Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Νέες τιμές σε καφέ, νερό, τοστ σε αεροδρόμια, πλοία και λεωφορεία


Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε:
Νέες τιμές σε καφέ, νερό, τοστ σε αεροδρόμια, πλοία και λεωφορεία
Τροποποιήθηκε το άρθρο του ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., που καθορίζει τις τιμές πώλησης για προϊόντα, που πωλούνται σε συγκεκριμένα σημεία όπως αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτόματους πωλητές που βρίσκονται σε οργανωμένες παραλίες (πλαζ), πλοία, τρένα, θέατρα, κινηματογράφους, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς και υπεραστικούς σταθμούς (ΟΣΕ-ΚΤΕΛ), γήπεδα, μουσεία, αλλά και νοσοκομεία, σχολεία, όπως δεν μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.
Περισσότερα...
Μόνο ηλεκτρονικά έγγραφα στο Δημόσιο από το 2017
Ποσό της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ μπορεί άμεσα να εξοικονομήσει για τα έτη 2017-2018 το Δημόσιο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και εγγράφων. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προωθώντας τη νομοθετική ρύθμιση για τη διαδικασία έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και άλλων εγγράφων στο Δημόσιο αποκλειστικά μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).
Περισσότερα...
ΓΓΔΕ: Πότε απαλλάσσονται από επιβαρύνσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΤΑ
Τί πρέπει να προσέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Περισσότερα...
Πώς θα καταγραφούν οι άδειες υπαίθριου εμπορίου από τους ΟΤΑ
Τετράμηνη παράταση για τις άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών λόγω της δυνατότητας διακανονισμού οφειλών - Οδηγίες προς Δήμους και Περιφέρειες για την καταγραφή όλων των αδειών και ενημέρωση για νέα νομοθετική ρύθμιση που ορίζει ρητά ποιοί είναι υπεύθυνοι για την έκδοσή τους.
Περισσότερα...
Τρίμηνη προθεσμία στις Τράπεζες για αλλαγές στα ΔΣ
Προθεσμία ως το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν οι τράπεζες να προσαρμόσουν τις δομές εταιρικής διακυβέρνησης καθώς και τη σύνθεση των Διοικητικών τους Συμβουλίων και επιτροπών στα αποτελέσματα της αξιολόγησης, που διενήργησε το ΤΧΣ, με τη βοήθεια της Spencer Stuart.
Περισσότερα...
Στρατηγικοί κακοπληρωτές έχουν βρει καταφύγιο στο νόμο Κατσελη
Δάνεια 5 δις. ευρώ που ανήκουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές και έχουν βρει καταφύγιο στο νόμο Κατσέλη, έχουν διαπιστώσει οι τράπεζες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια ένταξης στο νόμο, στο πλαίσιο της ταχύτερης αντιμετώπισης των "κόκκινων" δανείων.
Περισσότερα...
Φοροδιαφυγή που τελέσθηκε με έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων
Εικονικό είναι το στοιχείο που εκδίδεται για συναλλαγή ανύπαρκτη στο σύνολο της ή για μέρος αυτής ή για συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε από πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στο στοιχείο ή το ένα από αυτό είναι άγνωστο φορολογικώς πρόσωπο, με την έννοια ότι δεν έχει δηλώσει την έναρξη του επιτηδεύματος του ούτε έχει θεωρήσει στοιχεία στην κατά τόπο αρμόδια, σύμφωνα με την αναγραφόμενη στο στοιχείο διεύθυνση, δημόσια οικονομική υπηρεσία.
Περισσότερα...
Κακή πίστη κατά την κατάθεση της αιτήσεως καταχωρίσεως σήματος
Διαδικασία για την κήρυξη ακυρότητας.
 
Περισσότερα...
6 εκ. ευρώ για πληρωμές του Μέτρου 4.1.1 του ΠΑΑ 2014-2020
Πρόκειται για ανειλημμένες υποχρεώσεις του μέτρου 121 του ΠΑΑ 2007-2013.
 
Περισσότερα...
Τα ελληνικά ποτά με προστασία γεωγραφικής ένδειξης
Κατέθεσαν τεχνικό φάκελο όπως προβλέπεται σε Κανονισμό του 2008 και παραμένουν στην Ευρωπαϊκό κατάλογο μέχρι την τελική εξέτασή του. Από τις 330 καθιερωμένες ενδείξεις η Επιτροπή έλαβε τεχνικούς φακελους από τις 243. Επισυνάπτεται ολόκληρος ο κατάλογος.
Περισσότερα...
Σε μέτρα ελέγχου το ναρκωτικό α-PVP το γνωστό ως Flakka
Σε οκτώ κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναφερθεί συνολικά 115 περιπτώσεις θανάτου και 191 περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης στις οποίες ανιχνεύθηκε η α-PVP. Η α-PVP είναι ισχυρή ψυχοδιεγερτική ουσία, η οποία από άποψη δομής συνδέεται με την καθινόνη, την πυροβαλερόνη και τη μεθυλενοδιοξυπυροβαλερόνη (MDPV) και εισάγεται από την Κίνα.
 
Περισσότερα...
ΟΑΕΕ: Αναρτήθηκαν οι εισφορές του 3ου διμήνου 2016
Οι εισφορές του 3ου διμήνου 2016 έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή υπηρεσία Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου, που παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: