Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#571
Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες σινεμά κάτω από τα αστέρια προτείνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το 3ο Taratsa International Film Festival (24-28/08/2016), στις πιο δροσερές ταράτσες της Θεσσαλονίκης. Φέτος το ΦΚΘ αναλαμβάνει ένα τμήμα του παράλληλου προγράμματος του 3ου Taratsa IFF και παρουσιάζει 10 αγαπημένες ταινίες. Απόψε Τρίτη 23 Αυγούστου, pre-opening event, με ένα θρίλερ για γερά νεύρα: το φιλμ Babadook: Οι σελίδες του τρόμουτης Τζένιφερ Κεντ, που θα προβληθεί στην ταράτσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσ/κης (Τσιμισκή 29, ώρα 21:15). Πριν την προβολή, ο διευθυντής του ΦΚΘ Ορέστης Ανδρεαδάκης θα κάνει μια ανατρεπτική παρουσίαση με τίτλο «Η μάνα η φόνισσα και τα σπλάτερ παιδιά της» (ώρα 20:30), αναζητώντας τι συνδέει μερικές από τις πιο σοκαριστικές σκηνές που παγκόσμιου σινεμά με τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ίδιου κτιρίου. #summertiff
To Σινεμά με Θέα  επιστρέφει!
 
 Οι μαγικές κινηματογραφικές βραδιές του Σινεμά με Θέα, του ωραιότερου θερινού σινεμά της πόλης, στο roof του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τη μοναδική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο επιστρέφουν από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου! ​Κλείστε γρήγορα θέση για την πιο δροσερή πρόταση εξόδου για το φετινό καλοκαίρι που διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. ​#summertiff
 
57ο ΦΚΘ: Κατάθεση ταινιών και νέα για τις ελληνικές ταινίες
Συνεχίζεται η διαδικασία της κατάθεσης ελληνικών ταινιών για το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ελληνικό σινεμά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη διοργάνωση, καθώς το φεστιβάλ σχεδιάζει μια σειρά από νέες δράσεις, με στόχο να αναβαθμίσει την παρουσία των ελληνικών ταινιών και ταυτόχρονα να δώσει στους δημιουργούς τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές δομές που τους προσφέρει το τμήμα της Αγοράς!
Συνεργασία Φεστιβάλ και Cedefop 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με το Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο Η νεολαία στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση. Οι δυο νικητές θα προσκληθούν στο Cedefop στη Θεσσαλονίκη και θα παρακολουθήσουν το πρώτο διήμερο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Festival Shop: Η προσφορά του καλοκαιριού!
Τους καλοκαιρινούς μήνες διατίθεται σε προσφορά η έκδοση15x15: Η ευρωπαϊκή κινηματογραφική κληρονομιά. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2001, με την συνδρομή του Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Οργάνου των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ (ιδρυτικό μέλος του είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Παρουσιάζει τη συνεργασία 15 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 κορυφαίων ευρωπαίων σκηνοθετών και 15 ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, πάνω στην εξής ιδέα: ο κάθε σκηνοθέτης προτείνει μία ταινία από την κινηματογραφική κληρονομιά της χώρας του.
Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: