Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Ανοιχτά καθημερινά τα Καταφύγια για λίγες ακόμη ημέρες
Σας περιμένουμε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για μία επίσκεψη τον Αύγουστο. Το Καταφύγιο της Αρκούδας και το Κέντρο Ενημέρωσης στο Νυμφαίο λειτουργούν καθημερινές και Σαββατοκύριακα για όλο το μήνα, ενώ το Καταφύγιο του Λύκου καθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα έως και τις 28 Αυγούστου! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο2386041500.

Η πρώτη γενετική μελέτη για τον λύκο
στην Ελλάδα από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Πριν από μερικές εβδομάδες δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Mammalian Biology, η πρώτη γενετική μελέτη για τον λύκο στην Ελλάδα που εκπονήθηκε από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, το Τμήμα Οικολογίας και Διεύθυνσης φυσικών πόρων του Πανεπιστημίου της Νορβηγίας, το Ινστιτούτο Έρευνας Άγριων Θηλαστικών στην Πολωνία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο 'Ερευνας της Βιοοικονομίας. Το σημαντικότερο συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να διατηρήσει τη γενετική του ποικιλότητα.
Διαβάστε περισσότερα
Υποστηρίξτε το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
υιοθετώντας την Οριάννα
Η Οριάννα είναι η πιο μικρή σε ηλικία από τους λύκους που ήρθαν από την Αυστρία και ζει σε διαφορετική αγέλη από τους υπόλοιπους, μαζί με τον Ρώμο. Η Οριάννα και ο Ρώμος, έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά, έχουν άριστη σχέση μεταξύ τους και συμβιώνουν αρμονικά. Ο Ρώμος φαίνεται ως τώρα να είναι ο αρχηγός της αγέλης τους όμως αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς είναι και οι δύο πολύ νεαροί σε ηλικία.
Υιοθετήστε την Οριάννα
Εξοπλιστείτε για τη νέα σχολική χρονιά
από το eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες και στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μπορείτε να βρείτε νέα τετράδια και σχολική τσάντα. Τα νέα τετράδια απεικονίζουν στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των αρκούδων να παίζουν στο Καταφύγιο όπως ο Γιωργάκης με τη Sandy και τον Duke, αλλά και τον Πάτρικ. Επίσης θα βρείτε τσάντα σχολική με ενισχυμένα λουριά, χειρολαβή και πλάτη, τσέπες με φερμουαρ και πλαΐνές τσέπες με δίχτυ.Δείτε όλα τα σχολικά


Το Stelios Philanthropic Foundation
υποστηρίζει για τρίτη χρονιά τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation συνεχίζει την υποστήριξη του έργου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω χορηγίας που απευθύνεται στο πρόγραμμα φιλοξενίας αρκούδων που δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: