίνη
Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης» βράβευσε τα καλύτερα βιβλία του 2015 στο κατάμεστο με εκδότες, συγγραφείς, βιβλιοπώλες και βιβλιόφιλους αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Ανάμεσα στα βιβλία που διακρίθηκαν είναι και η Πρωινή γαλήνη του Ηλία Μαγκλίνη, που απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος, άλλο ένα σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο μετά το βραβείο Πεζογραφίας του περιοδικού «Κλεψύδρα». Ο Ηλίας Μαγκλίνης, αφού παρέλαβε το βραβείο από τον περσινό νικητήΧρήστο Χωμενίδη, το αφιέρωσε στη γυναίκα του, η οποία έφερε στον κόσμο την κόρη τους την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Για το βιβλίο, που μόλις έκανε δεύτερη έκδοση, γράφτηκαν εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς λογοτεχνίας. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραψε ο Τύπος, καθώς και συνεντεύξεις του συγγραφέα.
Δείτε περισσότερα...

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: