Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ζούμε σε μια χώρα, που καμώνεται περί «αντιρατσισμού», αλλά σχεδόν καθημερινά αποδεικνύει πως οι ευαισθησίες της περί «ρατσισμού», είναι πολύ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ, όταν πρόκειται να εισπράξει χρήμα, η να ξεφορτωθεί ΟΛΟΥΣ εκείνους τους «ενοχλητικούς» που έκαναν το έγκλημα να είναι μισεροί, και να απαιτούν να ζήσουν, για όσα χρόνια θα μείνει «αναμμένο το καντήλι» τους.
Όπως καταλαβαίνετε Συνέλληνες, για ακόμα μια φορά, για πολλοστή φορά, το θέμα μας είναι η ΑΝΑΠΗΡΙΑ, και οι ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ στις οποίες μπαίνουν οι ανάπηροι ΟΧΙ ΜΟΝΟ από τις παθήσεις τους, αλλά και από τις άλλες «παθήσεις» που τους σερβίρει το κράτος εδώ και χρόνια…..
Είναι για παράδειγμα τα διάφορα ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ που γίνονται πάνω τους από πολιτικάντηδες που «νομοθετούν» για το πώς ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ (λέμε τώρα) οι ανάπηροι, και αν δεν ζήσουν, ακόμα καλύτερα για τα «ταμεία».
Είναι πάλι, για παράδειγμα, πως για το «κράτος», ΑΝΑΠΗΡΟΙ είναι εκείνοι που έχουν από 80% και πάνω αναπηρία, ενώ οι υπόλοιποι, με 67%, 70%, 50%, 74%, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΟΒΑΡΑ, έτσι που να μπορούν να υπαχθουν σε κάποιες «ελαφρύνσεις φορολογικές»…..
Είναι για παράδειγμα….. ΠΟΛΛΑ, είναι σαν να ζουν τα άτομα με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις δέσμιοι «συμμοριών» που στην πρώτη ευκαιρία τους ΚΛΕΒΟΥΝ, και τους εξοντώνουν.
Μια και μίλησα για ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ λοιπόν, πάμε να δούμε την είδηση.
«Περικοπές στα επιδόματα αναπήρων και τρίτεκνων…
Ενώπιον περικοπών στα επιδόματά τους θα βρεθούν οι ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, όπως είναι οι ανάπηροι και οι τρίτεκνοι-πολύτεκνοι 
Ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα επιδόματα που παίρνουν οι ανάπηροι με αναπηρία κάτω από 80%, καθώς και παρακράτησης 3,6% στα επιδόματα που παίρνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι από τον ΟΓΑ %.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, οι περικοπές στο εισόδημα των αναπήρων αναμένονται κοντά στα 50 ευρώ το χρόνο, ενώ οι περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων κυμαίνονται από 70 ως 180 ευρώ το χρόνο.
Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης, βλέποντας τα Ταμεία να εκπέμπουν SOS και επιχειρεί να λάβει άμεσα χρήματα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι στο στόχαστρο θα μπουν οι ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Βλέποντας κάποιοι τα νούμερα, θα πουν ίσως, πως «εντάξει, δεν τους κόβουν και πολλά χρήματα σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες», μόνο που αδέλφια, για τις συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και ιδιαίτερα για τους ανάπηρους, το ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ.
Θα πρέπει να πω εδώ, γιατί δεν μου κάθονται ρε αδέλφια αυτές οι ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, δηλαδή, μετά από τις υγειονομικές επιτροπές που βγάζουν τις γνωματεύσεις και τα ποσοστά αναπηρίας, να έρχονται οι διάφορες οικονομικές (και όχι μόνο) υπηρεσίες, και να βγάζουν τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ.
Γιατί Συνέλληνες, ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…
Δηλαδή, όσοι έχουν κάτω από 80% ποσοστό αναπηρίας (είπαμε με τα ποσοστά και το μπακαλοτέφτερο τους πολλές φορές), ΔΕΝ έχουν πρόβλημα;
Τα ΨΙΧΟΥΛΑ που παίρνουν σαν σύνταξη, η σαν επίδομα, πρέπει ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ;
Τελικά ΟΛΕΣ οι μέχρι ΚΑΙ ΤΩΡΑ κυβερνήσεις, η ΔΕΝ έχετε καταλάβει πως έχετε να κάνετε με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, η, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΔΕΝ…..
Και όσο για την … «απόγνωση» στην οποία βρίσκεται (σύμφωνα με το άρθρο) το Υπουργείο Οικονομικών, δεν μου καίγεται καρφί Συνέλληνες…
ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ και σωτηρία δεν βλέπουμε από πουθενά.
Απεναντίας, βλέπουμε να μας πετούν ΟΛΟΥΣ στην «κρεατομηχανή»….
Άντε μη το συνεχίσω …….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: